Varmepumper Pumpe Træ Træstamme Blade Miljø 2021

Olie og naturgas er på vej ud - men hvad så?

Regeringen har et mål om, at olie- og naturgasfyr i private boliger skal sendes på pension inden 2030, og at danske boliger i stedet for skal opvarmes med mere miljøvenlige alternativer som fjernvarme eller eldrevne varmepumper. Bliv klogere på, hvad det betyder for dig, hvis du i dag har et olie-, eller naturgasfyr.

Stabil varme med en varmepumpe

Bor du i et område uden fjernvarme, er det oplagt at skifte dit olie- eller gasfyr ud med en varmepumpe, der kan omsætte el produceret af vindmøller og solceller til varme og afgiver tre til fire gange så meget varme i forhold til dens elforbrug.

Med en varmepumpe får du ikke bare stabil varme og komfort i dit hjem. Du får også en løsning med en typisk levetid på 20 år, som både sparer dig penge på dit varmeforbrug og skåner miljøet sammenlignet med for eksempel olie- og gasfyr.

Faktisk kan du opnå så stor en energibesparelse, at du typisk vil kunne skære helt op til 75 procent af din nuværende varmeregning, hvis du i dag har et oliefyr og cirka 60 procent, hvis du opvarmer dit hus ved hjælp af naturgas.

Beregn din besparelse

Hvis du overvejer at få installeret en varmepumpe, kan det godt betale sig at besøge energifyn.dk/beregner, hvor du kan få et vejledende billede af de økonomiske og praktiske fordele, som du kan opnå ved at skifte din nuværende opvarmningsform ud med en varmepumpe.

Beregneren er gratis at benytte og tager kun få minutter.

Beregn din besparelse

Uforpligtende rådgivning

Hos Energi Fyn tilbyder vi uforpligtende rådgivning, hvor vores varmepumpeeksperter undersøger, om din bolig er egnet til en varmepumpe, så du opnår den forventede besparelse.

Læs mere om vores rådgivning

Sådan kan du finansiere din varmepumpe

Der er flere måder, man kan finansier en varmepumpe på. Som elkunde hos Energi Fyn har du mulighed for at få finansieret dit køb af en varmepumpe. Lånet finansieres af vores samarbejdspartner Merkur Andelskasse og afdrages via din elregning.

Din samlede energiregning bliver ikke nødvendigvis større, end den plejer at være, selv om du samtidig betaler af på dit lån. Energibesparelsen i sig selv vil ofte kunne betale for lånet.

Finansiering gennem Merkur Andelskasse

Tilskud gennem Bygningspuljen

Regeringen har iværksat forskellige initiativer og tilskudsordninger, som gør det fordelagtigt for olie- og gasfyrsejere til at skrotte deres fyr.

Energistyrelsen giver gennem Bygningspuljen tilskud til at skifte pille-, olie- eller gasfyr ud med en varmepumpe.

Puljen er opdelt i tre ansøgningsrunder om året, og der gives tilsagn om tilskud efter først-til-mølle-princippet.

Der er rift om tilskuddet, og det er derfor vigtigt, at du ansøger om tilskud, så snart puljen åbner for ansøgninger. Næste ansøgningsrunde er efter sommerferien.

Husk at du ikke må indgå en bindende aftale med en leverandør, før du har fået tilsagn om energitilskuddet.

Læs mere om Bygningspuljen

Håndværkerfradrag

Hvis du ikke er blandt de heldige, der får tilskud fra Bygningspuljen, kan du med fordel benytte håndværkerfradraget, når du får installeret en varmepumpe.

I 2021 kan du fratrække 25.000 kroner pr. voksen i husstanden

Læs mere om håndværkerfradraget

Reduktion i elafgiften

Husk også at du kan få reduktion i elafgiften på dit forbrug over 4.000 kWh, hvis du opvarmer din bolig med en varmepumpe og mere end 50 procent af opvarmningen af din bolig kommer fra en varmepumpe. 

Søg reduktion i elafgiften

Varmepumper Hus Med Varmepumpe Horisontalt Flip 2021

Få fuld værdi med en varmepumpe

Udskift dit gamle fyr og få tilskud til en varmepumpe med masser af værdi – både for dig og miljøet.

Book et gratis møde og hør mere om alle fordelene.

Læs mere om varmepumper

Få fuld værdi med en varmepumpe

Udskift dit gamle fyr og få tilskud til en varmepumpe med masser af værdi – både for dig og miljøet.

Book et gratis møde og hør mere om alle fordelene.

Læs mere om varmepumper

Seneste nyt

Nyheder Fiberkabler 2020
Presse

Fibernet til Nr. Lyndelse og Nr. Søby

1.550 husstande i Nr. Lyndelse og Nr. Søby kan se frem til at få fibernet fra Energi Fyn. Udrulningen af fibernet i området starter efter sommerferien.
Læs presse­meddelelsen
Energi Fyn Domicil Hovedindgang 2020
Presse

Energi Fyn har været ramt af et mindre DDoS-angreb

Energi Fyns fibernet var torsdag morgen den 10. juni ramt af et mindre DDoS-angreb, som har belastet fibernettet. Ingen kundedata er blevet kompromitteret, og alle sikkerhedsmæssige foranstaltninger har virket.
Læs presse­meddelelsen
Fiber WAOO Danamrks Bedst Internet 2021
Nyhed

Waoo har de mest tilfredse internetkunder

For 10. år i træk vinder Waoo ’Danmarks bedste Internetselskab’ i Loyalty Group’s BrancheIndex Internet 2021.
Læs nyheden
Varmepumper Pumpe Træ Træstamme Blade Miljø 2021
Klumme

Olie og naturgas er på vej ud - men hvad så?

Regeringen har et mål om, at olie- og naturgasfyr i private boliger skal sendes på pension inden 2030, og at danske boliger i stedet for skal opvarmes med mere miljøvenlige alternativer som fjernvarme eller eldrevne varmepumper. Bliv klogere på, hvad det betyder for dig, hvis du i dag har et olie-, naturgas- eller pillefyr.
Læs klummen
Udrulning af fibernet i odense
Nyhed

Fibernet til Odense

Vi har fuld fart på udrulningen af fibernet i Odense. I løbet af de kommende år vil vi udrulle fibernet til omkring 10.000 husstande i og omkring Odense, så i alt 23.000 odenseanske husstande og virksomheder kan få fibernet fra Energi Fyn
Læs nyheden
Kundecenter Far Og Piger I Koekken 2020
Nyhed

Strømforbruget under corona

Hvis du har oplevet, at dit strømforbrug er steget siden coronakrisen begyndte sidste forår, så er du ikke alene. Det seneste år er strømforbruget i vores boliger nemlig steget med 5 procent.
Læs nyheden
Kundecenter Mand Med Kaffekop Og Computer 2020
Nyhed

Nye muligheder på Mit Energi Fyn

Vi har opdateret vores selvbetjeningsløsning Mit Energi Fyn, så du får lettere adgang, et endnu bedre overblik og langt flere muligheder.
Læs nyheden