Nyheder Sommerhuse 2021

Spar på energien i sommerhuset

Siden corona brød ud sidste forår er vi danskere strømmet ud i vores sommer- og fritidshuse som aldrig før, og det kan ses på vores elforbrug.

Fra nedlukningen i marts 2020 til januar 2021 er elforbruget i sommer- og fritidshuse steget med 27 procent i forhold til samme periode året før, viser tal fra Dansk Energi.

De har nærstuderet elforbruget gennem det seneste års tid, og her ses det tydeligt, at mange har brugt deres sommer- og fritidshuse betydeligt mere, end de plejer. Den største stigning ses i januar måned, hvor forbruget var 70 procent højere end i januar 2020.

Elradiatorer og dårlig isolering koster

Vi bruger normalt ikke vores sommer- og fritidshuse specielt meget om vinteren, men mange af os valgte i årets første måneder at passe arbejde og skole fra vores sommerhus, når vi nu alligevel ikke kunne møde på arbejde eller i skole.

Sommer- og fritidshuse opvarmes typisk med elradiatorer, og så er husene ofte dårligt isolerede. Den kombination betyder et højt energiforbrug - særligt når det er mørkt og koldt.

Bruger du dit sommerhus om vinteren, kan det godt betale sig at kigge nærmere på isoleringen samt på vinduer og døre. Er huset ikke isoleret ordentligt og lukker døre og vinduer ikke tæt, siver varmen bare ud, og du får en uforholdsmæssig høj varmeregning.

Forbedrer du isoleringen samt døre og vinduer i dit hus, får du et bedre indeklima, og du slipper for fugt- og skimmelskader.

Skift til en varmepumpe

I forhold til opvarmning af dit sommer- eller fritidshus kan det i langt de fleste huse med elradiatorer betale sig at få installeret en luft til luft varmepumpe.

En luft til luft varmepumpe er 3-4 gange mere effektive og kan erstatte eller supplere opvarmning med elradiatorer.

Hvis du vælger en varmepumpe med fjernstyring, får du også mulighed for at tænde den hjemmefra, så huset er varmt, når du ankommer, og du kan opsætte en alarm, så du får besked, hvis temperaturen i sommerhuset for eksempel nærmer sig frysepunktet.

Se hvilken varmepumpe der vil være egnet til dit sommerhus

Reduktion i elafgiften

Opvarmer du din bolig eller dit sommerhus med el, har du mulighed for at få nedsat elafgiften på en del af dit elforbrug.

På de første 4.000 kWh af dit årlige elforbrug er der ingen reduktion i elafgiften, men på alt elforbrug, der overstiger 4.000 kWh årligt, kan du få reduceret elafgiften.

Læs mere om reduktion i elafgiften

Drop de gamle apparater

Er du en af dem, der giver dine gamle apparater nyt liv i sommerhuset, så kan det i stedet for måske godt betale sig at investere i nye og mere tidssvarende apparater. Gå efter de A-mærkede apparater, så får du de mest energivenlige af slagsen.

Undgå standby strøm

Husk at slukke helt for tv, radio, spillekonsoller og anden elektronik, når det ikke bliver brugt, så undgår du et stort standby forbrug.

Med vores app har du mulighed for at holde øje med dit forbrug både hjemme og i sommerhuset og sætte ind, hvis det pludselig ændrer sig.

Hent vores app

Nyheder Familie Cykel Ferie 2020

Tips til en klimavenlig ferie

Vi har samlet et par forslag til, hvordan du kan holde en klimavenlig sommerferie i Danmark og samtidig få en masse fantastiske oplevelser.

Tips til en klimavenlig ferie i Danmark

Tips til en klimavenlig ferie

Vi har samlet et par forslag til, hvordan du kan holde en klimavenlig sommerferie i Danmark og samtidig få en masse fantastiske oplevelser.

Tips til en klimavenlig ferie i Danmark

Seneste nyt

Ladestandere Ladestander Evbox Bil Rude 2021
Klumme

Vælg den rigtige ladeløsning til din elbil

Når man har fundet den helt rigtige elbil eller plug-in hybridbil, er tiden kommet til at vælge, hvilken ladeløsning der passer til ens behov. Læs med her og bliv klogere.
Læs klummen
Kundecenter Stikkontakt Og Oplader 2020
Nyhed

Høje priser på el og naturgas

Prisen på el og gas svinger og bliver i høj grad påvirket af efterspørgslen ude i verden. Lige nu oplever vi og resten af verden højere priser på både el og naturgas end normalt.
Læs nyheden
Naturgas_Landskab 1600X900px
Klumme

Farvel til naturgas

Omkring 400.000 danske husstande bliver i dag opvarmet med naturgas, der er et fossilt brændstof og den tredjestørste energikilde på verdensplan. Selvom naturgas regnes for det reneste fossile brændstof, belaster det stadig miljøet.
Læs klummen
Energi Fyn Domicil Hovedindgang 2020
Presse

Energi Fyn har været ramt af et mindre DDoS-angreb

Energi Fyns fibernet var torsdag morgen den 10. juni ramt af et mindre DDoS-angreb, som har belastet fibernettet. Ingen kundedata er blevet kompromitteret, og alle sikkerhedsmæssige foranstaltninger har virket.
Læs presse­meddelelsen
Om Energi Fyn Bestyrelsen 2021
Presse

Energi Fyns bestyrelse har konstitueret sig

Energi Fyns bestyrelse holdt den 22. juni konstituerende møde. Energi Fyns formandskab består herefter af Søren Thorsager som bestyrelsesformand og Ulrikka Brændgaard Nissen som næstformand.
Læs presse­meddelelsen
Nyheder Sommerhuse 2021
Klumme

Spar på energien i sommerhuset

Siden corona brød ud sidste forår er vi danskere strømmet ud i vores sommer- og fritidshuse som aldrig før, og det kan ses på vores elforbrug.
Læs klummen
Ladestandere Ladestander Evbox Kvinde Hænder Mobil 2021
Presse

Energi Fyn går på markedet med en smart og intelligent ladeløsning

Antallet af el- og hybridbiler på de danske veje er i kraftig vækst. Derfor etablerer Energi Fyn et nyt forretningsområde, der skal sikre privatkunder, virksomheder og boligforeninger en smart og intelligent ladeløsning.
Læs presse­meddelelsen