Navigation Søgning

Energi Fyn støtter fynske klubber og foreninger med 1,1 million kroner

5. april 2018

For ottende gang modtager det fynske klub- og foreningsliv en økonomisk håndsrækning fra Energi Fyns sponsorordning FynskSupport. I år udbetaler sponsorordningen samlet 1,1 millioner kroner til medlemmerne af ordningen.

Hvert år udbetaler Energi Fyns sponsorordning FynskSupport et klækkeligt beløb til de fynske klubber og foreninger, som er med i ordningen. I år lyder beløbet på 1,1 millioner kroner, som fordeles mellem 500 medlemmer.

Pengene er en økonomisk håndsrækning til klubberne og foreningerne, og de må bruges på lige netop de ting og aktiviteter, som klubben eller foreningen har brug for.

- Vi er fynboernes energiselskab, og derfor er det vigtigt for os at støtte op om det, der betyder noget for fynboerne – og det gør klub- og foreningslivet. Det er derfor, vi oprettede FynskSupport-ordningen. Med ordningen giver vi klubber og foreninger rundt omkring på hele Fyn en hjælpende hånd og forsøder deres tilværelse. Det kommer mange fynboer til gode, siger Finn Andersen, kommerciel direktør hos Energi Fyn.

Alle kan blive sponsor – helt gratis

Alle fynboer kan være med til at støtte det fynske foreningsliv. Det er nemt og gratis. Det eneste, man skal gøre, er at købe sin el eller gas gennem FynskSupport-ordningen. Så bliver man automatisk sponsor, og man vælger helt selv hvilken fynsk klub eller forening, man vil hjælpe.

Det koster ingenting at blive sponsor. Man betaler det samme for sin el eller gas, som man altid har gjort. Den eneste forskel er, at Energi Fyn donerer 2 øre/kWh el og 6 øre/m3 gas til den forening, man har valgt at sponsorere.

- Et par øre lyder af ingenting, men det løber hurtigt op. En typisk husstand bruger omkring 1.500 m3 gas eller 4.000-5.000 kWh el om året, så i snit bliver det 80-100 kroner pr. sponsor årligt, fortæller Finn Andersen.

Flere medlemmer, større støtte til foreningslivet

Der er 500 fynske foreninger og klubber med i FynskSupport, som alle nyder godt af de ekstra kroner på kistebunden. Men fordi støtten afhænger af antallet af sponsorer, er der stor forskel på, hvor meget de enkelte medlemmer får udbetalt. De mest aktive klubber med de største sponsorskarer kan se frem til en årlig check på mere end 30.000 kroner, mens andre kun lige er startet op og derfor får et mindre beløb.

Siden ordningens start i 2011 har antallet af sponsorer været voksende, og Energi Fyns samlede udbetaling har derfor været stødt stigende gennem årene. 

Læs mere om FynskSupport