Kundecenter Dame Med Tablet 2020

Følger du dit elforbrug?

I en ny analyse af danskernes elforbrug og strømvaner angav 30 procent af de adspurgte, at de ikke ved, hvor meget el de bruger. Ved du, hvor meget el du bruger?

Analysen viser også, at halvdelen af dem, der ikke kender deres elforbrug, faktisk er interesserede i vide mere om deres elforbrug.

Det er der også god grund til. For kender man sit elforbrug, får man indblik i, om det stiger eller falder, er højere eller lavere end gennemsnitsdanskerens, og om der er potentiale for at skære ens forbrug ned.

Gå efter et forbrug på 1.000 kWh/år

En gennemsnitsdansker bruger omkring 1.600 kWh el om året. Men man kan godt skære sit elforbrug ned til cirka 1.000 kWh/år pr. person, uden at man skal give afkald på komforten. Det kræver blot, at man er bevidst om sine vaner og har fokus på at købe energieffektive elapparater, når man køber nyt.

Bor man alene, er det dog mere realistisk at sigte efter et årligt forbrug på 1.500 kWh, fordi forbruget til for eksempel fryser og køleskab stort set er det samme uanset af antallet af beboere i husstanden.

Man kan godt skære sit elforbrug ned til cirka 1.000 kWh/år pr. person, uden at man skal give afkald på komforten.

Gert Mortensen, teamleder hos Energi Fyn

Følg dit forbrug i vores app

Hvor mange kWh din husstand samlet set har brugt, kan du aflæse på din elmåler. Og er du kunde hos Energi Fyn, kan du også følge dit elforbrug helt ned på timebasis i vores app. Appen kan hentes gratis i App Store og Google Play, og inden længe kan du hente den i en ny og forbedret version.

Med appen får du nemt et hurtigt overblik over dit elforbrug. Og du får mulighed for at sammenligne dit forbrug med det gennemsnitlige forbrug hos andre sammenlignelige husstande. På den måde kan du se, om dit forbrug er større eller mindre end gennemsnittet i lignende husstande. Det kræver blot, at du indtaster nogle enkelte oplysninger om forholdene i dit hjemme - for eksempel hvor mange personer, der er i din husstand, om du bor i lejlighed eller hus, og om du har en elbil.

Læs mere om vores app

Ved at sammenligne dit forbrug med andres, får du en viden, som du kan bruge til at vurdere, om du har mulighed for at spare endnu mere på strømmen i hverdagen.

Bruger du mere strøm end de fleste, kan det være et tegn på, at din husstand enten har mange strømslugende apparater, som med fordel kan udskiftes, eller I har uhensigtsmæssige elvaner, som I kan ændre.

Det kan du spare

Når du bruger mere strøm end nødvendigt, påvirker det din økonomi.

Ifølge Sparenergi.dk kan du for eksempel spare op til 700 kroner om året, hvis du udskifter din gamle cirkulationspumpe med en ny og mere energirigtig af slagsen. Faktisk kan et skift tjene sig selv hjem på 2-3 år alene gennem den opnåede besparelse.

Og fylder du din vaskemaskine op, hver gang du vasker, kan du spare cirka 130 kroner om året. Så der er mange gode grunde til at holde øje med elforbruget derhjemme.

Vi har samlet en række sparetips, som kan hjælpe dig og din familie med at ændre jeres vaner.

Se vores energisparetips

Kundecenter Lampe Ved Hylde 2020

Find strømslugerne i din bolig

Har du mistanke om, at ét eller flere af dine apparater bruger uhensigtsmæssigt meget strøm? Så kan du låne et sparometer hos Energi Fyn.

Sparometeret gør det muligt at måle elforbruget på de enkelte apparater og dermed blive klogere på, hvor synderen er placeret.

Hos Energi Fyn kan du låne sparometeret i 14 dage ad gangen, så du har tid nok til at blive klogere på, hvilke apparater der trænger til en udskiftning.

Lån et sparometer

Find strømslugerne i din bolig

Har du mistanke om, at ét eller flere af dine apparater bruger uhensigtsmæssigt meget strøm? Så kan du låne et sparometer hos Energi Fyn.

Sparometeret gør det muligt at måle elforbruget på de enkelte apparater og dermed blive klogere på, hvor synderen er placeret.

Hos Energi Fyn kan du låne sparometeret i 14 dage ad gangen, så du har tid nok til at blive klogere på, hvilke apparater der trænger til en udskiftning.

Lån et sparometer

Energisparetips

Klik eller swipe dig frem

Seneste nyt fra Energi Fyn

Nyheder Fiberkabler 2020
Presse

Fibernet til Nr. Lyndelse og Nr. Søby

1.550 husstande i Nr. Lyndelse og Nr. Søby kan se frem til at få fibernet fra Energi Fyn. Udrulningen af fibernet i området starter efter sommerferien.
Læs presse­meddelelsen
Energi Fyn Domicil Hovedindgang 2020
Presse

Energi Fyn har været ramt af et mindre DDoS-angreb

Energi Fyns fibernet var torsdag morgen den 10. juni ramt af et mindre DDoS-angreb, som har belastet fibernettet. Ingen kundedata er blevet kompromitteret, og alle sikkerhedsmæssige foranstaltninger har virket.
Læs presse­meddelelsen
Fiber WAOO Danamrks Bedst Internet 2021
Nyhed

Waoo har de mest tilfredse internetkunder

For 10. år i træk vinder Waoo ’Danmarks bedste Internetselskab’ i Loyalty Group’s BrancheIndex Internet 2021.
Læs nyheden
Varmepumper Pumpe Træ Træstamme Blade Miljø 2021
Klumme

Olie og naturgas er på vej ud - men hvad så?

Regeringen har et mål om, at olie- og naturgasfyr i private boliger skal sendes på pension inden 2030, og at danske boliger i stedet for skal opvarmes med mere miljøvenlige alternativer som fjernvarme eller eldrevne varmepumper. Bliv klogere på, hvad det betyder for dig, hvis du i dag har et olie-, naturgas- eller pillefyr.
Læs klummen
Udrulning af fibernet i odense
Nyhed

Fibernet til Odense

Vi har fuld fart på udrulningen af fibernet i Odense. I løbet af de kommende år vil vi udrulle fibernet til omkring 10.000 husstande i og omkring Odense, så i alt 23.000 odenseanske husstande og virksomheder kan få fibernet fra Energi Fyn
Læs nyheden
Kundecenter Far Og Piger I Koekken 2020
Nyhed

Strømforbruget under corona

Hvis du har oplevet, at dit strømforbrug er steget siden coronakrisen begyndte sidste forår, så er du ikke alene. Det seneste år er strømforbruget i vores boliger nemlig steget med 5 procent.
Læs nyheden
Kundecenter Mand Med Kaffekop Og Computer 2020
Nyhed

Nye muligheder på Mit Energi Fyn

Vi har opdateret vores selvbetjeningsløsning Mit Energi Fyn, så du får lettere adgang, et endnu bedre overblik og langt flere muligheder.
Læs nyheden