Varmepumper Pumpe Træ Træstamme Blade Miljø 2021

Olie og naturgas er på vej ud - men hvad så?

Regeringen har et mål om, at olie- og naturgasfyr i private boliger skal sendes på pension inden 2030, og at danske boliger i stedet for skal opvarmes med mere miljøvenlige alternativer som fjernvarme eller eldrevne varmepumper. Bliv klogere på, hvad det betyder for dig, hvis du i dag har et olie-, eller naturgasfyr.

Stabil varme med en varmepumpe

Bor du i et område uden fjernvarme, er det oplagt at skifte dit olie- eller gasfyr ud med en varmepumpe, der kan omsætte el produceret af vindmøller og solceller til varme og afgiver tre til fire gange så meget varme i forhold til dens elforbrug.

Med en varmepumpe får du ikke bare stabil varme og komfort i dit hjem. Du får også en løsning med en typisk levetid på 20 år, som både sparer dig penge på dit varmeforbrug og skåner miljøet sammenlignet med for eksempel olie- og gasfyr.

Faktisk kan du opnå så stor en energibesparelse, at du typisk vil kunne skære helt op til 75 procent af din nuværende varmeregning, hvis du i dag har et oliefyr og cirka 60 procent, hvis du opvarmer dit hus ved hjælp af naturgas.

Beregn din besparelse

Hvis du overvejer at få installeret en varmepumpe, kan det godt betale sig at besøge energifyn.dk/beregner, hvor du kan få et vejledende billede af de økonomiske og praktiske fordele, som du kan opnå ved at skifte din nuværende opvarmningsform ud med en varmepumpe.

Beregneren er gratis at benytte og tager kun få minutter.

Beregn din besparelse

Uforpligtende rådgivning

Hos Energi Fyn tilbyder vi uforpligtende rådgivning, hvor vores varmepumpeeksperter undersøger, om din bolig er egnet til en varmepumpe, så du opnår den forventede besparelse.

Læs mere om vores rådgivning

Sådan kan du finansiere din varmepumpe

Der er flere måder, man kan finansier en varmepumpe på. Som elkunde hos Energi Fyn har du mulighed for at få finansieret dit køb af en varmepumpe. Lånet finansieres af vores samarbejdspartner Merkur Andelskasse og afdrages via din elregning.

Din samlede energiregning bliver ikke nødvendigvis større, end den plejer at være, selv om du samtidig betaler af på dit lån. Energibesparelsen i sig selv vil ofte kunne betale for lånet.

Finansiering gennem Merkur Andelskasse

Tilskud gennem Bygningspuljen

Regeringen har iværksat forskellige initiativer og tilskudsordninger, som gør det fordelagtigt for olie- og gasfyrsejere til at skrotte deres fyr.

Energistyrelsen giver gennem Bygningspuljen tilskud til at skifte pille-, olie- eller gasfyr ud med en varmepumpe.

Puljen er opdelt i tre ansøgningsrunder om året, og der gives tilsagn om tilskud efter først-til-mølle-princippet.

Der er rift om tilskuddet, og det er derfor vigtigt, at du ansøger om tilskud, så snart puljen åbner for ansøgninger. Næste ansøgningsrunde er efter sommerferien.

Husk at du ikke må indgå en bindende aftale med en leverandør, før du har fået tilsagn om energitilskuddet.

Læs mere om Bygningspuljen

Håndværkerfradrag

Hvis du ikke er blandt de heldige, der får tilskud fra Bygningspuljen, kan du med fordel benytte håndværkerfradraget, når du får installeret en varmepumpe.

I 2021 kan du fratrække 25.000 kroner pr. voksen i husstanden

Læs mere om håndværkerfradraget

Reduktion i elafgiften

Husk også at du kan få reduktion i elafgiften på dit forbrug over 4.000 kWh, hvis du opvarmer din bolig med en varmepumpe og mere end 50 procent af opvarmningen af din bolig kommer fra en varmepumpe. 

Søg reduktion i elafgiften

Varmepumper Hus Med Varmepumpe Horisontalt Flip 2021

Få fuld værdi med en varmepumpe

Udskift dit gamle fyr og få tilskud til en varmepumpe med masser af værdi – både for dig og miljøet.

Book et gratis møde og hør mere om alle fordelene.

Læs mere om varmepumper

Få fuld værdi med en varmepumpe

Udskift dit gamle fyr og få tilskud til en varmepumpe med masser af værdi – både for dig og miljøet.

Book et gratis møde og hør mere om alle fordelene.

Læs mere om varmepumper

Seneste nyt

Ladestandere Ladestander Evbox Bil Rude 2021
Klumme

Vælg den rigtige ladeløsning til din elbil

Når man har fundet den helt rigtige elbil eller plug-in hybridbil, er tiden kommet til at vælge, hvilken ladeløsning der passer til ens behov. Læs med her og bliv klogere.
Læs klummen
Kundecenter Stikkontakt Og Oplader 2020
Nyhed

Høje priser på el og naturgas

Prisen på el og gas svinger og bliver i høj grad påvirket af efterspørgslen ude i verden. Lige nu oplever vi og resten af verden højere priser på både el og naturgas end normalt.
Læs nyheden
Naturgas_Landskab 1600X900px
Klumme

Farvel til naturgas

Omkring 400.000 danske husstande bliver i dag opvarmet med naturgas, der er et fossilt brændstof og den tredjestørste energikilde på verdensplan. Selvom naturgas regnes for det reneste fossile brændstof, belaster det stadig miljøet.
Læs klummen
Energi Fyn Domicil Hovedindgang 2020
Presse

Energi Fyn har været ramt af et mindre DDoS-angreb

Energi Fyns fibernet var torsdag morgen den 10. juni ramt af et mindre DDoS-angreb, som har belastet fibernettet. Ingen kundedata er blevet kompromitteret, og alle sikkerhedsmæssige foranstaltninger har virket.
Læs presse­meddelelsen
Om Energi Fyn Bestyrelsen 2021
Presse

Energi Fyns bestyrelse har konstitueret sig

Energi Fyns bestyrelse holdt den 22. juni konstituerende møde. Energi Fyns formandskab består herefter af Søren Thorsager som bestyrelsesformand og Ulrikka Brændgaard Nissen som næstformand.
Læs presse­meddelelsen
Nyheder Sommerhuse 2021
Klumme

Spar på energien i sommerhuset

Siden corona brød ud sidste forår er vi danskere strømmet ud i vores sommer- og fritidshuse som aldrig før, og det kan ses på vores elforbrug.
Læs klummen
Ladestandere Ladestander Evbox Kvinde Hænder Mobil 2021
Presse

Energi Fyn går på markedet med en smart og intelligent ladeløsning

Antallet af el- og hybridbiler på de danske veje er i kraftig vækst. Derfor etablerer Energi Fyn et nyt forretningsområde, der skal sikre privatkunder, virksomheder og boligforeninger en smart og intelligent ladeløsning.
Læs presse­meddelelsen