Kundecenter Lampe 2020

Sammen kan vi sparer på energien

Energipriserne er steget voldsomt på grund af usikkerheden om energiforsyningerne i Europa, og vi ser ind i en vinter, hvor vi alle sammen skal have fokus på at spare på energien.

Hvis du er som de fleste, bruger du cirka 1.600 kWh strøm pr. person om året. Men du kan skære elforbruget ned til 1.000 kWh pr. person om året uden at give afkald på komforten.

Hvis du bor alene, er det dog mere realistisk at sigte efter 1.500 kWh om året, da forbruget til for eksempel køleskab og fryser vil være det samme uanset antal beboere i husstanden.

Brug strømme, når den er billigst

Har du et elprodukt med en variabel pris, er det en god idé at bruge strømmen, når den er billigst. I vores app kan du følge dit forbrug og se prisen på strøm et døgn frem.

Udover at du kan bruge appen til at finde det tidspunkt, hvor det er billigst at bruge strøm, kan du også bruge appen til finde besparelser. Det du skal gå på jagt efter, er det forbrug, der bliver brugt 24/7. Det kan for eksempel være et køleskab eller en fryser, hvor termostaten er defekt, eller som står på indfrysning.

Kan du reducere det forbrug, er der mange penge at spare. Hvis du for eksempel bruger en halv kW pr. time, giver det et forbrug på 4.380 kWh om året. 

Se prisen på el

Tidsdifferentierede nettariffer

Uanset hvilket elprodukt du har, skal du være opmærksom på, at prisen for at få transporteret strøm frem til dig - også kaldet nettariffen - fra den 1. oktober til og med den 31. marts vil være højere fra klokken 17 til 20, så uanset hvilket elprodukt du har, kan du med fordel flytte dit forbrug til døgnets øvrige timer.

Læs mere om tidsdifferentierede nettariffer

Opvarmning er dyr

Dem, der særligt bliver ramt af de høje energipriser, er folk, der opvarmer deres bolig med naturgas, olie og traditionel elvarme. Alene fra 2. til 3. kvartal i år vil gaskunder med en variabel pris opleve, at deres regning er tæt på fordoblet i forhold til deres seneste regning.

Har man en varmepumpe, vil man opleve en mindre stigning, da den er langt mere energieffektiv end traditionel elvarme, naturgas og olie.

En varmepumpe er langt mere energieffektiv

Vi får mange spørgsmål fra kunder, der er i tvivl, om det økonomisk kan betale sig at vælge en varmepumpe, når prisen på el er steget, som den er.

Da prisen på gas er steget mere end prisen på el, og en varmepumpe er langt mere energieffektiv end et gasfyr og afgiver tre til fire gange så meget varme i forhold til dens elforbrug, er det på trods af de høje elpriser, fortsat en god forretning at anskaffe sig en varmepumpe.

Da varmepumpen anvender mindre energi, påvirker stigninger i elprisen ikke varmeregningen på samme måde, som når gasprisen stiger.

Opvarmer du mere end 50 procent af din bolig eller dit sommerhus med en varmepumpe, kan du få reduktion i elafgiften på dit forbrug over 4.000 kWh.

Du kan også søge om tilskud til at skifte pille-, olie- eller gasfyr ud med en varmepumpe gennem Bygningspuljen. Næste ansøgningsrunde er i foråret 2023. Husk at du ikke må indgå en bindende aftale med en leverandør, før du har fået tilsagn om energitilskuddet.

Læs mere om Bygningspuljen

Skifter du fra opvarmning med naturgas til en varmepumpe, skal dit gasstik frakobles. Det kan du også få tilskud til. Du kan læse mere om afkoblingsordningen på Evidas hjemmeside.

Hvis du overvejer at få installeret en varmepumpe, kan du med vores beregner få et vejledende billede af de økonomiske og praktiske fordele, som du kan opnå ved at skifte din nuværende opvarmningsform ud med en varmepumpe. Beregneren er gratis at benytte og tager kun få minutter.

Prøv beregneren

Energiraadgivning Familie Ved Bord 2020

Spar på energien

Vi har samlet en lang række energispareråd, som kan hjælpe dig med spare på energien.

 

Se vores tips til at spare på energien

Spar på energien

Vi har samlet en lang række energispareråd, som kan hjælpe dig med spare på energien.

 

Se vores tips til at spare på energien

Seneste nyt

Nyheder Julelys 2021
Nyhed

Hvad koster det at tænde julelys?

Vi er vilde med lyskæder og julebelysning i Danmark. Men hvad koster det egentlig, når du tænder dit julelys?
Læs nyheden
Nyheder Vindmøller Lindø Port Of Odense 2020
Presse

51.000 kroner til projekter i Munkebo

Energi Fyns Vindmøllepulje har netop uddelt 51.000 kroner til seks projekter, der skal bidrage til at skabe udvikling i Munkebo.
Læs presse­meddelelsen
EF Valg Benjamin
Presse

Energi Fyns nye repræsentantskab er på plads

Energi Fyns andelshavere har stemt, og de 93 repræsentantskabsmedlemmer, der i de kommende fire år skal være med til at sætte retningen i Energi Fyn, er fundet.
Læs presse­meddelelsen
Kundecenter Pige Med Telefon Og Computer 2020
Klumme

Hvorfor kan jeg ikke komme igennem til jer?

Det spørger mange elkunder om i øjeblikket. Og desværre er det blevet hverdag, at det er vanskeligt at komme i kontakt med os og landets øvrige energiselskaber.
Læs klummen
Nyheder Vindmøller Lindø 2020
Nyhed

Vi har brug for mere grøn energi

Fyens Stiftstidende bragte den 3. november et synspunkt af Erik Holk, hvor han sætter fokus på, at energipriserne skal ned. Hos Energi Fyn er vi helt enige. Priserne på energi skal ned.
Læs nyheden
Kundecenter Mand Med Tablet 2020
Klumme

Bliv klogere på din elregning

Er du en af de mange danskere, der har spørgsmål til dit produkt, priserne og til din regning, så har vi samlet en guide til dig her.
Læs klummen
Fonde 1600X900
Presse

Støtte til lokale fællesskaber og udvikling på Fyn

Med en håndsrækning fra Energi Fyns to fonde kan lokale fællesskaber og projekter nu hjælpes godt på vej. Fondene kan søges frem til den 31. januar 2023.
Læs presse­meddelelsen