<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Ef Groen Energiraadgivning

Nyt klimapartnerskab skal støtte op om den grønne omstilling

Sammen med en række fremtrædende virksomheder, uddannelsesinstitutioner og Odense Kommune har Energi Fyn stiftet Odense Klimapartnerskab, der skal bidrage til at finde og udvikle fælles grønne løsninger.

Som energiselskab har Energi Fyn i mange år spillet en aktiv rolle i arbejdet med at udvikle et bæredygtigt energisystem og omstille energisystemet til mere vedvarende energi med høj forsyningssikkerhed og til en pris, der kan betales. Med Odense Klimapartnerskab tager Energi Fyn endnu et vigtigt skridt i forhold til at løse nogle af de energi- og klimaudfordringer, som vi står over for.

Hos Energi Fyn tænker vi bæredygtighed ind i alle vores beslutninger, og vi investerer massivt i den grønne og digitale omstilling. Vi ser Odense Klimapartnerskab som et vigtigt og nødvendigt initiativ, der kan bidrage til, at vi i fællesskab kan sikre den grønne omstilling på Fyn samt spille en aktiv rolle i forhold til de klimaudfordringer, som vi står overfor globalt.

 

Søren Thorsager, bestyrelsesformand i Energi Fyn

- Klimaet har aldrig været mere udfordret. Sidste år steg det danske energiforbrug med 4,8%, og den faktiske CO2-udledning fra energiforbruget steg med 1,5%. Der er uden tvivl udfordringer nok at tage fat på, hvis udviklingen skal vendes. Et af svarene på de klimaudfordringer, som vi står overfor, er elektrificering. Forventningen er, at el vil være klimaneutral allerede om 5-6 år. Derfor skal el også bruges til mere. For eksempel opvarmning, transport og produktion af grønne gasser. Det er vi godt i gang med på Fyn, men vi kan gøre mere. Flere skal med, og tempoet skal op.

Fælles handling for den grønne omstilling

Målet med Odense Klimapartnerskab er at samle byen om det fælles mål at gøre Odense klimaneutral. Selv om klimaudfordringerne er globale, skal mange grønne løsninger findes og udvikles lokalt ved hjælp af den bedste og nyeste viden.

- Vi ser frem til samarbejdet i Odense Klimapartnerskab og glæder os til i fællesskab at få sat handling bag de mange gode hensigter. Som andelsselskab geninvesterer vi alt overskud i selskabet til gavn for vores andelshavere og udviklingen på Fyn. I år vil vi investere 560 mio. kr. i udviklingen af den fynske fiber- og elnetinfrastruktur. Det gør vi blandt andet for at bidrage til den grønne omstilling. Udover udbygning af elnetinfrastrukturen sikrer vi sammen med andre virksomheder udvikling af klimaløsninger. Vi spiller også en vigtig rolle i forhold til at sælge klimaløsninger såsom ladestandere, varmepumper, grønne el- og gasprodukter og energisyn til virksomheder. Desuden ejer og driver vi 26 vindmøller og 5 regulerkraftværker, som er en forudsætning for en elforsyning baseret på vedvarende energi, fortæller Bent Agerholm, adm. direktør i Energi Fyn.

Det er ambitionen, at Odense Klimapartnerskab skal vokse sig stort og være stedet, hvor erhvervsliv, faglige organisationer, uddannelsesinstitutioner og frivillige foreninger mødes og sammen udvikler og driver klimadagsordenen frem.

Vi håber selvfølgelig, at Odense Klimapartnerskab på sigt vil blive udbredt til at omfatte flere kommuner, uddannelsesinstitutioner og virksomheder, så vi kan gøre en fælles indsats på Fyn og i fællesskab nå Danmarks klimamål.

 

Bent Agerholm, adm. direktør hos Energi Fyn

Fakta:

  • Odense Klimapartnerskab er grundlagt af 3C Groups, Universal Robots, Energi Fyn, HJ Hansen, Syddansk Universitet, Jysk Fynske Medier, Fjernvarme Fyn, Odense Renovation og Odense Kommune.
  • Formålet med klimapartnerskabet er at samle byen om det fælles mål at opnå klimaneutralitet senest i 2030.
  • Odense Klimapartnerskab er for byens erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner, der gennem dialog, vidensdeling og ved at fremhæve de gode eksempler skal finde de løsninger, der bidrager til at nå målet om klimaneutralitet.
  • De enkelte grundlæggere forpligter sig til at arbejde med grøn omstilling i deres egen organisation.
  • Partnerskabet vil arrangere flere årlige aktiviteter. Ud over den nye klimakonference FORUM på Tinderbox er der for eksempel ambitioner om et årligt Odense COP-møde, grønt iværksætteri og en klimapris.
  • Odense Kommune bidrager med 1,4 millioner kroner, mens de øvrige partnere hver investerer 250.000 kroner i Odense Klimapartnerskab. Pengene bruges alene på de aktiviteter, som Odense Klimapartnerskab står bag.

Seneste nyt

Vindmølle 850X600
Presse

201.000 kroner til projekter i Munkebo

Energi Fyns Vindmøllepulje har netop uddelt 201.000 kroner til 10 projekter, der skal bidrage til at skabe udvikling i Munkebo.
Læs presse­meddelelsen
Nyheder Julelys 2021
Klumme

Hvad koster det at tænde en lyskæde?

December og årets mørkeste tid nærmer sig med hastige skridt, og vi er nok mange, der gerne vil skabe lidt hygge med lyskæder og lidt ekstra udendørs lys. Men ved du, hvad det egentlig koster at tænde en lyskæde?
Læs klummen
DSC03888 Copy 1600Px
Presse

320 fynske børn får en fodboldoplevelse for livet

Drøm dig tilbage til dengang, du var barn. Tænk over, hvor stort det ville være at møde dine fodboldidoler og få lov at spille på grønsværen på Odense Stadion. Sådan en oplevelse venter 320 fynske børn til Energi Fyn Cup i weekenden.
Læs presse­meddelelsen
Ladestandere Ladestik Hånd Ur Mobil Telefon 2021
Presse

Partnerskab gør det let for elbilejere at vælge en intelligent ladeløsning

Det skal være let for nye elbilejere at vælge en intelligent ladeløsning. Derfor har vi indgået et partnerskab med Autosource Group. Partnerskabet skal gøre processen omkring valg af ladeløsning mindre kompleks.
Læs presse­meddelelsen
Vindmølle 850X600
Presse

Batterianlæg skal bidrage til stabilitet i et grønnere energisystem

Energi Fyn tager et vigtigt skridt i forhold til den grønne omstilling og opfører et nyt batterianlæg ved deres regulerkraftværk i Næstved. Batterianlægget skal bidrage til stabilitet i elnettet.
Læs presse­meddelelsen
Kundecenter Roed Lampe 2020
Klumme

Brug strømmen, når den er billigst

Prisen på strøm svinger, og gennem de seneste måneder har vi oplevet store udsving. Der er har været dage, hvor strømmen nærmest har været gratis, og der har været dage, hvor elprisen har været oppe på et niveau, som vi ikke har oplevet meget længe.
Læs klummen
Fonde 2600X850 2 Overlay
Presse

Energi Fyns fonde støtter lokale fællesskaber og udviklingen på Fyn

Siden 2005 har Energi Fyns fonde støttet mere end 300 gode ideer på Fyn. Fra i dag kan lokale fællesskaber og projekter på Fyn søge om støtte hos fondene.
Læs presse­meddelelsen