Navigation Søgning

Bredbåndspuljen sikrer 370 husstande lynhurtigt internet fra Energi Fyn

19. december 2019

Energistyrelsen har netop offentliggjort, hvordan tilskuddet fra bredbåndspuljen 2019 fordeles. Energi Fyn er samarbejdspartner i 14 projekter.

Bredbåndspuljen er i 2019 samlet på 102 mio. kr. De 115 projekter, som der gives tilskud til, omfatter i alt 3.585 husstande. 

Energi Fyn er samarbejdspartner i 14 af de projekter, der modtager tilskud.

- Bredbåndspuljen har stor betydning i forhold til at få hele Danmark med på den digitale motorvej. For mange små lokalområder er stabilt og hurtigt internet vigtigt, hvis de skal overleve. Men det kan være en virkelig bekostelig adfærd at udrulle fibernet i områder med få huse, der ligger langt fra hinanden. Derfor er bredbåndspuljen ofte afgørende, når der skal etableres stabilt og hurtigt internet ude i de små lokalområder, fortæller Carsten Nedergaard Hansen, bredbåndsdirektør hos Energi Fyn.    

De 14 projekter, hvor Energi Fyn er samarbejdspartner, omfatter i alt 370 husstande. Det drejer sig blandt andet om 168 husstande i Herrested-Ellested i Nyborg Kommune.

- Vi udruller fibernet til alle 370 husstande i 2020, og kommer i samme forbindelse til at tilbyde fibernet til yderligere 134 husstande, som er med i de godkendte projekter. De 370 husstande har på forhånd lavet en aftale med os og får tilskud fra bredbåndspuljen, fortæller Carsten Nedergaard Hansen.

Fakta

  • Der er givet tilsagn om tilskud til 115 projekter med i alt 3.585 adresser. Projekterne er fordelt på 36 kommuner. Det gennemsnitlige tilskud er 28.629 kr. pr. adresse.
  • Hovedparten går til projekter på Fyn og i Jylland. 
  • Størrelsen på projekterne varierer, men generelt er projekterne mindre målt i antal adresser end tidligere. Der er 50 projekter med maksimalt 10 deltagende adresser. Det største projekt inkluderer 202 adresser og er beliggende på Langeland.
  • Over de sidste tre år har 12.000 adresser fået tilskud til etablering af hurtigt internet fra Bredbåndspuljen.