Kundecenter Termostat Og Hånd 2020

Er din radiator indstillet korrekt?

Selvom vi er blevet forkælet med smukke solrige septemberdage og temperaturer på omkring 20 grader i løbet af dagen, så er det begyndt at være køligt om natten og om morgenen. Og uanset om vi synes om det eller ej, varer det ikke længe, inden det er tid til at tænde for varmen.

Den ideelle temperatur er 21 grader

Mange af os drejer nok bare på termostaten med en forventning om, at radiatoren så klarer resten af arbejdet, men så enkelt er det ikke helt.

Den ideelle rumtemperatur er 21 grader, men hvor meget termostaten skal stå på for at opnå 21 grader, kan variere fra bolig til bolig, så du må prøve dig frem.

Termostaten bør dog ikke stå på mere end 3½. Er du nødt til at skrue termostaten længere op for at opnå en stabil rumtemperatur, kan det være tegn på, at fremløbstemperaturen på dit varmeanlæg er for lav.

Kontakt eventuelt din VVS'er, hvis du er i tvivl.

Hold øje med temperaturen

For hver grad du hæver temperaturen, stiger dit varmeforbrug med cirka fem procent.

Det kan derfor godt betale sig at holde øje med temperaturen og bruge lidt tid på at indstille radiatorerne korrekt.

Ved at have en ensartet temperatur i alle boligens rum slipper du for varmetab til for eksempel det kolde bryggers. Selvom du husker at lukke døren til husets kølige rum, vil der nemlig stadig trænge kold luft derfra til de tilstødende rum. Den kolde luft vil få de tændte radiatorer i de opvarmede rum til at arbejde en lille smule hårdere, end de ellers skulle. Dermed bliver besparelsen på at undgå opvarmning af enkelte rum ofte forsvindende lille på bundlinjen.

Er der rum i din bolig, som du ikke ønsker at opvarme, bør du altid lukke døren ind til rummet, og du bør aldrig sænke temperaturen til under 14 grader. Ellers kan der opstå problemer med kondens, fugt og skimmel.

Sørg for at varmen kan komme ud i rummet

Mange radiatorer bliver ikke udnyttet korrekt, fordi de bliver forhindret i at fordele varmen optimalt. For eksempel fordi de er tildækket af en sofa, eller der hænger gardiner ned foran. Det bremser varmen i at fordele sig ud i lokalet, og du opnår ikke fuld varmeeffekt af din tændte radiator på trods af, at den er indstillet korrekt.

Sørg for at varmen kan komme ud i rummet, så får du mest gavn af dem.

Gulvvarme

Reaktionstiden på gulvvarme er typisk længere, end det er tilfældet med traditionelle radiatorer. Der kan derfor gå helt op til 12 timer, inden varmen slår igennem og har varmet huset op, så husk at give gulvvarmen tid til at finde sit leje, inden du skruer yderligere op eller ned.

Sænker du temperaturen?

Mange sænker temperaturen i hjemmet om natten eller om dagen, når de ikke er hjemme. Enten ved manuelt at skrue ned for varmen eller ved hjælp af automatisk indstilling af termostat og radiator i form af intelligent tidsstyring.

Det er naturligvis en god metode til at spare på varmeregningen, men kun hvis du ikke skruer for langt ned. Bliver rumtemperaturen mere end 3 grader lavere, vil dine radiatorer nemlig skulle arbejde ekstra meget for igen at opnå et behageligt indeklima. Dermed bliver besparelsen på at sænke temperaturen brugt på en ekstraudgift til at genopvarme boligen.

Luft ud

Luft ud og få et bedre indeklima

Se hvordan du lufter ud på den bedste måde og får et bedre indeklima.

Gode råd om udluftning

Luft ud og få et bedre indeklima

Se hvordan du lufter ud på den bedste måde og får et bedre indeklima.

Gode råd om udluftning

Seneste nyt

Nyheder Energi Fyn Cup Fodbold 2020
Nyhed

Energi Fyn og OB besøger fire klubber

Som så meget andet i denne tid er den traditionsrige Energi Fyn Cup på Odense Stadion aflyst, men de mange spillere, der plejer at deltage i Eneergi Fyn Cup, skal ikke snydes helt. Derfor besøger Energi Fyn og superligaspillere fra OB i næste uge fire klubber fra Øens Hold.
Læs nyheden
Inspiration til efterårshyggen
Nyhed

Inspiration til efteråret

Vi har samlet en masse efterårsinspiration til dig. Der er både nyttige tips, der gør en forskel for klimaet og din pengepung, og så er der de mere hyggelige tips, som kan give dig inspiration til aktiviteter på selv de mest regnfulde efterårsdage.
Læs nyheden
Nyheder Vindmøller Lindø 2020
Nyhed

Støtte til udviklingen i Munkebo

Frem til den 31. oktober 2020 kan man søge Lindø Vindmøllepulje om midler. Puljen støtter udviklingen i Munkebo i området indenfor en radius på 4,5 km fra Energi Fyns tre vindmøller på LINDØ port of ODENSE.
Læs nyheden
Nyheder Dreng Gamer 2020
Presse

Energi Fyn og Fastspeed indgår aftale

Energi Fyn og den hurtigt voksende internetudbyder Fastspeed har indgået en aftale, der betyder, at de 80.000 husstande, som i dag tilbydes fibernet fra Energi Fyn, kan vælge bredbånd fra Fastspeed, når Energi Fyn i 2021 åbner fibernettet.
Læs presse­meddelsen
Kundecenter Termostat Og Hånd 2020
Klumme

Er din radiator indstillet korrekt?

Mange af os drejer på termostaten med en forventning om, at radiatoren så klare resten af arbejdet, men så enkelt er det ikke helt.
Læs klummen
Nyheder Dreng I Vindue Med Computer 2020
Presse

Kviknet får adgang til Energi Fyns åbne fibernet

Energi Fyn og Kviknet har indgået en aftale, der betyder, at de 80.000 husstande, som i dag tilbydes fibernet fra Energi Fyn, kan vælge bredbånd fra Kviknet, når Energi Fyn i starten af 2021 åbner fibernettet.
Læs presse­meddelsen
Nyheder Renovering 2020
Nyhed

Nyt tilskud til boligejere

Fra den 15. oktober 2020 kan boligejere søge om tilskud fra den nyetablerede Bygningspulje til en række energiforbedringer.
Læs nyheden