Varmepumper Pumpe Træ Træstamme Blade Miljø 2021

Olie og naturgas er på vej ud - men hvad så?

Regeringen har et mål om, at olie- og naturgasfyr i private boliger skal sendes på pension inden 2030, og at danske boliger i stedet for skal opvarmes med mere miljøvenlige alternativer som fjernvarme eller eldrevne varmepumper. Bliv klogere på, hvad det betyder for dig, hvis du i dag har et olie-, eller naturgasfyr.

Stabil varme med en varmepumpe

Bor du i et område uden fjernvarme, er det oplagt at skifte dit olie- eller gasfyr ud med en varmepumpe, der kan omsætte el produceret af vindmøller og solceller til varme og afgiver tre til fire gange så meget varme i forhold til dens elforbrug.

Med en varmepumpe får du ikke bare stabil varme og komfort i dit hjem. Du får også en løsning med en typisk levetid på 20 år, som både sparer dig penge på dit varmeforbrug og skåner miljøet sammenlignet med for eksempel olie- og gasfyr.

Faktisk kan du opnå så stor en energibesparelse, at du typisk vil kunne skære helt op til 75 procent af din nuværende varmeregning, hvis du i dag har et oliefyr og cirka 60 procent, hvis du opvarmer dit hus ved hjælp af naturgas.

Beregn din besparelse

Hvis du overvejer at få installeret en varmepumpe, kan det godt betale sig at besøge energifyn.dk/beregner, hvor du kan få et vejledende billede af de økonomiske og praktiske fordele, som du kan opnå ved at skifte din nuværende opvarmningsform ud med en varmepumpe.

Beregneren er gratis at benytte og tager kun få minutter.

Beregn din besparelse

Uforpligtende rådgivning

Hos Energi Fyn tilbyder vi uforpligtende rådgivning, hvor vores varmepumpeeksperter undersøger, om din bolig er egnet til en varmepumpe, så du opnår den forventede besparelse.

Læs mere om vores rådgivning

Sådan kan du finansiere din varmepumpe

Der er flere måder, man kan finansier en varmepumpe på. Som elkunde hos Energi Fyn har du mulighed for at få finansieret dit køb af en varmepumpe. Lånet finansieres af vores samarbejdspartner Merkur Andelskasse og afdrages via din elregning.

Din samlede energiregning bliver ikke nødvendigvis større, end den plejer at være, selv om du samtidig betaler af på dit lån. Energibesparelsen i sig selv vil ofte kunne betale for lånet.

Finansiering gennem Merkur Andelskasse

Tilskud gennem Bygningspuljen

Regeringen har iværksat forskellige initiativer og tilskudsordninger, som gør det fordelagtigt for olie- og gasfyrsejere til at skrotte deres fyr.

Energistyrelsen giver gennem Bygningspuljen tilskud til at skifte pille-, olie- eller gasfyr ud med en varmepumpe.

Puljen er opdelt i tre ansøgningsrunder om året, og der gives tilsagn om tilskud efter først-til-mølle-princippet.

Der er rift om tilskuddet, og det er derfor vigtigt, at du ansøger om tilskud, så snart puljen åbner for ansøgninger. Næste ansøgningsrunde er efter sommerferien.

Husk at du ikke må indgå en bindende aftale med en leverandør, før du har fået tilsagn om energitilskuddet.

Læs mere om Bygningspuljen

Håndværkerfradrag

Hvis du ikke er blandt de heldige, der får tilskud fra Bygningspuljen, kan du med fordel benytte håndværkerfradraget, når du får installeret en varmepumpe.

I 2021 kan du fratrække 25.000 kroner pr. voksen i husstanden

Læs mere om håndværkerfradraget

Reduktion i elafgiften

Husk også at du kan få reduktion i elafgiften på dit forbrug over 4.000 kWh, hvis du opvarmer din bolig med en varmepumpe og mere end 50 procent af opvarmningen af din bolig kommer fra en varmepumpe. 

Søg reduktion i elafgiften

Varmepumper Hus Med Varmepumpe Horisontalt Flip 2021

Få fuld værdi med en varmepumpe

Udskift dit gamle fyr og få tilskud til en varmepumpe med masser af værdi – både for dig og miljøet.

Book et gratis møde og hør mere om alle fordelene.

Læs mere om varmepumper

Få fuld værdi med en varmepumpe

Udskift dit gamle fyr og få tilskud til en varmepumpe med masser af værdi – både for dig og miljøet.

Book et gratis møde og hør mere om alle fordelene.

Læs mere om varmepumper

Seneste nyt

Energi Fyn Domicil Hovedindgang 2020
Presse

Energi Fyn har været ramt af et mindre DDoS-angreb

Energi Fyns fibernet var torsdag morgen den 10. juni ramt af et mindre DDoS-angreb, som har belastet fibernettet. Ingen kundedata er blevet kompromitteret, og alle sikkerhedsmæssige foranstaltninger har virket.
Læs presse­meddelelsen
Om Energi Fyn Bestyrelsen 2021
Presse

Energi Fyns bestyrelse har konstitueret sig

Energi Fyns bestyrelse holdt den 22. juni konstituerende møde. Energi Fyns formandskab består herefter af Søren Thorsager som bestyrelsesformand og Ulrikka Brændgaard Nissen som næstformand.
Læs presse­meddelelsen
Nyheder Sommerhuse 2021
Klumme

Spar på energien i sommerhuset

Siden corona brød ud sidste forår er vi danskere strømmet ud i vores sommer- og fritidshuse som aldrig før, og det kan ses på vores elforbrug.
Læs klummen
Nyheder Fiberkabler 2020
Presse

Fibernet til Nr. Lyndelse og Nr. Søby

1.550 husstande i Nr. Lyndelse og Nr. Søby kan se frem til at få fibernet fra Energi Fyn. Udrulningen af fibernet i området starter efter sommerferien.
Læs presse­meddelelsen
Fiber WAOO Danamrks Bedst Internet 2021
Nyhed

Waoo har de mest tilfredse internetkunder

For 10. år i træk vinder Waoo ’Danmarks bedste Internetselskab’ i Loyalty Group’s BrancheIndex Internet 2021.
Læs nyheden
Kundecenter Mand Med Kaffekop Og Computer 2020
Nyhed

Nye muligheder på Mit Energi Fyn

Vi har opdateret vores selvbetjeningsløsning Mit Energi Fyn, så du får lettere adgang, et endnu bedre overblik og langt flere muligheder.
Læs nyheden
Fibertilslutning
Presse

Positivt og solidt årsresultat

Vores repræsentantskab godkendte den 17. juni vores årsrapport for 2020. På trods af et år præget af corona er Energi Fyn kommet godt igennem året, og slutter 2020 af med et positivt og solidt resultat.
Læs presse­meddelelsen