Navigation Søgning

Energi Fyns fonde søger gode ideer

1. november 2019

Har du en idé, der kan gavne og gøre en forskel på Fyn? Så er det nu, at du kan søge om midler til at få idéen gjort til virkelighed gennem Energi Fyns Almene Fond og Energi Fyns Udviklingsfond.

Energi Fyns to fonde har netop skudt en ny ansøgningsperiode i gang, og frem til den 31. januar 2020 kan du søge fondene om midler til store og små projekter, der gør en forskel på Fyn. I 2020 uddeler Energi Fyns fonde op til 2,5 millioner kroner.

Læs mere om de to fonde og se hvordan du søger

Energi Fyns Almene Fond

Energi Fyns Almene Fond støtter kulturelle, turistmæssige og sundhedsmæssige projekter på Fyn. Projekterne skal være af blivende karakter, have almennyttigt eller almenvelgørende formål og appellere til og nydes af et betydeligt publikum. Ansøgerne kan være både fysiske og juridiske personer, herunder uddannelsesinstitutioner, foreninger og selskaber. Fonden uddeler i 2020 op til 1,5 millioner kroner.

Energi Fyns Udviklingsfond 

Energi Fyns Udviklingsfond støtter forsknings- og udviklingsprojekter på Fyn inden for energiudvikling og elektrotekniske fagområder, herunder projekter, der støtter den grønne omstilling. Ansøgerne kan være både fysiske og juridiske personer, herunder uddannelsesinstitutioner, foreninger og erhvervsvirksomheder. Projekterne må gerne være etableret i et samarbejde mellem flere uddannelsesinstitutioner eller i samarbejde med erhvervslivet. Fonden uddeler i 2020 op til 1 million kroner.

Støtte til mange fynske projekter 

Energi Fyns fonde blev stiftet tilbage i 2005 med midler fra salget af aktier i det daværende energiselskab Elsam. Siden da har fondene hjulpet mere end 200 spændende ideer og initiativer godt på vej.

Det er en meget bred vifte af projekter, som siden 2005 har modtaget støtte fra Energi Fyns Almene Fond og Energi Fyns Udviklingsfond. Fælles for de to fonde er, at der kan søges om midler til projekter inden for et geografisk område, der omfatter Fyn og omkringliggende øer.
Fondene kan søges frem til den 31. januar 2020 kl. 15. Fondsmodtagerne offentliggøres ved en fondsuddeling i april 2020.

I sidste ansøgningsperiode modtog de to fonde omkring 400 ansøgninger. 21 projekter blev udvalgt og modtog samlet knap 2,5 million kroner.