Energifyn Valg Helene 2500X700px

God energi til Fyn

Søndag den 28. august bragte Fyens Stiftstidende en klumme af adm. direktør Bent Agerholm. Klummen sætter fokus på Energi Fyn-valget og opfordrer alle andelshavere til at tage del i fællesskabet og udviklingen på Fyn ved at stille op som kandidat til vores repræsentantskab og ved at bruge deres stemme.

Energimarkedet og i særdeleshed de meget høje energipriser er for alvor kommet på alles læber. På en dyster baggrund er energipolitik også blevet både klima- og sikkerhedspolitik. Klimaet har aldrig været mere udfordret end nu, og vi har krig i Europa. Et Europa, der i høj grad er afhængig af russisk gas. Det har medført, at energipriserne er steget voldsomt, og vi netop nu oplever ekstremt høje priser på både el og naturgas.

Energi og energiforsyning er gået fra at være et lavinteresseområde til nu at være et emne, der optager mange. En hverdag uden strøm vil nok være fuldstændig uholdbar for de fleste. Forestil dig bare en morgen uden varm kaffe eller en decemberdag uden lys.

I Danmark kan vi heldigvis tillade os at tage det for givet, at der er strøm i stikkontakten, når vi har brug for det. Og svaret på mange af de energi- og klimaudfordringer, vi står overfor, er elektrificering. Vores el forventes at være klimaneutral allerede om 5-6 år. Derfor skal el i langt højere grad bruges til opvarmning, transport, produktion af grønne gasser og meget mere. Det er vi på Fyn godt i gang med, og derfor steg elforbruget med 7% i Energi Fyns forsyningsområde sidste år, hvilket især skyldes brugen af el til opvarmning.

Forbrugerejede energiselskaber

Vi har en stærk tradition med forbrugerejede energiselskaber i Danmark. Det er forbrugerejede energiselskaber, der varetager en stor del af den el, der transporteres i det danske elnet, og sikrer, at vi alle sammen kan regne med, at der er strøm i stikkontakten hver dag året rundt også, selvom elforbruget vokser kraftigt.

Det giver rigtig god mening, at det er forbrugerejede energiselskaber, der står bag elforsyningen i Danmark. Den værdi og de muligheder, som de forbrugerejede energiselskaber rummer, er vigtige for vores samfund, og jeg er overbevist om, at vi også i fremtiden med fordel kan udvikle vores samfund i fællesskab, som vi hidtil har gjort det med vores elforsyning og udrulning af fibernet.

Motiverede og engagerede andelshavere

Men hvis vi skal holde fast i andelstanken, kræver det, at vi fortsat har motiverede og engagerede andelshavere, der involverer sig og bidrager. For andelstanken handler om at eje, drive og udvikle noget i fællesskab. Den grundlæggende tanke er, at et stærkt fællesskab giver de bedste muligheder for udvikling og fremdrift.

I de forbrugerejede energiselskaber indgår alle på lige vilkår, og hver andelshaver har én stemme - i modsætning til aktieselskaber, hvor indflydelsen afhænger af, hvor mange aktier man har. Hos Energi Fyn ejer 215.000 private husstande og virksomheder en lille del af Energi Fyn og elnettet på Fyn. Og når vi her i efteråret holder valg til vores repræsentantskab, har alle andelshavere mulighed for at stille op og stemme. Én elmåler giver én stemme.

At være ejet af kunderne er en stor styrke, men det er også en stor forpligtelse. Vi skal drive en sund og lønsom forretning med et langsigtet perspektiv og investere der, hvor det giver værdi for vores andelshavere. Det gør vi på flere forskellige fronter. Blandt andet gennem langsigtede investeringer i elnettet og fibernettet, i grøn energiproduktion og i lokalsamfundet.

Stil op for det, der betyder noget for dig

Jeg vil derfor gerne opfordre alle til aktivt at tage del i fællesskabet og udviklingen på Fyn ved at stille op som kandidat til vores repræsentantskab og ved at bruge deres stemme, så vi også fortsat har et forbrugerejet energiselskab på Fyn, der gør en forskel for Fyn og fynboerne. Brug din stemme og vær med til at gøre en forskel for Fyn. Valget starter den 29. august.

Hos Energi Fyn ejer 215.000 private husstande og virksomheder en lille del af Energi Fyn og elnettet på Fyn. Og når vi her i efteråret holder valg til vores repræsentantskab, har alle andelshavere mulighed for at stille op og stemme. Én elmåler giver én stemme.

Bent Agerholm, adm. direktør hos Energi Fyn

Seneste nyt

Om Energi Fyn Domicil Facade Bygning Vinduer 2020
Nyhed

Hos Energi Fyn har vi ikke bonusordninger

Debatten omkring bonusordninger i energibranchen fylder meget i medierne. Vi vil derfor gerne understrege, at vi hos Energi Fyn ikke har bonusordninger.
Læs nyheden
Ef Topbillede Andelshaver
Klumme

Hold fast i de gode energivaner

Vi er blevet gode til at slukke for lyset, hænge vores tøj til tørre på snoren og undgå standby strøm fra spillekonsoller og anden elektronisk underholdning. Det er ikke kun godt for vores økonomi men også for klimaet og vores udledning af CO2. Vil du gerne holde fast i at spare på strømmen, har vi samlet nogle tips og gode råd.
Læs klummen
Tilskud til varmepumpe
Klumme

En varmepumpe kan stadig betale sig

Prisen på strøm er steget meget gennem det seneste år, men det kan fortsat godt betale sig at skifte gas- eller oliefyret ud med en varmepumpe. Årsagen er, at varmepumpen er langt bedre til at udnytte energien.
Læs klummen
Kundecenter Kvinde Vaskemaskine 2023
Klumme

Flyt dit forbrug og spar penge

Den 1. januar ændrede flere netselskaber deres nettariffer. Det betyder, at du med fordel kan flytte dit forbrug til tidspunkter, hvor der er mindst belastning på elnettet, uanset om du har en elaftale med en fast eller en variabel pris.
Læs klummen
Energiraadgivning Julehjerter 2020
Klumme

5 sparetips til julen

Vi nærmer os årets korteste dag. Det er koldt og mørkt, og det betyder høje elpriser. Samtidig står julen for døren. Den tid på året hvor vi traditionelt bruger mest strøm. Der er heldigvis mange ting, som du selv kan gøre for at spare på energien, også uden at det går ud over julehyggen.
Læs klummen
Nyheder Julelys 2021
Nyhed

Hvad koster det at tænde julelys?

Vi er vilde med lyskæder og julebelysning i Danmark. Men hvad koster det egentlig, når du tænder dit julelys?
Læs nyheden
Fynsksupport Gymnastik Piger (1)
Presse

El-kunder går efter produkter, der støtter lokalt

Selvom el- og gas-regninger ikke har været det mest populære i 2022, så oplever vi alligevel, at produktet FynskSupport er populært som aldrig før. Antallet af kunder, der ønsker en aftale, der støtter kundens lokale forening eller klub, er steget med 36%.
Læs presse­meddelelsen