Nyheder Hus Med Lys 2020

Ny klimaaftale

Et bredt flertal i Folketinget blev i juni enig om en klimaaftale for grøn omstilling af energisektoren og industrien. Her kan du læse mere om, hvad klimaaftalen kommer til at betyde for mulighederne for at søge om energisparetidskud.

Den nye klimaaftale skal være med til at sikre, at Danmark når i mål med at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent de næste ti år og bliver helt klimaneutral i 2050.

Klimaaftalen vil få indflydelse på, hvordan vi i fremtiden vil opvarme vores boliger. Olie og gas skal udfases og skiftes ud med grønne alternativer som grøn fjernvarme og varmepumper. Derfor er der i den indgående energiaftale afsat 4,2 mia. kroner til udfasning af olie- og gasfyr og til energieffektiviseringer i boligen.

Grøn omlægning af varmeafgifterne

Klimaaftalen indeholder også en grøn omlægning af varmeafgifterne, så afgiftesystemet i højere grad understøtter den grønne omstilling af vores varmeforbrug. Det betyder blandt andet, at elvarmeafgiften bliver nedsat ved årsskiftet, mens afgifter på sort varme bliver forhøjet.

Tilskud til energieffektiviseringer

I forbindelse med at den nuværende "Energispareordning" stopper ved udgangen af 2020, igangsættes den nye tilskudsordning, hvor der kan søges om tilskud til energieffektiviseringer.

Det er Energistyrelsen, der administrerer den kommende ordning, hvor man vil kunne søge om tilskud til:

 • Energiforbedringer vedrørende bygningens klimaskærm omfattende:
  a) Udvendig isolering af ydervæg for massiv ydervæg og let ydervæg, dog ikke for hulmur.
  b) Efterisolering af tag og loft, herunder skunkvægge, flade tage og skråvægge direkte mod tag.
  c) Isolering af terrændæk.
  d) Udvendig isolering af ydervægsfundament.
 • Energiforbedringer vedrørende bygningens forsyning omfattende konvertering til varmepumpe.
 • Energiforbedringer vedrørende bygningens drift omfattende etablering af balanceret mekanisk ventilation med varmegenindvinding med varmeveksler.

I forbindelse med ansøgning om energitilskud i den kommende ordning, skal man være opmærksom på, at tilsagn om tilskud kun gives, hvis bygningen har et energimærke med en gyldighedsperiode fra 1. oktober 2012 eller senere.

Vær opmærksom på at ordningen endnu ikke er igangsat.

Den nuværende ordning stopper

Har du søgt og fået tilsagn om energitilskud i den nuværende "Energispareordning", kan du stadig nå at gøre din sag færdig, men du skal være opmærksom på, at din sag skal være færdiggjort inden for den tidshorisont, som står i den skriftlige aftale, som er indgået med dit energiselskab.

Nyheder fra Energi Fyn

Nyheder Energi Fyn Cup Fodbold 2020
Nyhed

Energi Fyn og OB besøger fire klubber

Som så meget andet i denne tid er den traditionsrige Energi Fyn Cup på Odense Stadion aflyst, men de mange spillere, der plejer at deltage i Eneergi Fyn Cup, skal ikke snydes helt. Derfor besøger Energi Fyn og superligaspillere fra OB i næste uge fire klubber fra Øens Hold.
Læs nyheden
Inspiration til efterårshyggen
Nyhed

Inspiration til efteråret

Vi har samlet en masse efterårsinspiration til dig. Der er både nyttige tips, der gør en forskel for klimaet og din pengepung, og så er der de mere hyggelige tips, som kan give dig inspiration til aktiviteter på selv de mest regnfulde efterårsdage.
Læs nyheden
Nyheder Vindmøller Lindø 2020
Nyhed

Støtte til udviklingen i Munkebo

Frem til den 31. oktober 2020 kan man søge Lindø Vindmøllepulje om midler. Puljen støtter udviklingen i Munkebo i området indenfor en radius på 4,5 km fra Energi Fyns tre vindmøller på LINDØ port of ODENSE.
Læs nyheden
Nyheder Dreng Gamer 2020
Presse

Energi Fyn og Fastspeed indgår aftale

Energi Fyn og den hurtigt voksende internetudbyder Fastspeed har indgået en aftale, der betyder, at de 80.000 husstande, som i dag tilbydes fibernet fra Energi Fyn, kan vælge bredbånd fra Fastspeed, når Energi Fyn i 2021 åbner fibernettet.
Læs presse­meddelsen
Kundecenter Termostat Og Hånd 2020
Klumme

Er din radiator indstillet korrekt?

Mange af os drejer på termostaten med en forventning om, at radiatoren så klare resten af arbejdet, men så enkelt er det ikke helt.
Læs klummen
Nyheder Dreng I Vindue Med Computer 2020
Presse

Kviknet får adgang til Energi Fyns åbne fibernet

Energi Fyn og Kviknet har indgået en aftale, der betyder, at de 80.000 husstande, som i dag tilbydes fibernet fra Energi Fyn, kan vælge bredbånd fra Kviknet, når Energi Fyn i starten af 2021 åbner fibernettet.
Læs presse­meddelsen
Nyheder Renovering 2020
Nyhed

Nyt tilskud til boligejere

Fra den 15. oktober 2020 kan boligejere søge om tilskud fra den nyetablerede Bygningspulje til en række energiforbedringer.
Læs nyheden