<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Tilskud til varmepumpe

En varmepumpe kan stadig betale sig

Prisen på strøm er steget meget gennem det seneste år, men det kan fortsat godt betale sig at skifte gas- eller oliefyret ud med en varmepumpe. Årsagen er, at varmepumpen er langt bedre til at udnytte energien.

Den måde en varmepumpe er konstrueret på, gør det nemlig muligt at udnytte enhver tilført kilowatt-time så effektivt, at den afgiver tre til fire gange så meget varme i forhold til elforbruget.

Det kan du spare

Green Power Denmarks beregninger viser, at man, hvis man bor i et almindeligt parcelhus på 130 m2, har betalt 28.726 kroner for at opvarme huset med naturgas i 2022, mens man med en varmepumpe har betalt 13.136 kroner.

Prisen for at opvarme et hus med naturgas er steget med 11.400 kroner mod blot 5.300 kroner, hvis samme hus var opvarmet med en eldrevet varmepumpe. Det betyder, at den årlige besparelse ved at bruge en varmepumpe frem for et gasfyr er steget fra 9.459 kroner i 2021, til 15.590 kroner i 2022.

Så selvom elprisen steg meget i 2022, kom ejere af varmepumper langt bedre igennem året end folk med naturgasfyr takket være varmepumpernes høje energieffektivitet. 

Det koster en varmepumpe

Varmepumpen er noget dyrere at anskaffe end et naturgasfyr. Man skal regne med, at en kvalitetsvarmepumpe til et gennemsnitligt enfamiliehus vil koste fra 135.000 kroner for en standardinstallation. Prisen afhænger af boligens og varmepumpens størrelse og type.

Muligheder for tilskud

Bor du i et område, hvor der ikke er fjernvarme, kan du søge Energistyrelsens tilskudspulje til varmepumper, som de forventer åbner her i 1. kvartal 2023. Husk at du ikke må indgå en bindende aftale med en leverandør, før du har fået tilsagn om tilskud.

Skifter du fra opvarmning med naturgas til en varmepumpe, skal dit gasstik frakobles. Det kan du også få tilskud til.

Du kan læse mere om afkoblingsordningen på Evida.dk.

Vores beregninger viser, at udgifterne til en varmepumpe typisk vil være tjent ind i løbet af 6-10 år, når man indregner reduktion i elafgiften og tilskud fra Energistyrelsens tilskudspulje.

En grønnere varmeløsning

Udover de økonomiske fordele ved en varmepumpe får du også en løsning, hvor du sparer miljøet for CO2. Ved at udnytte den energi, der allerede er i luften eller jorden, kan en varmepumpe nemlig producere varme, som efterfølgende kan sendes rundt i husets varmesystem.

Den lave CO2 udledning betyder, at din boligs energimærkning kan blive op til 2 trin bedre, hvis du erstatter dit olie- eller gasfyr med en luft-til-vand varmepumpe eller en jordvarmepumpe.

Prøv vores beregner og få et vejledende billede af de økonomiske fordele ved at skifte din nuværende varmeløsning ud med en varmepumpe.

Beregneren er gratis at benytte, og det tager kun få minutter at udregne din besparelse. 

Prøv vores beregner

Varmepumpe Udendørvarmepumpe Kat 2022

Få fuld værdi med en varmepumpe

Udskift dit gamle fyr og få tilskud til en varmepumpe med masser af værdi – både for dig og miljøet. Book et gratis møde og hør mere om alle fordelene.

Læs mere om vores varmepumpeløsning

Få fuld værdi med en varmepumpe

Udskift dit gamle fyr og få tilskud til en varmepumpe med masser af værdi – både for dig og miljøet. Book et gratis møde og hør mere om alle fordelene.

Læs mere om vores varmepumpeløsning

Seneste nyt

Nyheder Vindmøller Lindø 2020
Presse

Energi Fyns vindmøllepulje uddeler rekordstort beløb til projekter i Munkebo

Energi Fyns vindmøllepulje uddeler i år hele 201.000 kroner til udvikling af lokalområdet i og omkring Munkebo.
Læs presse­meddelelsen
201606101G8A7833 1600Px
Presse

Melder sig på banen: Nu tilbyder Energi Fyn også varmepumper på abonnement

Er en varmepumpe stadig en god investering? Ja, er det korte svar fra Energi Fyn, der nu tilføjer endnu en mulighed for, at danskerne kan holde sig varme i vintermånederne. Nu kan energiselskabets kunder også få en varmepumpe på abonnement.
Læs presse­meddelelsen
Vind 1600X900 96Dpi
Klumme

Få tilskud til energiforbedringer i din bolig

Inden længe kan du søge om tilskud til forskellige energiforbedringer i din bolig. Bliv klogere her.
Læs klummen
Elprisen 21Aug23 1600X1600
Nyhed

Skyet og vindstille vejr betyder høje elpriser

Den gennemsnitlige elpris er i dag den højeste i næsten et halvt år. Da meget af vores strøm bliver produceret af vindmøller og solceller, stiger elprisen, når vi som i dag har en skyet og vindstille dag.
Læs nyheden
Udelys Cykelsti
Nyhed

Energi Fyn skal stå for drift og vedligehold af vejbelysning i Vejen Kommune

Energi Fyn Udelys har vundet driftskontrakten vedrørende drift og vedligehold af vejbelysning i Vejen Kommune.
Læs nyheden
Elhandel Havefest Far Baby 2020
Klumme

Sol, sommer og lave elpriser

Juni måned har været fyldt med masser af solskin, varme og lave elpriser. Vi har fået fuldudbytte af de mange solceller, som er blevet sat op de seneste år.
Læs klummen
Fiber Flex 365 850X600
Presse

Godt nyt for SMV'ere - nyt produkt opruster it-sikkerheden

Fra i dag bliver det lettere for de fynske små og mellemstore virksomheder at opgradere deres it-sikkerhed til gavn for både kunderne og forretningen. Energi Fyn og partneren Chili Security lancerer nemlig Fiber Flex 365 - en helt ny internetløsning med indbygget sikkerhed og døgnsupport alle årets dage.
Læs presse­meddelelsen