Kundecenter Dame Med Tablet 2020

Følger du dit elforbrug?

I en ny analyse af danskernes elforbrug og strømvaner angav 30 procent af de adspurgte, at de ikke ved, hvor meget el de bruger. Ved du, hvor meget el du bruger?

Analysen viser også, at halvdelen af dem, der ikke kender deres elforbrug, faktisk er interesserede i vide mere om deres elforbrug.

Det er der også god grund til. For kender man sit elforbrug, får man indblik i, om det stiger eller falder, er højere eller lavere end gennemsnitsdanskerens, og om der er potentiale for at skære ens forbrug ned.

Gå efter et forbrug på 1.000 kWh/år

En gennemsnitsdansker bruger omkring 1.600 kWh el om året. Men man kan godt skære sit elforbrug ned til cirka 1.000 kWh/år pr. person, uden at man skal give afkald på komforten. Det kræver blot, at man er bevidst om sine vaner og har fokus på at købe energieffektive elapparater, når man køber nyt.

Bor man alene, er det dog mere realistisk at sigte efter et årligt forbrug på 1.500 kWh, fordi forbruget til for eksempel fryser og køleskab stort set er det samme uanset af antallet af beboere i husstanden.

Man kan godt skære sit elforbrug ned til cirka 1.000 kWh/år pr. person, uden at man skal give afkald på komforten.

Gert Mortensen, teamleder hos Energi Fyn

Følg dit forbrug i vores app

Hvor mange kWh din husstand samlet set har brugt, kan du aflæse på din elmåler. Og er du kunde hos Energi Fyn, kan du også følge dit elforbrug helt ned på timebasis i vores app. Appen kan hentes gratis i App Store og Google Play, og inden længe kan du hente den i en ny og forbedret version.

Med appen får du nemt et hurtigt overblik over dit elforbrug. Og du får mulighed for at sammenligne dit forbrug med det gennemsnitlige forbrug hos andre sammenlignelige husstande. På den måde kan du se, om dit forbrug er større eller mindre end gennemsnittet i lignende husstande. Det kræver blot, at du indtaster nogle enkelte oplysninger om forholdene i dit hjemme - for eksempel hvor mange personer, der er i din husstand, om du bor i lejlighed eller hus, og om du har en elbil.

Læs mere om vores app

Ved at sammenligne dit forbrug med andres, får du en viden, som du kan bruge til at vurdere, om du har mulighed for at spare endnu mere på strømmen i hverdagen.

Bruger du mere strøm end de fleste, kan det være et tegn på, at din husstand enten har mange strømslugende apparater, som med fordel kan udskiftes, eller I har uhensigtsmæssige elvaner, som I kan ændre.

Det kan du spare

Når du bruger mere strøm end nødvendigt, påvirker det din økonomi.

Ifølge Sparenergi.dk kan du for eksempel spare op til 700 kroner om året, hvis du udskifter din gamle cirkulationspumpe med en ny og mere energirigtig af slagsen. Faktisk kan et skift tjene sig selv hjem på 2-3 år alene gennem den opnåede besparelse.

Og fylder du din vaskemaskine op, hver gang du vasker, kan du spare cirka 130 kroner om året. Så der er mange gode grunde til at holde øje med elforbruget derhjemme.

Vi har samlet en række sparetips, som kan hjælpe dig og din familie med at ændre jeres vaner.

Se vores energisparetips

Kundecenter Lampe Ved Hylde 2020

Find strømslugerne i din bolig

Har du mistanke om, at ét eller flere af dine apparater bruger uhensigtsmæssigt meget strøm? Så kan du låne et sparometer hos Energi Fyn.

Sparometeret gør det muligt at måle elforbruget på de enkelte apparater og dermed blive klogere på, hvor synderen er placeret.

Hos Energi Fyn kan du låne sparometeret i 14 dage ad gangen, så du har tid nok til at blive klogere på, hvilke apparater der trænger til en udskiftning.

Lån et sparometer

Find strømslugerne i din bolig

Har du mistanke om, at ét eller flere af dine apparater bruger uhensigtsmæssigt meget strøm? Så kan du låne et sparometer hos Energi Fyn.

Sparometeret gør det muligt at måle elforbruget på de enkelte apparater og dermed blive klogere på, hvor synderen er placeret.

Hos Energi Fyn kan du låne sparometeret i 14 dage ad gangen, så du har tid nok til at blive klogere på, hvilke apparater der trænger til en udskiftning.

Lån et sparometer

Energisparetips

Klik eller swipe dig frem

Seneste nyt fra Energi Fyn

Kundecenter Lampe 2020
Klumme

Hvor meget el bruger du?

I dag er vores elmålere fjernaflæste, og vi kan let holde øje med vores elforbrug, men det er nok de færreste af os, der alligevel ved, hvor meget el vi egentlig bruger i løbet af et år.
Læs klummen
Om Energi Fyn Fonde 2020 (1)
Presse

Nu er det tid til at søge Energi Fyns fonde

Har du en idé til et projekt, der kan gavne og gøre en forskel på Fyn? Så er det nu, du kan søge om midler til at få idéen gjort til virkelighed gennem Energi Fyns Almene Fond og Energi Fyns Udviklingsfond.
Læs presse­meddelelsen
Nyheder Fiberkabler 2020
Nyhed

Lynhurtigt fibernet til Assens

Et nyt fiberhus i Assens er et stort skridt på vejen til at få fibernet til 800 husstande i Assens.
Læs nyheden
Nyheder Jul Lucia 2020
Klumme

Luciadag - En festdag for lyset

Julebelysningen er hyggelig, men brugen af de mange lys og lyskæder har også en bagside. Det kan nemlig ses på elforbruget, når du tænder for din julebelysning. Heldigvis er det dog muligt at skrue op for lysene og julehyggen, uden at dit elforbrug stiger voldsomt.
Læs klummen
Nyheder Munkebo Miniby 2020
Presse

Lindø Vindmøllepulje støtter Munkebo Miniby

Der er stor glæde hos Munkebo Miniby. Lindø Vindmøllepulje støtter nemlig i år turistattraktionen med midler, der skal bruges til at opføre et nyt legeområde til de mindste besøgende.
Læs presse­meddelelsen
Elhandel Havefest Far Baby 2020
Presse

Energi Fyn har de mest tilfredse el-kunder i Danmark

EPSI Rating Danmark har netop gennemført deres årlige analyse af kundernes tilfredshed med deres el-leverandør. Igen i år ligger tilfredsheden blandt Energi Fyns kunder helt i top.
Læs presse­meddelelsen
Kundecenter Stikkontakt Hånd 2020
Presse

Hensigtserklæring mellem Fonden Langelands Elforsyning og Energi Fyn

Fonden Langelands Elforsyning ønsker at sælge elforsyningen til det forbrugerejede Energi Fyn og forsætte som en almenfond med fokus på at udvikle Langeland.
Læs presse­meddelelsen