Ef Groen Energiraadgivning

Nyt klimapartnerskab skal støtte op om den grønne omstilling

Sammen med en række fremtrædende virksomheder, uddannelsesinstitutioner og Odense Kommune har Energi Fyn stiftet Odense Klimapartnerskab, der skal bidrage til at finde og udvikle fælles grønne løsninger.

Som energiselskab har Energi Fyn i mange år spillet en aktiv rolle i arbejdet med at udvikle et bæredygtigt energisystem og omstille energisystemet til mere vedvarende energi med høj forsyningssikkerhed og til en pris, der kan betales. Med Odense Klimapartnerskab tager Energi Fyn endnu et vigtigt skridt i forhold til at løse nogle af de energi- og klimaudfordringer, som vi står over for.

Hos Energi Fyn tænker vi bæredygtighed ind i alle vores beslutninger, og vi investerer massivt i den grønne og digitale omstilling. Vi ser Odense Klimapartnerskab som et vigtigt og nødvendigt initiativ, der kan bidrage til, at vi i fællesskab kan sikre den grønne omstilling på Fyn samt spille en aktiv rolle i forhold til de klimaudfordringer, som vi står overfor globalt.

 

Søren Thorsager, bestyrelsesformand i Energi Fyn

- Klimaet har aldrig været mere udfordret. Sidste år steg det danske energiforbrug med 4,8%, og den faktiske CO2-udledning fra energiforbruget steg med 1,5%. Der er uden tvivl udfordringer nok at tage fat på, hvis udviklingen skal vendes. Et af svarene på de klimaudfordringer, som vi står overfor, er elektrificering. Forventningen er, at el vil være klimaneutral allerede om 5-6 år. Derfor skal el også bruges til mere. For eksempel opvarmning, transport og produktion af grønne gasser. Det er vi godt i gang med på Fyn, men vi kan gøre mere. Flere skal med, og tempoet skal op.

Fælles handling for den grønne omstilling

Målet med Odense Klimapartnerskab er at samle byen om det fælles mål at gøre Odense klimaneutral. Selv om klimaudfordringerne er globale, skal mange grønne løsninger findes og udvikles lokalt ved hjælp af den bedste og nyeste viden.

- Vi ser frem til samarbejdet i Odense Klimapartnerskab og glæder os til i fællesskab at få sat handling bag de mange gode hensigter. Som andelsselskab geninvesterer vi alt overskud i selskabet til gavn for vores andelshavere og udviklingen på Fyn. I år vil vi investere 560 mio. kr. i udviklingen af den fynske fiber- og elnetinfrastruktur. Det gør vi blandt andet for at bidrage til den grønne omstilling. Udover udbygning af elnetinfrastrukturen sikrer vi sammen med andre virksomheder udvikling af klimaløsninger. Vi spiller også en vigtig rolle i forhold til at sælge klimaløsninger såsom ladestandere, varmepumper, grønne el- og gasprodukter og energisyn til virksomheder. Desuden ejer og driver vi 26 vindmøller og 5 regulerkraftværker, som er en forudsætning for en elforsyning baseret på vedvarende energi, fortæller Bent Agerholm, adm. direktør i Energi Fyn.

Det er ambitionen, at Odense Klimapartnerskab skal vokse sig stort og være stedet, hvor erhvervsliv, faglige organisationer, uddannelsesinstitutioner og frivillige foreninger mødes og sammen udvikler og driver klimadagsordenen frem.

Vi håber selvfølgelig, at Odense Klimapartnerskab på sigt vil blive udbredt til at omfatte flere kommuner, uddannelsesinstitutioner og virksomheder, så vi kan gøre en fælles indsats på Fyn og i fællesskab nå Danmarks klimamål.

 

Bent Agerholm, adm. direktør hos Energi Fyn

Fakta:

  • Odense Klimapartnerskab er grundlagt af 3C Groups, Universal Robots, Energi Fyn, HJ Hansen, Syddansk Universitet, Jysk Fynske Medier, Fjernvarme Fyn, Odense Renovation og Odense Kommune.
  • Formålet med klimapartnerskabet er at samle byen om det fælles mål at opnå klimaneutralitet senest i 2030.
  • Odense Klimapartnerskab er for byens erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner, der gennem dialog, vidensdeling og ved at fremhæve de gode eksempler skal finde de løsninger, der bidrager til at nå målet om klimaneutralitet.
  • De enkelte grundlæggere forpligter sig til at arbejde med grøn omstilling i deres egen organisation.
  • Partnerskabet vil arrangere flere årlige aktiviteter. Ud over den nye klimakonference FORUM på Tinderbox er der for eksempel ambitioner om et årligt Odense COP-møde, grønt iværksætteri og en klimapris.
  • Odense Kommune bidrager med 1,4 millioner kroner, mens de øvrige partnere hver investerer 250.000 kroner i Odense Klimapartnerskab. Pengene bruges alene på de aktiviteter, som Odense Klimapartnerskab står bag.

Seneste nyt

Nyheder Vindmøller Lindø Port Of Odense 2020
Presse

Energi Fyns Vindmøllepulje uddeler midler

Frem til den 31. oktober kan man søge Energi Fyns Vindmøllepulje om midler. Puljen uddeler i år 55.834 kroner til udviklingen i Munkebo.
Læs presse­meddelelsen
Nyheder Dreng I Vindue Med Computer 2020
Nyhed

Nu kan du vælge YouSee og TDC Erhverv på Energi Fyns fibernet

Fra i dag kan over 100.000 husstande og virksomheder på Fyn vælge internet, tv- og erhvervsløsninger fra YouSee og TDC Erhverv via Energi Fyns fibernet.
Læs nyheden
Kundecenter Lampe 2020
Klumme

Sammen kan vi sparer på energien

Energipriserne er steget voldsomt på grund af usikkerheden om energiforsyningerne i Europa, og vi ser ind i en vinter, hvor vi alle sammen skal have fokus på at spare på energien.
Læs klummen
Energifyn Valg Benjamin 2500X700px
Presse

Stil op til Energi Fyns repræsentantskab

Energimarkedet og i særdeleshed de rekordhøje energipriser er for alvor kommet på alles læber. Vil du gerne blive klogere på energimarkedet og have indflydelse på, hvordan Energi Fyn skaber værdi og bidrager til udviklingen, så er det nu, du har mulighed for at stille op til energiselskabets repræsentantskab.
Læs presse­meddelelsen
Energifyn Valg Energifestival Top 2500X700px V2
Presse

Energi Fyn inviterer til Energifestival

Onsdag den 7. september kl. 14-18 inviterer vi til Energifestival. Her vil der være underholdning for både store og små og rig mulighed for blandt andet at høre mere om de rekordhøje energipriser.
Læs presse­meddelelsen
Energifyn Valg Helene 2500X700px
Klumme

God energi til Fyn

Søndag den 28. august bragte Fyens Stiftstidende en klumme af adm. direktør Bent Agerholm. Klummen sætter fokus på Energi Fyn-valget og opfordrer alle andelshavere til at tage del i fællesskabet og udviklingen på Fyn ved at stille op som kandidat til vores repræsentantskab og ved at bruge deres stemme.
Læs klummen
Energifyn Valg HERO Find Kandidat 2500X700px
Presse

Kamp om pladserne i Energi Fyns repræsentantskab

186 andelshavere skal kæmpe om 93 pladser i Energi Fyns repræsentantskab. Den store interesse betyder, at der bliver valg i alle fem valgområder.
Læs presse­meddelelsen