Nyheder Dreng I Vindue Med Computer 2020

Kviknet får adgang til Energi Fyns åbne fibernet

Energi Fyn og Kviknet har indgået en aftale, der betyder, at de 80.000 husstande, som i dag tilbydes fibernet fra Energi Fyn, kan vælge bredbånd fra Kviknet, når Energi Fyn i starten af 2021 åbner fibernettet.

Energi Fyn har igennem de seneste 15 år udrullet fibernet til 80.000 husstande på Fyn. I starten af 2021 åbner Energi Fyn fibernettet, hvilket giver de fynske husstande mulighed for at vælge mellem forskellige indholdsudbydere.

Kviknet er den første indholdsudbyder, som Energi Fyn indgår aftale med, men bestemt ikke den sidste.

Aftalen med Kviknet er den første aftale, som er på plads, men vi vil indgå aftaler med flere indholdsudbydere i løbet af de næste måneder, så det i løbet af 2021 vil være muligt for vores andelshavere at vælge mellem en række forskellige indholdsudbydere.

Carsten Nedergaard Hansen, bredbåndsdirektør hos Energi Fyn

Hos Energi Fyn arbejder man på højtryk med at gøre fibernettet teknisk klart til en åbning.

- Vi ønsker at give vores andelshavere de bedste digitale muligheder til den bedst mulige pris og kvalitet. Når vi åbner vores fibernet for forskellige indholdsudbydere, kan man frit vælge det indhold, der passer til ens ønsker og behov, siger Carsten Nedergaard Hansen.

Lokal udbyder med store ambitioner

Kviknet har som Energi Fyn deres rødder plantet solidt i den fynske muld.

Som fynsk virksomhed er det selvfølgelig vigtigt for os at være til stede på det fynske marked. Vi dækker allerede det meste af Jylland og har en klar ambition om at dække samtlige åbne fibernet i Danmark. Det kommer vi i høj grad tættere på med den aftale, som vi har indgået med Energi Fyn.

Yoel Caspersen, direktør for Kviknet

Han ser frem til, at Kviknet i starten af 2021 kan tilbyde bredbånd til fynboerne via Energi Fyns fibernet, og han er ikke i tvivl om, at Kviknet med deres lidt anderledes profil vil være attraktivt for mange fynboer.

- Vi har et simpelt produkt, hvor vi tilbyder højhastigheds internet til lave priser. Vi går ikke ind for at pulje flere ydelser sammen i forskellige pakker. Hos os skal det være let og ligetil – og så skal det være til at betale for alle, lyder det fra Yoel Caspersen.

Frit valg

Siden september 2010 har der kun været en indholdsudbyder på Energi Fyns fibernet - Waoo, der er ejet af Energi Fyn og en række andre energiselskaber. Energi Fyns andelshavere kan fortsat vælge indhold fra Waoo, men med et åbent net vil de fynske andelshavere fremover også have andre valgmuligheder.

- Markedet har udviklet sig, og kunderne efterspørger flere valgmuligheder på fibernettet. Det skal vi naturligvis lytte til, og da vi samtidig ønsker at få den absolut bedst mulige udnyttelse af det fibernet vi etablerer på Fyn, åbner vi fibernettet i starten af 2021, så man som kunde på Energi Fyns fibernet frit kan vælge på alle hylder fra forskellige indholdsudbydere.

Carsten Nedergaard Hansen, bredbåndsdirektør hos Energi Fyn

Seneste nyt

Udrulning af fibernet i odense
Nyhed

Fibernet til Odense

Vi har fuld fart på udrulningen af fibernet i Odense. I løbet af de kommende år vil vi udrulle fibernet til omkring 10.000 husstande i og omkring Odense, så i alt 23.000 odenseanske husstande og virksomheder kan få fibernet fra Energi Fyn
Læs nyheden
Kundecenter Far Og Piger I Koekken 2020
Nyhed

Strømforbruget under corona

Hvis du har oplevet, at dit strømforbrug er steget siden coronakrisen begyndte sidste forår, så er du ikke alene. Det seneste år er strømforbruget i vores boliger nemlig steget med 5 procent.
Læs nyheden
Strømmen har aldrig været grønnere
Klumme

Strømmen har aldrig været grønnere

I Danmark er vi verdensmestre i at producere grøn strøm fra vindmøller og solceller, og den strøm, der kommer ud af vores stikkontakter, har aldrig været mere klimavenlig.
Læs klummen
Nyheder Sommerhuse 2021
Nyhed

Stor interesse for fibernet i sommerhus­områder

Under coronakrisen er interessen for fibernet steget. Særligt efterspørgslen blandt sommerhusejere har været i kraftig vækst.
Læs nyheden
Nyheder Vindmøller Lindø Port Of Odense 2020
Klumme

Tænk smart, når du bruger din strøm

Vi ser ind i en fremtid, hvor elforbruget vil stige betydeligt. Samtidig bliver der produceret mere vedvarende energi af vindmøller og solceller. Det er godt for klimaet, men det stiller krav til vores elnet. Vi skal derfor alle sammen tænke smartere, når vi bruger strøm.
Læs klummen
Nyheder Renovering 2020
Nyhed

Tilskud til at gøre din bolig klimavenlig

Fra den 7. april 2021 kan boligejere søge om tilskud fra Bygningspuljen til en række boligforbedringer, der sparer energi. Det gør det markant billigere at få energirenoveret helårsboliger.
Læs nyheden
Om Energi Fyn Fonde 2020 (1)
Presse

Fondsstøtte til 28 fynske projekter

Energi Fyns to fonde har for 16. gang uddelt fondsmidler til en række fynske projekter, der medvirker til at skabe glæde og udvikling på Fyn. Samlet uddeler fondene i år mere end 2,2 million kroner.
Læs presse­meddelelsen