Nyheder Sommerhuse 2021

Spar på energien i sommerhuset

Siden corona brød ud sidste forår er vi danskere strømmet ud i vores sommer- og fritidshuse som aldrig før, og det kan ses på vores elforbrug.

Fra nedlukningen i marts 2020 til januar 2021 er elforbruget i sommer- og fritidshuse steget med 27 procent i forhold til samme periode året før, viser tal fra Dansk Energi.

De har nærstuderet elforbruget gennem det seneste års tid, og her ses det tydeligt, at mange har brugt deres sommer- og fritidshuse betydeligt mere, end de plejer. Den største stigning ses i januar måned, hvor forbruget var 70 procent højere end i januar 2020.

Elradiatorer og dårlig isolering koster

Vi bruger normalt ikke vores sommer- og fritidshuse specielt meget om vinteren, men mange af os valgte i årets første måneder at passe arbejde og skole fra vores sommerhus, når vi nu alligevel ikke kunne møde på arbejde eller i skole.

Sommer- og fritidshuse opvarmes typisk med elradiatorer, og så er husene ofte dårligt isolerede. Den kombination betyder et højt energiforbrug - særligt når det er mørkt og koldt.

Bruger du dit sommerhus om vinteren, kan det godt betale sig at kigge nærmere på isoleringen samt på vinduer og døre. Er huset ikke isoleret ordentligt og lukker døre og vinduer ikke tæt, siver varmen bare ud, og du får en uforholdsmæssig høj varmeregning.

Forbedrer du isoleringen samt døre og vinduer i dit hus, får du et bedre indeklima, og du slipper for fugt- og skimmelskader.

Skift til en varmepumpe

I forhold til opvarmning af dit sommer- eller fritidshus kan det i langt de fleste huse med elradiatorer betale sig at få installeret en luft til luft varmepumpe.

En luft til luft varmepumpe er 3-4 gange mere effektive og kan erstatte eller supplere opvarmning med elradiatorer.

Hvis du vælger en varmepumpe med fjernstyring, får du også mulighed for at tænde den hjemmefra, så huset er varmt, når du ankommer, og du kan opsætte en alarm, så du får besked, hvis temperaturen i sommerhuset for eksempel nærmer sig frysepunktet.

Se hvilken varmepumpe der vil være egnet til dit sommerhus

Reduktion i elafgiften

Opvarmer du din bolig eller dit sommerhus med el, har du mulighed for at få nedsat elafgiften på en del af dit elforbrug.

På de første 4.000 kWh af dit årlige elforbrug er der ingen reduktion i elafgiften, men på alt elforbrug, der overstiger 4.000 kWh årligt, kan du få reduceret elafgiften.

Læs mere om reduktion i elafgiften

Drop de gamle apparater

Er du en af dem, der giver dine gamle apparater nyt liv i sommerhuset, så kan det i stedet for måske godt betale sig at investere i nye og mere tidssvarende apparater. Gå efter de A-mærkede apparater, så får du de mest energivenlige af slagsen.

Undgå standby strøm

Husk at slukke helt for tv, radio, spillekonsoller og anden elektronik, når det ikke bliver brugt, så undgår du et stort standby forbrug.

Med vores app har du mulighed for at holde øje med dit forbrug både hjemme og i sommerhuset og sætte ind, hvis det pludselig ændrer sig.

Hent vores app

Nyheder Familie Cykel Ferie 2020

Tips til en klimavenlig ferie

Vi har samlet et par forslag til, hvordan du kan holde en klimavenlig sommerferie i Danmark og samtidig få en masse fantastiske oplevelser.

Tips til en klimavenlig ferie i Danmark

Tips til en klimavenlig ferie

Vi har samlet et par forslag til, hvordan du kan holde en klimavenlig sommerferie i Danmark og samtidig få en masse fantastiske oplevelser.

Tips til en klimavenlig ferie i Danmark

Seneste nyt

Energi Fyn Domicil Hovedindgang 2020
Presse

Energi Fyn har været ramt af et mindre DDoS-angreb

Energi Fyns fibernet var torsdag morgen den 10. juni ramt af et mindre DDoS-angreb, som har belastet fibernettet. Ingen kundedata er blevet kompromitteret, og alle sikkerhedsmæssige foranstaltninger har virket.
Læs presse­meddelelsen
Om Energi Fyn Bestyrelsen 2021
Presse

Energi Fyns bestyrelse har konstitueret sig

Energi Fyns bestyrelse holdt den 22. juni konstituerende møde. Energi Fyns formandskab består herefter af Søren Thorsager som bestyrelsesformand og Ulrikka Brændgaard Nissen som næstformand.
Læs presse­meddelelsen
Nyheder Sommerhuse 2021
Klumme

Spar på energien i sommerhuset

Siden corona brød ud sidste forår er vi danskere strømmet ud i vores sommer- og fritidshuse som aldrig før, og det kan ses på vores elforbrug.
Læs klummen
Nyheder Fiberkabler 2020
Presse

Fibernet til Nr. Lyndelse og Nr. Søby

1.550 husstande i Nr. Lyndelse og Nr. Søby kan se frem til at få fibernet fra Energi Fyn. Udrulningen af fibernet i området starter efter sommerferien.
Læs presse­meddelelsen
Fiber WAOO Danamrks Bedst Internet 2021
Nyhed

Waoo har de mest tilfredse internetkunder

For 10. år i træk vinder Waoo ’Danmarks bedste Internetselskab’ i Loyalty Group’s BrancheIndex Internet 2021.
Læs nyheden
Kundecenter Mand Med Kaffekop Og Computer 2020
Nyhed

Nye muligheder på Mit Energi Fyn

Vi har opdateret vores selvbetjeningsløsning Mit Energi Fyn, så du får lettere adgang, et endnu bedre overblik og langt flere muligheder.
Læs nyheden
Fibertilslutning
Presse

Positivt og solidt årsresultat

Vores repræsentantskab godkendte den 17. juni vores årsrapport for 2020. På trods af et år præget af corona er Energi Fyn kommet godt igennem året, og slutter 2020 af med et positivt og solidt resultat.
Læs presse­meddelelsen