Ef Groen Energiraadgivning

Nyt klimapartnerskab skal støtte op om den grønne omstilling

Sammen med en række fremtrædende virksomheder, uddannelsesinstitutioner og Odense Kommune har Energi Fyn stiftet Odense Klimapartnerskab, der skal bidrage til at finde og udvikle fælles grønne løsninger.

Som energiselskab har Energi Fyn i mange år spillet en aktiv rolle i arbejdet med at udvikle et bæredygtigt energisystem og omstille energisystemet til mere vedvarende energi med høj forsyningssikkerhed og til en pris, der kan betales. Med Odense Klimapartnerskab tager Energi Fyn endnu et vigtigt skridt i forhold til at løse nogle af de energi- og klimaudfordringer, som vi står over for.

Hos Energi Fyn tænker vi bæredygtighed ind i alle vores beslutninger, og vi investerer massivt i den grønne og digitale omstilling. Vi ser Odense Klimapartnerskab som et vigtigt og nødvendigt initiativ, der kan bidrage til, at vi i fællesskab kan sikre den grønne omstilling på Fyn samt spille en aktiv rolle i forhold til de klimaudfordringer, som vi står overfor globalt.

 

Søren Thorsager, bestyrelsesformand i Energi Fyn

- Klimaet har aldrig været mere udfordret. Sidste år steg det danske energiforbrug med 4,8%, og den faktiske CO2-udledning fra energiforbruget steg med 1,5%. Der er uden tvivl udfordringer nok at tage fat på, hvis udviklingen skal vendes. Et af svarene på de klimaudfordringer, som vi står overfor, er elektrificering. Forventningen er, at el vil være klimaneutral allerede om 5-6 år. Derfor skal el også bruges til mere. For eksempel opvarmning, transport og produktion af grønne gasser. Det er vi godt i gang med på Fyn, men vi kan gøre mere. Flere skal med, og tempoet skal op.

Fælles handling for den grønne omstilling

Målet med Odense Klimapartnerskab er at samle byen om det fælles mål at gøre Odense klimaneutral. Selv om klimaudfordringerne er globale, skal mange grønne løsninger findes og udvikles lokalt ved hjælp af den bedste og nyeste viden.

- Vi ser frem til samarbejdet i Odense Klimapartnerskab og glæder os til i fællesskab at få sat handling bag de mange gode hensigter. Som andelsselskab geninvesterer vi alt overskud i selskabet til gavn for vores andelshavere og udviklingen på Fyn. I år vil vi investere 560 mio. kr. i udviklingen af den fynske fiber- og elnetinfrastruktur. Det gør vi blandt andet for at bidrage til den grønne omstilling. Udover udbygning af elnetinfrastrukturen sikrer vi sammen med andre virksomheder udvikling af klimaløsninger. Vi spiller også en vigtig rolle i forhold til at sælge klimaløsninger såsom ladestandere, varmepumper, grønne el- og gasprodukter og energisyn til virksomheder. Desuden ejer og driver vi 26 vindmøller og 5 regulerkraftværker, som er en forudsætning for en elforsyning baseret på vedvarende energi, fortæller Bent Agerholm, adm. direktør i Energi Fyn.

Det er ambitionen, at Odense Klimapartnerskab skal vokse sig stort og være stedet, hvor erhvervsliv, faglige organisationer, uddannelsesinstitutioner og frivillige foreninger mødes og sammen udvikler og driver klimadagsordenen frem.

Vi håber selvfølgelig, at Odense Klimapartnerskab på sigt vil blive udbredt til at omfatte flere kommuner, uddannelsesinstitutioner og virksomheder, så vi kan gøre en fælles indsats på Fyn og i fællesskab nå Danmarks klimamål.

 

Bent Agerholm, adm. direktør hos Energi Fyn

Fakta:

  • Odense Klimapartnerskab er grundlagt af 3C Groups, Universal Robots, Energi Fyn, HJ Hansen, Syddansk Universitet, Jysk Fynske Medier, Fjernvarme Fyn, Odense Renovation og Odense Kommune.
  • Formålet med klimapartnerskabet er at samle byen om det fælles mål at opnå klimaneutralitet senest i 2030.
  • Odense Klimapartnerskab er for byens erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner, der gennem dialog, vidensdeling og ved at fremhæve de gode eksempler skal finde de løsninger, der bidrager til at nå målet om klimaneutralitet.
  • De enkelte grundlæggere forpligter sig til at arbejde med grøn omstilling i deres egen organisation.
  • Partnerskabet vil arrangere flere årlige aktiviteter. Ud over den nye klimakonference FORUM på Tinderbox er der for eksempel ambitioner om et årligt Odense COP-møde, grønt iværksætteri og en klimapris.
  • Odense Kommune bidrager med 1,4 millioner kroner, mens de øvrige partnere hver investerer 250.000 kroner i Odense Klimapartnerskab. Pengene bruges alene på de aktiviteter, som Odense Klimapartnerskab står bag.

Seneste nyt

Bliv Tryg Med En Serviceaftale
Klumme

Holder du øje med dit energiforbrug?

Energipriserne har nu i en længere periode været høje, og både hos Energi Fyn og landets øvrige energiselskaber får vi hver dag mange henvendelser fra kunder, der har spørgsmål til de høje energipriser.
Læs klummen
Hvilket elprodukt giver klimavenlig strøm?
Klumme

Hvordan går det med klimaet på Fyn?

Bestyrelsesformand hos Energi Fyn Søren Thorsager og adm. direktør Bent Agerholm har skrevet et indlæg om de klimaudfordringer, vi står overfor.
Læs klummen
Varmepumpe Udendørvarmepumpe Kat 2022
Klumme

Hvor meget støjer en varmepumpe?

Du slipper ikke helt for støj, hvis du installerer en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe i din bolig. Hvor meget den støjer afhænger af, hvilken varmepumpe du vælger, og hvor du placerer den.
Læs klummen
Nyheder Energi Fyn Bygning 2020
Presse

Tilfredsstillende årsresultat hos Energi Fyn

Energi Fyns repræsentantskab har i dag godkendt selskabets årsrapport for 2021. På trods af et år præget af corona og høje energipriser er Energi Fyn kommet godt igennem året, og slutter 2021 af med et positivt og solidt resultat.
Læs presse­meddelelsen
Om Energi Fyn Fondsmodtagere 2022
Presse

Energi Fyns fonde hjælper gode ideer godt på vej

Vores to fonde har for 17. gang uddelt fondsmidler til 26 fynske foreninger, virksomheder og forskere, der alle medvirker til at skabe glæde og udvikling på Fyn. Samlet uddeler fondene i år mere end 2,6 million kroner.
Læs presse­meddelelsen
Piger Gymnastik
Presse

1,5 million kroner til fynske fællesskaber

Vi har netop udbetalt 1,5 million kroner til lokale fynske fællesskaber. Mere end 500 klubber og foreninger får gavn af støtten.
Læs presse­meddelelsen
Ef Groen Energiraadgivning
Presse

Nyt klimapartnerskab skal støtte op om den grønne omstilling

Sammen med en række fremtrædende virksomheder, uddannelsesinstitutioner og Odense Kommune har Energi Fyn stiftet Odense Klimapartnerskab, der skal bidrage til at finde og udvikle fælles grønne løsninger.
Læs presse­meddelelsen