Navigation Søgning

26 fynske projekter får støtte fra Energi Fyns fonde

25. april 2018

For 13. år i træk udbetalte Energi Fyns to fonde den 25. april 2018 mere end 2,4 million kroner til 26 spændende fynske projekter.

Takket være Energi Fyns to fonde skal Den Fynske Opera nu have udskiftet deres belysning, Vejstrup Vandmølle skal istandsættes, og Hartvigsen & Ko kan komme videre med udviklingen af en mobil talestyret tilskæringsrobot.

De tre projekter har sammen med 23 andre projekter netop modtaget midler fra Energi Fyns to fonde.

- Vores to fonde støtter igen i år en lang række spændende projekter. Det spænder vidt, men projekterne har alle det til fælles, at de medvirker til at skabe glæde, gavn og udvikling for Fyn og fynboerne, fortæller Bent Agerholm, adm. direktør hos Energi Fyn og fondsadministrator.

Stor interesse for fondene

Energi Fyns to fonde blev stiftet i 2005 med det formål at medvirke til at udvikle Fyn. Fondene har siden da uddelt fondsmidler til tæt på 200 forskellige projekter på hele Fyn.

- Fyn bobler af gode ideer, gejst og engagement - og at dømme ud fra antal af ansøgninger, som fondene har modtaget siden etableringen, så er de gode ideer ikke blevet mindre med årene. Snarere tværtimod. Som fynboernes energiselskab betyder det meget for os, at vi med vores to fonde kan støtte projekter til gavn for fynboerne og udviklingen på Fyn, siger Bent Agerholm.

Årets fondsuddeling fandt sted ved et uformelt arrangement hos Energi Fyn onsdag den 25. april. Energi Fyns bestyrelsesformand Søren Thorsager overrakte midlerne til repræsentanter fra de 26 projekter.

Energi Fyns Almene Fond

Energi Fyns Almene Fond støtter kulturelle, turistmæssige og sundhedsmæssige formål, der har offentlighedens interesse – og som appellerer til og nydes af et stort publikum. Fonden uddeler i alt 1.470.235 kroner til 21 forskellige projekter.

Energi Fyns Udviklingsfond

Energi Fyns Udviklingsfond støtter udviklingsprojekter inden for energiudvikling og elektrotekniske/tekniske løsninger med henblik på at fremme udviklingsmiljøet inden for området. Fonden uddeler i alt 1.007.120 kroner til 5 projekter.

Se fondsmodtagerne