Ladestandere Ladeboks Blå Bil 2021

Vælg den rigtige ladeløsning til din elbil

Når man har fundet den helt rigtige elbil eller plug-in hybridbil, er tiden kommet til at vælge, hvilken ladeløsning der passer til ens behov. Læs med her og bliv klogere.

Antallet af el- og hybridbiler på de danske veje er i kraftig vækst, og de seneste undersøgelser viser, at flertallet af danskerne vil vælge en el- eller hybridbil frem for en benzin- eller dieselbil, hvis de skal på bilindkøb i dag.

Når man har fundet den helt rigtige elbil eller plug-in hybridbil, er tiden kommet til at vælge, hvilken ladeløsning der passer til ens behov. Når det kommer til en ladeløsning ved ens bolig, er der forskellige muligheder at vælge imellem.

Forskellige løsninger

Du kan vælge enten at købe en ladeboks og kun betale for den strøm, du bruger. Tegner du et serviceabonnement til din ladeboks, har du desuden mulighed for at få reduceret din elafgift på alle de kilowatttimer strøm, som din ladeboks bruger.

Du kan også vælge at leje en ladeboks med et fast månedligt ladeabonnement. Her betaler du en fast månedlig pris og kan derefter benytte alle de kilowatttimer strøm, som du har brug for. Både hjemme og ude.

Hvad er dit behov?

Hvilken løsningen det bedst kan betale sig at vælge, afhænger af hvor langt du kører, og hvor meget du lader derhjemme.

På FDM's hjemmeside kan du finde en beregner, hvor du kan få hjælp til at finde frem til den ladeløsning, som vil være bedst og billigst i forhold til dit behov. Hvad der er billigst for dig, afhænger blandt andet af, hvor mange kilometer du kører om året, og hvor du typisk vil oplade din bil.

Prøv FDM's beregner

Der kan være mange penge at spare ved at vælge den rigtige ladeløsning, så det kan godt betale sig at undersøge markedet, inden du vælger din ladeløsning. Jo flere kilometer du kører om året, og jo oftere vil du også have brug for at lade din bil op uden for hjemmet. I de tilfælde vil en lejet ladeboks med et fast månedligt ladeabonnement sandsynligvis være den billigste løsning.

Men kører du, som de fleste danskere, under 30.000 km om året, vil du sandsynligvis typisk oplade din bil derhjemme, og så vil den billigste løsning være at eje din egen ladeboks, da du i det tilfælde ikke vil bruge den mængde strøm, som svarer til prisen på det månedlige ladeabonnement, når du lejer en ladeboks.

Få refunderet elafgiften

Tilkøber du et serviceabonnement, når du køber en ladeboks, kan du få reduceret elafgiften på den strøm, som du bruger til at lade din bil op med. Det betyder, at hvis du kører 20.000 km om året, kan du spare over 3.500 kroner om året i elafgifter, når du vælger en ladeboks med et serviceabonnement.

Læs mere om refussion af elafgiften

Udnyt at elprisen svinger

En anden fordel ved at eje sin egen ladeboks er muligheden for at udnytte, at prisen på el svinger.

Med en ladeboks fra Energi Fyn får du en app, der giver dig mulighed for at oplade din bil automatisk, når strømmen er billigst eller mest miljøvenlig.

Appen kan kobles sammen med din ladeboks, din elbil og dine øvrige Smarthome-enheder og holder hele tiden øje med elprisen og CO2-udledningen og optimerer konstant din opladning i forhold til kapaciteten i elnettet.

I appen kan du for eksempel indstille, ved hvilken elpris din ladeboks skal lade, og hvornår bilen skal være fuld opladet. 

Læs mere om True Energy appen

Ladestandere Ladeboks Kvindehånd 2021

Smart og intelligent opladning til din elbil

Med en ladeløsning fra Energi Fyn er du garanteret den mest optimale løsning, som giver dig en effektiv og sikker ladning af din plugin-hybrid eller elbil.

Ladeboks, installation og abonnement er altid en del af vores standardpakke, og du kan oplade din bil automatisk og intelligent med True Energy appen, når strømmen er billigst.

Læs mere om Energi Fyns ladeløsning

Smart og intelligent opladning til din elbil

Med en ladeløsning fra Energi Fyn er du garanteret den mest optimale løsning, som giver dig en effektiv og sikker ladning af din plugin-hybrid eller elbil.

Ladeboks, installation og abonnement er altid en del af vores standardpakke, og du kan oplade din bil automatisk og intelligent med True Energy appen, når strømmen er billigst.

Læs mere om Energi Fyns ladeløsning

Seneste nyt

Nyheder Fiberkabel Tromle 2020
Presse

Nu kommer der fibernet til Skt. Klemens

1.562 husstande i Odense-bydelen Skt. Klemens får inden længe fibernet fra Energi Fyn. Udrulningen af fibernet starter omkring årsskiftet.
Læs presse­meddelelsen
Fiber Sæt Siddende Personer Ben Og PC Mobil Og Ipad Synlig 2020
Nyhed

Vælg MaxSpeed på Energi Fyns fibernet

Nu kan 100.000 fynske andelshavere med fibernet fra Energi Fyn vælge lynhurtigt internet fra Telenors produkt MaxSpeed.
Læs nyheden
Varmepumper Hvidt Hus Luft Til Vand Varmepumpehave Græs Arotherm Plus 2021
Klumme

Grøn varme med en varmepumpe

Opvarmer du i dag din bolig med et olie- eller naturgasfyr kan der være mange penge at spare ved at udskifte fyret med en varmepumpe.
Læs klummen
Om Energi Fyn Fonde 2020 (1)
Presse

Energi Fyns fonde uddeler 2,5 mio. kroner

Går du med en idé, der kan gavne og gøre en forskel på Fyn? Så er det nu, at du kan søge Energi Fyns Almene Fond og Energi Fyns Udviklingsfond om midler til at føre ideen ud i livet.
Læs presse­meddelelsen
Nyheder Boligmesse 2021
Nyhed

Mød os på årets boligmesse

Traditionen tro kan du møde os på årets boligmesse i Odense Congress Center den 29.-31. oktober. Hent din GRATIS billet til boligmessen her.
Læs nyheden
Udrulning af fibernet i odense
Presse

Fibernet på vej til Skt. Klemens

1.562 husstande i Odense bydelen Skt. Klemens kan se frem til at få fibernet fra Energi Fyn.
Læs presse­meddelelsen
Andelshaver Andelsmærke Film 2021 (1)
Presse

Energi Fyn lancerer et andelsmærke

Flere fynboer skal vide, at Energi Fyn er et andelsselskab – ejet af fynboerne selv. Derfor introducerer Energi Fyn et ’andelsmærke’, der skal sætte fokus på fynboernes medejerskab og den forskel, de i fællesskab gør for Fyn.
Læs presse­meddelelsen