Navigation Søgning

Nu bliver det billigere at have varmepumpe

4. maj 2018

En ny politisk aftale betyder, at reduktionen i elafgiften fra 1. maj er ændret med 15 øre.

Opvarmer du din bolig med en varmepumpe eller elvarme, så skal du huske, at du som privatkunde kan søge om reduktion i elafgiften.  

Mindst 50 procent af din opvarmning skal komme fra el, for at du kan få reduktion i elafgiften.

Reduktionen omfatter det forbrug, der årligt ligger over 4.000 kWh og gælder opvarmning med varmepumpe eller elvarme. Og så skal din bolig være registreret i Bygnings- og Boligregisteret (BBR) som helårsbolig opvarmet med el eller varmepumpe.

Når din bolig er registreret som opvarmet med varmepumpe eller med elvarme hos BBR, skal det registreres hos os - det gør du her

Større reduktion fra 1. maj 2018

En ny politisk aftale betyder, at reduktionen i elafgiften fra 1. maj er ændret med 15 øre fra 63,38 øre pr. kWh til 78,38 øre pr. kWh inkl. moms.

For dit forbrug op til 4.000 kWh pr. år er elafgiften 114,25 øre pr. kWh inkl. moms.

Spar penge med en varmepumpe

Elafgiften er nedsat, fordi man fra politisk side ønsker at fremme brugen af el til opvarmning via varmepumper.

Mere og mere af vores el kommer fra vind og sol, og det gør varmepumper til en klimavenlig opvarmningsform i boliger i områder, hvor der ikke er kollektiv forsyning som fjernvarme og naturgas. 

Beregninger viser, at man typisk vil kunne skære helt op til 70 procent af sin nuværende varmeregning, hvis man har elvarme, knap 70 procent, hvis man har oliefyr, og omkring 65 procent, hvis man opvarmer sin bolig ved hjælp af gas.

Beregn din besparelse

Gratis og uforpligtende rådgivning

Hos Energi Fyn tilbyder vi gratis og uforpligtende rådgivning. Vores varmepumpeekspert kan undersøge, om din bolig er egnet til en varmepumpe, så du opnår den forventede besparelse, og vi hjælper dig også gerne med at vurdere, om det bedst kan betale sig for dig at købe eller leje en varmepumpe. I forbindelse med rådgivningen beregner vores konsulent besparelsen.

Læs mere om vores rådgivning