Navigation Søgning

Energi Fyn og Montana Furniture indgår Energi- og klimapartnerskab

7. august 2018

Energi Fyn og Montana Furniture har indgået et Energi- og klimapartnerskab, der skal nedbringe Montanas energiforbrug til gavn for både klimaet, bundlinjen og en grønnere profil.

Siden Peter J. Lassen startede Montana tilbage i 1982, har virksomheden haft fokus på deres forpligtigelse i forhold til miljøet og omverdenen.

- Det har altid ligget i vores DNA at være en virksomhed, der skaber kvalitet, der går fra generation til generation og efterlader så få aftryk fra vores produktion på miljøet som muligt, udtaler Mikkel Kristoffer Wildfang, Production Director hos Montana.

Montana er miljøcertificeret efter international miljøstandard og har stort fokus på, hvordan virksomheden kan tage mest mulig hensyn til omverdenen.

- Vi har valgt at indgå et Energi- og klimapartnerskab med Energi Fyn for yderligere at kortlægge vores aftryk på vores omverden. Vi ønsker at have en professionel sparringspartner i forbindelse med screeningen af vores miljøarbejde for på den måde bedre at kunne kortlægge forbedringspotentialet, fortæller Mikkel Kristoffer Wildfang.

360 graders eftersyn

Hos Energi Fyn glæder det energisparechef Henning Rask, at Montana kan se en fordel i at indgå et Energi- og klimapartnerskab med Energi Fyn.

- En af de store fordele ved et Energi- og klimapartnerskab er, at vi yder totalrådgivning og kommer hele vejen rundt, forklarer Henning Rask. Han tilføjer, at meningen med konceptet er at se samlet på virksomheden ved både at give et detaljeret overblik over energiforbruget, hjælpe med at lokalisere rentable projekter samt rådgive om indkøb af energi.

Montanas energiforbrug kortlægges

I den første indledende fase af Energi- og klimapartnerskabet skal en energirådgiver fra Energi Fyn vurdere potentialet for samarbejdet.

- Når vi indleder et Energi- og klimapartnerskab med en virksomhed, starter vi med et 12-måneders rådgivningsforløb, hvor vi fokuserer på at finde de største energisyndere i virksomheden. Vi vil kortlægge Montanas energiforbrug, således at Montana får et grundlag for at foretage de investeringer, der er mest rentable, og som kan give de største besparelser på bundlinjen, fortæller Henning Rask.

Kortlægningen af Montanas energiforbrug vil senere danne grundlag for udarbejdelsen af en strategi for, hvordan Montana kan reducere deres klimaaftryk. Strategien vil efterfølgende blive omsat i handlingsplaner, der for eksempel kan indeholde tekniske energispareprojekter, involvering af medarbejdere, indkøb af vedvarende energi og branding af virksomheden.

- Vi ser frem til at få kortlagt vores energiforbrug og få tydeliggjort, hvor der kan være et besparelsespotentiale, siger Mikkel Kristoffer Wildfang.

Om Energi- og klimapartnerskab

Et Energi- og klimapartnerskab er et flerårigt samarbejde mellem en virksomhed og Energi Fyn. Formålet er at nedbringe virksomhedens energiforbrug til gavn for både klimaet og bundlinjen. I den første indledende fase vurderes potentialet for samarbejdet. Der gennemføres en kortlægning af virksomhedens energiforbrug, hvilket senere skal danne grundlag for udarbejdelse af en strategi for reduktionen af virksomhedens klimaaftryk. Strategien omsættes i konkrete handlingsplaner. Et partnerskab har normalt en løbetid på 3-5
år.

Energi Fyns mål er at indgå Energi- og klimapartnerskaber med flere fynske virksomheder og dermed få flere virksomheder til at sætte fokus på deres klimaindsats.