Kundecenter Lampe 2020

Hvor meget el bruger du?

I dag er vores elmålere fjernaflæste, og vi kan let holde øje med vores elforbrug, men det er nok de færreste af os, der alligevel ved, hvor meget el vi egentlig bruger i løbet af et år.

Den el, som vi bruger, bliver opgjort i kWh, hvilket er en forkortelse for kilowatt-time.

Hvor mange kWh, vi hver især bruger, afhænger af flere ting. Blandt andet hvilken type bolig vi bor i, hvor mange der bor i husstanden, hvordan vores hjem er opvarmet, og om vi oplader en elbil. Samtidig har vores antal af elektriske apparater selvfølgelig også betydning for vores forbrug af kWh.

Følg dit elforbrug

Hvor mange kWh din husstand samlet set har brugt, kan du aflæse på din elmåler. Er du kunde hos Energi Fyn, kan du også hente vores gratis app. Her kan du se dine regninger og dit forbrug. Du kan følge dit elforbrug helt ned på timebasis og på den måde nemt få et hurtigt overblik.

Din elregning

På din elregning kan du se dit forbrug opgjort i kWh.

På den første side af din elregning kan du se, om du har forudbetalt for meget eller for lidt i forhold til dit faktiske forbrug af kWh. Ligesom du kan se, hvad du skal betale forud for dit forventede forbrug - det du betaler forud, kalder vi for din aconto betaling.

Din elregning består af en række forskellige poster. Den første post er det elprodukt, som du har valg samt et abonnement til din elleverandør. Det er denne del af elregningen, som du normalt kan lave en individuel aftale om med din elleverandør.

De øvrige poster på din elregning er betaling for transport både til dit lokale netselskab samt til det statsejede selskab Energinet. Det dækker over de udgifter, der er forbundet med at få strømmen ud til dig samt til udbygning og vedligeholdelse af elnettet.

Du betaler desuden abonnement til dit lokale netselskab. Derudover bliver du opkrævet en række afgifter og gebyrer på vegne af Energinet og staten. Afgifterne dækker betaling for en række samfundsnyttige formål, som alle skal betale til. Og så betaler du moms.

På din elregning står der en gennemsnitspris pr. kWh. Den viser, hvad din samlede gennemsnitspris for en kWh har været i den periode, som regningen dækker.

Forstå din elregning

Er dit forbrug steget i 2020?

Det er en god idé at holde øje med din elregning og dit forbrug og løbende følge med i, hvor mange kWh du bruger. Det gør det meget lettere for dig at sætte ind, hvis dit forbrug stiger. Og det har du måske oplevet gennem det seneste år?

Corona har vendt op og ned på meget. Også på vores energiforbrug. Mange af os har tilbragt flere timer hjemme, end vi plejer, og derfor vil mange af os nok også opleve, at vores el-, vand- og varmeforbrug har været højere i 2020 i forhold til vores forbrug i 2019.

Hvis du gerne vil spare på energien, har vi samlet en masse tips til dig.

Tips til at spare på energien

Kundecenter Dame Med Regning 2020

Forstå din elregning

Det kan være vanskeligt at forstå sin elregning. Vi har gjort det nemt for dig at få et overblik over, hvad de enkelte poster på elregningen består af.

Hvordan forstår jeg min elregning?

Forstå din elregning

Det kan være vanskeligt at forstå sin elregning. Vi har gjort det nemt for dig at få et overblik over, hvad de enkelte poster på elregningen består af.

Hvordan forstår jeg min elregning?
Kundecenter Mand Med Tablet 2020

Følg dit forbrug - når det passer dig

Som kunde hos Energi Fyn kan du følge dit elforbrug helt ned på timebasis.

Følg dit elforbrug og spar

Følg dit forbrug - når det passer dig

Som kunde hos Energi Fyn kan du følge dit elforbrug helt ned på timebasis.

Følg dit elforbrug og spar

Seneste nyt

Udrulning af fibernet i odense
Nyhed

Fibernet til Odense

Vi har fuld fart på udrulningen af fibernet i Odense. I løbet af de kommende år vil vi udrulle fibernet til omkring 10.000 husstande i og omkring Odense, så i alt 23.000 odenseanske husstande og virksomheder kan få fibernet fra Energi Fyn
Læs nyheden
Kundecenter Far Og Piger I Koekken 2020
Nyhed

Strømforbruget under corona

Hvis du har oplevet, at dit strømforbrug er steget siden coronakrisen begyndte sidste forår, så er du ikke alene. Det seneste år er strømforbruget i vores boliger nemlig steget med 5 procent.
Læs nyheden
Strømmen har aldrig været grønnere
Klumme

Strømmen har aldrig været grønnere

I Danmark er vi verdensmestre i at producere grøn strøm fra vindmøller og solceller, og den strøm, der kommer ud af vores stikkontakter, har aldrig været mere klimavenlig.
Læs klummen
Nyheder Sommerhuse 2021
Nyhed

Stor interesse for fibernet i sommerhus­områder

Under coronakrisen er interessen for fibernet steget. Særligt efterspørgslen blandt sommerhusejere har været i kraftig vækst.
Læs nyheden
Nyheder Vindmøller Lindø Port Of Odense 2020
Klumme

Tænk smart, når du bruger din strøm

Vi ser ind i en fremtid, hvor elforbruget vil stige betydeligt. Samtidig bliver der produceret mere vedvarende energi af vindmøller og solceller. Det er godt for klimaet, men det stiller krav til vores elnet. Vi skal derfor alle sammen tænke smartere, når vi bruger strøm.
Læs klummen
Nyheder Renovering 2020
Nyhed

Tilskud til at gøre din bolig klimavenlig

Fra den 7. april 2021 kan boligejere søge om tilskud fra Bygningspuljen til en række boligforbedringer, der sparer energi. Det gør det markant billigere at få energirenoveret helårsboliger.
Læs nyheden
Om Energi Fyn Fonde 2020 (1)
Presse

Fondsstøtte til 28 fynske projekter

Energi Fyns to fonde har for 16. gang uddelt fondsmidler til en række fynske projekter, der medvirker til at skabe glæde og udvikling på Fyn. Samlet uddeler fondene i år mere end 2,2 million kroner.
Læs presse­meddelelsen