Navigation Søgning

Energi Fyns fonde søger gode ideer

1. november 2018

Har du en idé, der kan gavne og gøre en forskel på Fyn? Så er det nu, at du kan søge om midler til at få idéen gjort til virkelighed gennem Energi Fyns Almene Fond og Energi Fyns Udviklingsfond.

Energi Fyns to fonde har netop skudt en ny ansøgningsperiode i gang, og frem til den 31. januar 2019 kan man søge om midler til store og små projekter, der gør en forskel på Fyn.

Sidste år modtog 26 fynske projekter støtte fra Energi Fyns to fonde. Blandt fondsmodtagerne var Rønninge Lokalråd, der modtog 25.000 kroner til at etablere en legeplads i Rønninge. Hos Rønninge Lokalråd er man glade for den støtte, som man har fået fra blandt andet Energi Fyns Almene Fond. 

- Det er fantastisk at se naboer komme hinanden mere ved og mødes om et fælles projekt, fortæller Arnold Jensen fra Rønninge Lokalråd. Han understreger at et fælles samlingssted er vigtigt for en landsby som Rønninge. Rønninge Lokalråd håber, at man inden længe kan bygge en madpakkehytte i forlængelse af legepladsen. 

Støtte til mange fynske projekter 

Energi Fyns fonde blev stiftet tilbage i 2005 med midler fra salget af aktier i det daværende energiselskab Elsam. Siden da har fondene hjulpet mere end 200 spændende ideer og initiativer godt på vej.

- Mange gode og spændende projekter har gennem årene benyttet sig af muligheden for at søge midler fra vores to fonde. Energi Fyn er 100 procent ejet af vores 200.000 fynske andelshavere, og vi ser det som en naturlig opgave via fondene at støtte projekter, der gavner Fyn og fynboerne. På den måde er vi med til at skabe god energi og bidrage til udviklingen på Fyn, fortæller Bent Agerholm, adm. direktør hos Energi Fyn.

I 2019 uddeler Energi Fyns fonde op til 2,5 millioner kroner.

En bred vifte af projekter 

Det er en meget bred vifte af projekter, som siden 2005 har modtaget støtte fra Energi Fyns Almene Fond og Energi Fyns Udviklingsfond. Fælles for de to fonde er, at der kan søges om midler til projekter inden for et geografisk område, der omfatter Fyn og omkringliggende øer.

Fondene kan søges frem til den 31. januar 2019 via ansøgningsskema på www.energifyn.dk/fonde. Fondsmodtagerne offentliggøres ved en fondsuddeling i april 2019.

I sidste ansøgningsperiode modtog de to fonde omkring 400 ansøgninger. 26 projekter blev udvalgt og modtog samlet 2,4 million kroner.

Fakta om Energi Fyns fonde 

Energi Fyns Almene Fond støtter kulturelle, turistmæssige og sundhedsmæssige projekter på Fyn. Projekterne skal være af blivende karakter, have almennyttig eller almenvelgørende formål og appellere til og nydes af et betydeligt publikum. Ansøgerne kan være både fysiske og juridiske personer, herunder uddannelsesinstitutioner, foreninger og selskaber. Fonden uddeler i 2019 op til 1,5 millioner kroner.

Energi Fyns Udviklingsfond støtter forsknings- og udviklingsprojekter på Fyn inden for energiudvikling og elektrotekniske fagområder. Ansøgerne kan være både fysiske og juridiske personer, herunder uddannelsesinstitutioner, foreninger og erhvervsvirksomheder. Projekterne må gerne være etableret i et samarbejde mellem flere uddannelsesinstitutioner eller i samarbejde med erhvervslivet. Fonden uddeler i 2019 op til 1 million kroner.

Sidste frist for ansøgning til fondene er den 31. januar 2019 kl. 15.00. 

Læs mere om fondene