Navigation Søgning

Gør Black Friday til Green Friday

28. november 2019

Rundt om i verden dukker flere og flere anti Black Friday-initiativer op, og Black Friday bliver til Green Friday. Vi har samlet en række tips til, hvordan du gør din Black Friday til Green Friday.

Vi danskere har i høj grad taget Black Friday til os, men Black Friday har en bagside. Vi køber en masse materielle goder, der udleder en stor mængde CO2. 

Vi har samle en række tips til, hvordan du kan gøre Black Friday til Green Friday.

#1 Undgå overforbrug

Overvej nøje om du egentlig har brug for det, du køber.

I år var jordens ressourcer for 2019 allerede opbrugt den 29. juli - det tidligste, der nogensinde er målt. Og i Danmark indtager vi en niende plads over lande i verden, der forbruger mest.

#2 Genbrug i stedet for at købe nyt

Hold Green Friday ved at gå i genbrrugsbutikker eller tage på byttemarkeder.

#3 Køb lokalt

Køb lokal producerede varer, så støtter du lokale virksomheder, og du undgår CO2-udledningen i forbindelse med transport af varerne.

#4 Giv bæredygtige julegaver

Lav selv dine julegaver, køber gaverne i genbrugsbutikker og pak dem ind i gamle aviser, magasiner, FSC-mærket papir eller brug gavepapir, der kan genbruges.

Husk at det er helt i orden at bytte gaver, som du ved, at du ikke får brugt.

#5 Gå efter økologisk produceret tøj

Gå efter bæredygtigt og økologisk produceret tøj, hvis du køber nyt. Produktionen af bomuld er en storforurenende del af tøjindustrien. Derfor kan du gøre en stor indsats ved at købe økologisk produceret tøj.

#6 Vælg et grønt elprodukt

Vælger du vores klimavenlige elprodukt NaturEl, er du med til at gøre en forskel for miljøet. Strømmen i din stikkontakt er, som den plejer at være. Forskellen er, at vi garanterer dig, at dit årlige elforbrug bliver dækket af grøn strøm produceret af danske vindmøller. 

Læs mere om NaturEl