<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Tilskud til varmepumpe

Skal din bolig være mere klimavenlig?

Som boligejer kan du gennem bygningspuljen søge om tilskud til en lang række boligforbedringer, der sparer energi. Næste ansøgningsrunde åbner den 16. marts kl. 10, og det kan godt betale sig at forberede sig.

Formålet med bygningspuljen er at nedbringe energiforbruget og omstille varmeforsyningen i helårsboliger i Danmark.

Puljen giver tilskud til skift af varmekilde, renovering af klimaskærm og optimering af boligens drift.

Der gives for eksempel tilskud til:

  • Konvertering til små individuelle varmepumpeanlæg
  • Udskiftning af facadevinduer
  • Etablering af balanceret mekanisk ventilation med varmegenindvinding med varmeveksler og efterisolering

Du kan læse mere om, hvad bygningspuljen giver tilskud til på SparEnergi.dk.

Her kan du også se en oversigt over, hvor meget man typisk vil kunne få i tilskud, samt beregne, hvor meget du selv kan få i tilskud. Der gives et fast beløb i tilskud afhængig af størrelsen og typen af energiforbedringen.

Energimærke

For at søge om tilskud til varmepumper skal dit hus ikke energimærkes. Men vil du søge om tilskud til efterisolering, udskiftning af vinduer eller ventilationsanlæg skal dit hus have et gyldigt energimærke på E, F eller G.

Har din bolig ikke et energimærke fra efter 1. oktober 2012, er det en god idé at få det lavet, inden bygningspuljen åbner.

Du kan få tilskud til at få udarbejdet energimærket, hvis du skal have det opdateret for at kunne søge tilskudspuljen.

Søg før du indgår en aftale

Det er desuden en betingelse, at du ikke har indgået en aftale med en håndværker, og at arbejdet ikke er begyndt, før du får tilsagn om tilskud.

Tjek kvadratmeter i BBR

Inden du skal søge bygningspuljen, kan du med fordel tjekke, at din boligs antal registrerede kvadratmeter passer i BBR. Tilskuddet bliver beregnet ud fra antal kvadratmeter.

Tingbogsattest

Du skal desuden vedlægge dokumentation for, hvem der ejer boligen. Det gør du ved at vedhæfte en tingbogsattest, som viser, hvem der ejer den bolig, der søges tilskud til. Du kan med fordel hente den på tinglysning.dk, inden bygningspuljen åbner.

Der ydes kun tilskud til projekter, hvis det beregnede støttebeløb udgør mindst 5.000 kr., og projektet bliver gennemført, indenfor 2 år fra der gives tilsagn om tilskud.

Husk at læse alt det med småt. For eksempel giver bygningspuljen kun tilskud til varmepumpe i helårsboliger, hvis du ikke kan få fjernvarme.

Sådan gør du

Man søger selv om tilskuddet via en ansøgningsportal hos Energistyrelsen. Ansøgningerne behandles efter et først-til-mølle-princippet af Energistyrelsen. Når pengene fra puljen er brugt, må man vente til en ny pulje åbner senere på året.

Fiber mand med PC pige og kat i sofa 2020

Få fuld værdi med en kvalitetsvarmepumpe

Udskift dit gamle fyr med en varmepumpe. Så kan vi sammen spare miljøet for CO2 og dig for dyre varmeregninger.

Bygningspuljen giver tilskud til varmepumper, når du skifter fra et olie- eller gasfyr. Vælger du at få en varmepumpe fra os, er vi klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til ansøgningsprocessen.

Læs mere om vores varmepumpeløsning

Få fuld værdi med en kvalitetsvarmepumpe

Udskift dit gamle fyr med en varmepumpe. Så kan vi sammen spare miljøet for CO2 og dig for dyre varmeregninger.

Bygningspuljen giver tilskud til varmepumper, når du skifter fra et olie- eller gasfyr. Vælger du at få en varmepumpe fra os, er vi klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til ansøgningsprocessen.

Læs mere om vores varmepumpeløsning

Seneste nyt

El Solceller 850X600
Presse

Solcelleejere kan gå glip af betaling for deres overskudsstrøm

Det er blevet populært at opsætte solceller og producere sin egen, grønne strøm, der giver en lavere elregning. Men reglerne kan være komplekse at sætte sig ind i, og mange solcelleejere er ikke klar over, at de faktisk kan få penge for den strøm, som de ikke selv bruger. Det gælder både private og virksomheder.
Læs presse­meddelelsen
Fynsksupport Hojby 850X600
Presse

Energi Fyn sender rekordstore checks til foreninger på Fyn

Netop nu sender Energi Fyn checks ud til over 600 lokale foreninger på Fyn. I år skal et rekordstort beløb afsted. Hele 1,7 millioner kroner, hvilket er en stigning på 30% i forhold til sidste år.
Læs presse­meddelelsen
Klimavenlig strøm - Hvilket produkt skal jeg vælge?
Klumme

Sommertariffen giver dig en lavere elregning

Vi har taget hul på foråret og lige om lidt skriver vi 1. april. Det betyder, at vi kan se frem til en lavere elregning. 1. april går de fleste af landets netselskaber nemlig over til at opkræve sommertariffer, og det betyder faktisk, at nettariffen mange steder halveres i de perioder, hvor de fleste af os bruger mest strøm.
Læs klummen
Fiber Sæt Siddende Personer Ben Og PC Mobil Og Ipad Synlig 2020
Nyhed

Vælg MaxSpeed på Energi Fyns fibernet

Nu kan 100.000 fynske andelshavere med fibernet fra Energi Fyn vælge lynhurtigt internet fra Telenors produkt MaxSpeed.
Læs nyheden
Nyheder Transformerstation 2021
Presse

Markante udbygninger af elnettet på Fyn

Elforsyningsnettet på Fyn bliver udbygget markant i løbet af de kommende år. Alene i løbet af de næste 3 år forventer Energi Fyns datterselskab Vores Elnet at opføre minimum 8 nye 60/10 kV transformerstationer.
Læs presse­meddelelsen
Fiber Far Og Datter Giver High Five 2020
Presse

Kom til fiberfest i Odense

Den 19. marts fra kl. 14-20 inviterer vi til fynsk fiberfest i Næsbyhallerne i Odense. Dagen byder på foredrag med Sara Lygum og masser af viden om mulighederne med fibernet.
Læs presse­meddelelsen
Fondsmodtagere 2024 850X600
Presse

Energi Fyns fonde støtter lokale fællesskaber og udviklingsprojekter

Energi Fyns to fonde har netop uddelt fondsmidler til 30 fynske foreninger, virksomheder og forskere, der alle medvirker til at skabe fællesskab og udvikling på Fyn. Samlet uddeler fondene i år 2,5 millioner kroner.
Læs presse­meddelelsen