Energiraadgivning Lampe I Farver 2020

Flyt dit forbrug og spar penge på elregningen

Lige nu oplever Danmark og resten af verden meget høje priser på el og naturgas. Der er flere årsager til de høje priser, men grundlæggende handler det om, at prisen på el og naturgas er påvirket af udbud og efterspørgsel.

Ovenpå corona er der for alvor kommet gang i hele verden, og det betyder ekstraordinær stor efterspørgsel på både el og naturgas. Samtidig med at der er stor efterspørgsel, er udbuddet af både el og naturgas lavere end normalt.

Høje priser på el og naturgas

Gaslagerbeholdningen i Europa er lavere, end den plejer at være på denne tid af året. Det skyldes blandt andet, at den seneste vinter og foråret var koldere end normalt, og at efterspørgslen på naturgas har været usædvanlig høj hele sommeren.

Elpriserne bliver påvirket af gaspriserne. Desuden har det blæst meget lidt i år, og det har regnet mindre i Norge og Sverige. Det betyder, at vindmøllerne har produceret mindre strøm, og der er væsentligt mindre vand end normalt i vandmagasinerne i Norge og Sverige, som bruges til at producere elektricitet på vandkraftværkerne. Det presser priserne yderligere op.

Læs mere om årsagerne til de høje priser

Det kan du selv gøre

Har du et elprodukt med en variabel pris, kan du med fordel holde øje med dagens spotpris på el og planlægge dit forbrug efter, hvornår prisen er lav.

Det er den typisk om natten, så hvis du har mulighed for det, kan du med fordel vente med at starte din vaskemaskine og tørretumbler, og elbilen kan måske også godt vente med at blive opladet til om natten. 

Det kan du selv gøre for at undgå, at din el- og gasregning løber løbsk

Tidsdifferentirede tariffer

Vi har et af verdens mest driftssikre elnet i Danmark. Det betyder, at vi har strøm i stikkontakten 99,99 procent af tiden, og sådan skal det blive ved med at være. Men vi ser også ind i en fremtid, hvor elforbruget vil stige betydeligt. Det stiller krav til vores elnet, som skal kunne håndtere det stigende elforbrug.

For at få os til at flytte en del af vores forbrug væk fra de tidspunkter, hvor mange bruger strøm, hen til de tidspunkter, hvor der er mindre belastning på elnettet, har mange netselskaber indført tidsdifferentierede tariffer. Det betyder, at den pris, som du betaler for at få strømmen transporteret frem til dig, ikke er den samme alle døgnets 24 timer, men bliver opgjort på timebasis.

Prisen er højere mellem kl. 17 og 20

For private husstande og mindre virksomheder betyder det, at prisen for at få transporteret strøm er højere, når der er spidsbelastning på elnettet mellem kl. 17 og 20 fra oktober til og med marts måned. Så frem til den 1. april kan det godt betale sig at tænke over, hvornår på døgnet du bruger strøm.

En almindelig husstand med et gennemsnitligt elforbrug vil som udgangspunkt ikke opleve en prisstigning. Men vil derimod kunne spare penge, hvis man flytter sit forbrug væk fra perioden mellem kl. 17-20 i vinterhalvåret til andre tidspunkter på døgnet.

Så alt i alt er det en god idé at tænke lidt ekstra over, hvornår du for eksempel starter vaskemaskinen, kører en tur med støvsugeren og oplader din bil.

Læs mere om tidsdifferentirede tariffer

Seneste nyt

Nyheder Fiberkabel Tromle 2020
Presse

Nu kommer der fibernet til Skt. Klemens

1.562 husstande i Odense-bydelen Skt. Klemens får inden længe fibernet fra Energi Fyn. Udrulningen af fibernet starter omkring årsskiftet.
Læs presse­meddelelsen
Fiber Sæt Siddende Personer Ben Og PC Mobil Og Ipad Synlig 2020
Nyhed

Vælg MaxSpeed på Energi Fyns fibernet

Nu kan 100.000 fynske andelshavere med fibernet fra Energi Fyn vælge lynhurtigt internet fra Telenors produkt MaxSpeed.
Læs nyheden
Varmepumper Hvidt Hus Luft Til Vand Varmepumpehave Græs Arotherm Plus 2021
Klumme

Grøn varme med en varmepumpe

Opvarmer du i dag din bolig med et olie- eller naturgasfyr kan der være mange penge at spare ved at udskifte fyret med en varmepumpe.
Læs klummen
Om Energi Fyn Fonde 2020 (1)
Presse

Energi Fyns fonde uddeler 2,5 mio. kroner

Går du med en idé, der kan gavne og gøre en forskel på Fyn? Så er det nu, at du kan søge Energi Fyns Almene Fond og Energi Fyns Udviklingsfond om midler til at føre ideen ud i livet.
Læs presse­meddelelsen
Nyheder Boligmesse 2021
Nyhed

Mød os på årets boligmesse

Traditionen tro kan du møde os på årets boligmesse i Odense Congress Center den 29.-31. oktober. Hent din GRATIS billet til boligmessen her.
Læs nyheden
Udrulning af fibernet i odense
Presse

Fibernet på vej til Skt. Klemens

1.562 husstande i Odense bydelen Skt. Klemens kan se frem til at få fibernet fra Energi Fyn.
Læs presse­meddelelsen
Andelshaver Andelsmærke Film 2021 (1)
Presse

Energi Fyn lancerer et andelsmærke

Flere fynboer skal vide, at Energi Fyn er et andelsselskab – ejet af fynboerne selv. Derfor introducerer Energi Fyn et ’andelsmærke’, der skal sætte fokus på fynboernes medejerskab og den forskel, de i fællesskab gør for Fyn.
Læs presse­meddelelsen