Nyheder Mor Datter Hund I Moerke 2020 (1)

Det bedste resultat i 15 år

Energi Fyns repræsentantskab har godkendt selskabets årsrapport for 2019. 2019 har været et yderst positivt år for Energi Fyn. Energiselskabet har branchens mest tilfredse elkunder, og de seneste års konsolideringer samt positive og solide resultatudvikling betyder, at Energi Fyn kom ud af 2019 med det bedste årsresultat i 15 år.

Energi Fyn-koncernens samlede regnskabsresultat udviser et særdeles tilfredsstillende årsresultat for 2019 med et overskud før skat på 269 millioner kroner og efter skat på 216
millioner kroner. Energi Fyn har gennem sine investeringer fremtidssikret andelshavernes adgang til konkurrencedygtige energipriser samt bidraget til den grønne omstilling og et bedre klima.

Vi kom ud af 2019 med det bedste resultat siden 2004, hvor Elsam-aktierne blev solgt. Vi har i 2019 strømlinet virksomheden og integreret vores kundesystemer. Vi er kommet godt i igennem processen og har i dag en robusthed og et økonomisk fundament, der gør os i stand til at være en aktiv spiller i energibranchen og i den grønne omstilling.

Bent Agerholm, adm. direktør hos Energi Fyn

Bent Agerholm understreger samtidig, at forårets corana-krise uden tvivl vil komme til at påvirke energiselskabet økonomisk i 2020. - Der er ingen tvivl om, at corona-krisen vil komme til at påvirke os. Når vores andelshavere og samfundsøkonomien er påvirket, bliver vi også påvirket. Vi må derfor forvente et noget mindre overskud i 2020, siger han.

Mulig sammenlægning af el- og varmeforsyningen på Fyn

En mulig sammenlægning af el- og varmeforsyningen vil ifølge Bent Agerholm styrke Energi Fyn til gavn for både andelshavere, kunder og medarbejdere.   

- Særligt indenfor fjernvarmeforsyningen og kraftvarmeproduktionen venter der store forandringer i den nærmeste fremtid. Inden længe er det ikke længere kul, men naturgas og el, der skal bruges til at lave varme, og i løbet af de kommende år vil fjernvarmen blive liberaliseret. De mange ændringer betyder, at det giver god mening at koble el, varme og naturgas tættere sammen. Teknisk og økonomisk har Energi Fyn mulighed for at gennemføre den kommende grønne omstilling af fjernvarmen. Vi varetager allerede Fjernvarme Fyns kundeservice og afregning, og stort set alle kunder hos Fjernvarme Fyn er andelshavere i Energi Fyn. Alt i alt er der meget, der gør et eventuelt køb af Fjernvarme Fyn attraktivt for Energi Fyn, siger Bent Agerholm. 

Ifølge Bent Agerholm vil en samlet energiforsyning i langt højere grad også kunne bidrage til udviklingen på Fyn.

- Klimaomlægningerne i energisektoren kræver fokus på interessevaretagelse. En samlet energiforsyning betyder, at Fyn får en betydelig stærkere stemme i forhold til at synliggøre fynske interesser hos politikere og myndigheder. Vi vil uden tvivl komme til at stå stærkere sammen og få langt mere indflydelse i forhold til at sikre grøn omstilling og udvikling til gavn for Fyn og fynboerne.

Bent Agerholm, adm. direktør hos Energi Fyn

Åbent fibernet

Igennem de seneste 15 år har Energi Fyn udrullet fibernet til 75.000 fynske husstande. Energiselskabet oplever en stigende interesse for fibernet, og kundernes dataforbrug stiger markant i disse år. Derfor har energiselskabet i starten af 2020 gennemført en større opgradering deres netværk og i starten af 2021 vil energiselskabet åbne deres fibernet for andre indholdsleverandører end Waoo.

- Konkurrencen indenfor internet, TV og telefoni er øget markant igennem de seneste år, og vi oplever i stigende grad, at kunderne efterspørger flere valgmuligheder. Derfor har vi i lighed med andre energiselskaber valgt at åbne vores fibernet for andre indholdsleverandører end Waoo. Vi ønsker at give vores andelshavere de bedste digitale muligheder til den bedste mulig pris og kvalitet, slutter Bent Agerholm.

Energi Fyn i tal

 • Energi Fyns historie går 125 år tilbage i tiden og har rødder i den danske andelstanke.
 • 205.000 andelshavere ejer hver især en del af Energi Fyn.
 • Energi Fyn beskæftiger 330 medarbejdere.
 • I 2019 sørgede netselskabet Vores Elnet for, at fynboerne havde strøm i stikkontakten 99,997 procent af tiden. 
 • Energi Fyn ejer 26 vindmøller, der i et normalt vindår har en forventet årlig produktion på 210 GWh.
 • Knap 75.000 andelshavere har mulighed for at få lynhurtigt fibernet fra Energi Fyn.
 • Gennem Vores Elnet ejer og servicerer Energi Fyn 83 60/10 kV stationer, 4209 10/0,4 kV transformerstationer og 58.774 kabelskabe.
 • I 2019 realiserede Energi Fyns energirådgivning besparelser på 112 GWh. Det svarer til det samlede energiforbrug i cirka 5.125 husstande.
 • Energi Fyns kunde- og afregningsselskab Administrationsservice Fyn håndterede i 2019 mere end 560.000 afregningsforhold inden for el, gas, bredbånd, fjernvarme, vand, afløb og renovation.
 • Energi Fyn drifter og vedligeholder mere end 86.000 gadelamper på Fyn.
 • I 2019 leverede Energi Fyn mere end 300 mio. m3 gas til virksomheder og private husstande i hele Danmark.

Læs årsrapporten


Nyheder fra Energi Fyn

Nyheder Energi Fyn Cup Fodbold 2020
Nyhed

Energi Fyn og OB besøger fire klubber

Som så meget andet i denne tid er den traditionsrige Energi Fyn Cup på Odense Stadion aflyst, men de mange spillere, der plejer at deltage i Eneergi Fyn Cup, skal ikke snydes helt. Derfor besøger Energi Fyn og superligaspillere fra OB i næste uge fire klubber fra Øens Hold.
Læs nyheden
Inspiration til efterårshyggen
Nyhed

Inspiration til efteråret

Vi har samlet en masse efterårsinspiration til dig. Der er både nyttige tips, der gør en forskel for klimaet og din pengepung, og så er der de mere hyggelige tips, som kan give dig inspiration til aktiviteter på selv de mest regnfulde efterårsdage.
Læs nyheden
Nyheder Vindmøller Lindø 2020
Nyhed

Støtte til udviklingen i Munkebo

Frem til den 31. oktober 2020 kan man søge Lindø Vindmøllepulje om midler. Puljen støtter udviklingen i Munkebo i området indenfor en radius på 4,5 km fra Energi Fyns tre vindmøller på LINDØ port of ODENSE.
Læs nyheden
Nyheder Dreng Gamer 2020
Presse

Energi Fyn og Fastspeed indgår aftale

Energi Fyn og den hurtigt voksende internetudbyder Fastspeed har indgået en aftale, der betyder, at de 80.000 husstande, som i dag tilbydes fibernet fra Energi Fyn, kan vælge bredbånd fra Fastspeed, når Energi Fyn i 2021 åbner fibernettet.
Læs presse­meddelsen
Kundecenter Termostat Og Hånd 2020
Klumme

Er din radiator indstillet korrekt?

Mange af os drejer på termostaten med en forventning om, at radiatoren så klare resten af arbejdet, men så enkelt er det ikke helt.
Læs klummen
Nyheder Dreng I Vindue Med Computer 2020
Presse

Kviknet får adgang til Energi Fyns åbne fibernet

Energi Fyn og Kviknet har indgået en aftale, der betyder, at de 80.000 husstande, som i dag tilbydes fibernet fra Energi Fyn, kan vælge bredbånd fra Kviknet, når Energi Fyn i starten af 2021 åbner fibernettet.
Læs presse­meddelsen
Nyheder Renovering 2020
Nyhed

Nyt tilskud til boligejere

Fra den 15. oktober 2020 kan boligejere søge om tilskud fra den nyetablerede Bygningspulje til en række energiforbedringer.
Læs nyheden