Navigation Søgning

Energi Fyn melder sig ind i erhvervsdemokratisk tænketank

6. november 2018

Energi Fyn tilslutter sig nu rækken af demokratiske selskaber, der står bag Tænketanken Demokratisk Erhverv.

Energi Fyn ejes og styres af selskabets 200.000 andelshavere. Dermed er det forbrugerne, der beslutter, hvordan andelsskabet skal fungere og udvikle sig, og netop dét, tror selskabets formand, er en af Energi Fyns store forcer:

- At være ejet af forbrugerne er en stor styrke for et energiselskab som Energi Fyn, men det er også en stor forpligtigelse. Vi skal drive en sund forretning med et langsigtet perspektiv og investere, hvor det giver værdi for vores andelshavere. Vi skal levere løsninger, der gør det enkelt og trygt af være andelshaver, uanset om behovet er driftssikker og konkurrencedygtig energi, god service og rådgivning eller lynhurtigt internet, og vi skal deltage aktivt i udviklingen af et bæredygtigt energisystem og i udviklingen af Fyn, siger Søren Thorsager, bestyrelsesformand i Energi Fyn.

Med medlemskabet af Tænketanken Demokratisk Erhverv ønsker Energi Fyn at bidrage til at skabe engagement og opbakning til erhvervsdemokrati blandt befolkningen, meningsdannere og beslutningstagere. 

Hos Tænketanken Demokratisk Erhverv er der glæde over den øgede opbakning.

- Det er oplagt at forbrugerejede selskaber tager hånd om en bæredygtig udvikling, men det vi ved fra en række studier er, at forsyningssektoren også leverer på den økonomiske bundlinje. Ser man på den øvrige forsyningssektor, er de forbrugerejede selskaber billigere end både deres investor- og kommunalt ejede konkurrenter. Vi er glade for at få opbakning fra selskaber, der kan levere på flere bundlinjer – til gavn for deres ejere,” fortæller Magnus Skovrind Pedersen, kommunikationsdirektør i Tænketanken Demokratisk Erhverv.

Om tænketanken

Tænketanken Demokratisk Erhverv blev stiftet 25. april 2018 af:
Arla, Boligforeningen 3B, Coop, Dansk Energi, Danske Vandværker, Demokratisk Erhvervsnetværk, Eniig, Forenet Kredit, GF Forsikring, KAB, KnowledgeWorker, Kooperationen, LB Foreningen, Logik & Co, Merkur Andelskasse, NRGi, Rabotnik, Thise Mejeri, Thorupstrand Kystfiskerlaug, UBSbolig, Analyse & Tal

Tænketanken arbejder for at fremme den erhvervsdemokratiske virksomhedsform og oplysningen om den, samt for at skabe engagement og opbakning til erhvervsdemokrati blandt befolkningen, meningsdannere og beslutningstagere.

Læs mere om Tænketanken Demokratisk Erhverv