Navigation Søgning

Sådan får du reduktion i din elafgift

22. februar 2019

Bliver din bolig primært opvarmet med el, jordvarme eller varmepumpe, kan du få nedsat elafgiften og skære toppen af din elregning.

Du kan få reduktion for det forbrug, der ligger over 4.000 kWh pr. år, hvis el er den primære opvarmningsform i din helårsbolig, dit sommerhus eller din feriebolig.

Fra 1. februar 2019 gælder loven også elopvarmede sommerhuse og ferieboliger. Det betyder, at mange sommerhusejere nu kan se frem til en lavere elregning.

For at få reduceret elafgiften skal din bolig være registreret i BBR med el som primær opvarmningsform.

Sådan gør du:

  • Tjek om din bolig er korrekt registreret i BBR. Her kan man også ændre BBR-oplysningerne ved hjælp af en formular, hvis de ikke er korrekte.
  • Tjek om du allerede har reduceret elafgift. Det står på din regning.
  • Ansøg om reduktion i elafgiften - Hent ansøgningsskemaet her
    Hvis du selv ejer din bolig, skal du blot udfylde ansøgningsskemaet og sende det til os, så sørger vi for at videresende det til din kommune. Når vi får din kommunes godkendelse, registrerer vi, at du skal have nedslag i elafgiften.
    Lejer du din bolig, skal ejeren eller administratoren af boligen bekræfte oplysningerne, før du sender skemaet videre til os. 

Hvis dine betingelser for reduktion i elafgiften bliver ændret, for eksempel hvis du får ændret din opvarmning i hjemmet, så har du pligt til at meddele det til os. 

Er du i tvivl om, hvordan du gør, så er du velkommen til at kontakte os på telefon 70131900 eller på e-mail kundecenter@energifyn.dk.

Det kan du spare

Hvis man opfylder kravene, kan man pr. 1. januar 2019 spare 78,13 øre pr. kWh inkl. moms, således at man på det elforbrug, der overstiger 4.000 kWh, kun betaler 32,37 øre i elafgift inkl. moms.

På de første 4.000 kWh af ens elforbrug er der ingen reduktion af elafgiften, og her betaler man de normale 110,50 øre/kWh i elafgift inkl. moms. 

Få en billigere elregning i sommerhuset 

Fra 1. februar 2019 gælder loven også elopvarmede sommerhuse og ferieboliger.

Bruger man sit sommerhus hele året, kan det hurtigt blive dyrt, hvis sommerhuset er opvarmet med elvarme som den primære opvarmningskilde. I et elopvarmet sommerhus, der bruges hele året, kan forbruget godt løbe op på cirka 5.000 kWh om året. Er det tilfældet, vil den nedsatte elafgift give en årlig besparelse på omkring 780 kroner inkl. moms.

Har man et luksussommerhus med pool og så videre, kan man nemt bruge mere end 10.000 kWh om året, i så fald vil man spare mere end 4.600 kr. om året.

Vilkårene for reduktionen i elafgiften i elopvarmerede sommerhuse og ferieboliger er de samme som for elopvarmede helårsboliger.

Bemærk at der for sommerhuse og ferieboliger maksimalt gives reduceret elafgift med tilbagevirkende kraft til 1. februar 2019.