Privat Havefest Sammen Om God Energi Energi Fyn 2020

Holder du øje med dit energiforbrug?

Energipriserne har nu i en længere periode været høje, og både hos Energi Fyn og landets øvrige energiselskaber får vi hver dag mange henvendelser fra kunder, der har spørgsmål til de høje energipriser.

Energipriserne har nu i en længere periode været høje, og både hos Energi Fyn og landets øvrige energiselskaber får vi hver dag mange henvendelser fra kunder, der har spørgsmål til de høje energipriser. Vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan for at hjælpe og rådgive på bedste vis, men energimarkedet er meget usikkert, og priserne ændrer sig hurtigt og svinger meget. Det er derfor meget vanskeligt at forudsige, hvad der vil ske i fremtiden.

El og naturgas er en børsvare på samme måde som korn, olie og stål. Råvaren er blot el og gas. Prisen på el og naturgas svinger afhængig af udbud og efterspørgsel og bliver påvirket af en lang række faktorer både herhjemme og i høj grad også ude i verden.

Som forbruger kan det derfor være en rigtig god idé at holde øje med sit forbrug og få nogle gode energivaner. Har du for eksempel en elaftale med en variabel pris, er det en rigtig god idé at tjekke spotprisen på el. Den svinger nemlig meget.

Der kan være tidspunkter på døgnet, hvor prisen på en kilowatt time er over 2 kroner, og tidspunkter, hvor den er under 20 øre. Prisen er typisk høj mellem kl. 7 og 9 om morgenen og mellem kl. 17 og 20 om aftenen, men det skifter fra dag til dag og afhænger blandt andet af, om vinden blæser, og solen skinner, så det bedst du kan gøre er at tjekke prisen på el, inden du for eksempel starter vaskemaskinen, støvsugeren eller opvaskemaskinen.

Der kan være penge at spare, hvis du vælger et tidspunkt, hvor elprisen er lav. Du kan se spotprisen på el et døgn frem i vores app og på energifyn.dk/energipriser.

For mange kan det også godt betale sig at holde øje med strømforbruget i dagligdagen. Undersøgelser viser nemlig, at en øget opmærksomhed på husstandens forbrug typisk giver en besparelse på 7-10 procent om året

Gert Mortensen, teamleder hos Energi Fyn

Prisen på el er en sammensat størrelse

Husk at elprisen er sammensat af forskellige elementer, og det kun er en mindre del af den samlede elpris, der udgør betaling for den rene el. Resten er betaling for transport, afgifter til staten samt moms. Uanset hvilken elleverandør du har, skal du betale for transport og afgifter. I øjeblikket udgør betaling for den rene el cirka 44 procent af den samlede pris, mens afgifter til staten og moms udgør omkring 45 procent, og udgifter til transport udgør cirka 11 procent. 

For mange kan det også godt betale sig at holde øje med strømforbruget i dagligdagen. Undersøgelser viser nemlig, at en øget opmærksomhed på husstandens forbrug typisk giver en besparelse på 7-10 procent om året. Det er naturligvis meget individuelt, hvor meget strøm en husstand bruger, men for nogle vil der være penge at spare blot ved at ændre vaner i dagligdagen. Et oplagt sted at sætte ind er for eksempel i forhold til standby-strøm. Den strøm som dine apparater bruger, selvom du ikke bruger dem. Det kan for eksempel være spillekonsoller, tv og anden elektronik.

 

Naturgas? Her kan du også gøre noget for at spare

Opvarmer du din bolig med naturgas, er der også en række steder, hvor du med fordel kan sætte ind for at sænke dit forbrug. Tag for eksempel kortere bade og installer en perlator, der blander vandet med luft eller sæt en vandbegrænser i vandhanen. Ifølge Sparenergi.dk er prisen for at varme 1 kubikmeter vand op mellem 40-100 kroner, så der kan være en forholdsvis stor besparelse at hente. Du kan også med fordel sørge for, at din varmtvandsbeholder står på 55 °C. Hvis temperaturen er højere, er det spild af energi, og beholderen vil kalke hurtigere til.

Holder du øje med dit gasforbrug og aflæser du løbende din gasmåler, kan du hurtigt reagere, hvis du bruger mere gas end forventet. Bruger du pludselig mere gas kan det være et tegn på, at dit gasfyr ikke er indstillet optimalt. Husk også at tjekke vandstanden på dit gasfyr, fylde vand på og sørge for, at trykket er på 1,0 bar. 

Indstil Dit Gasfyr

Sådan holder du dit gasfyr i topform

Vi har samlet nogle gode råd og tips til, hvad du selv kan gøre for at holde dit gasfyr i topform.

Tips og gode råd

Sådan holder du dit gasfyr i topform

Vi har samlet nogle gode råd og tips til, hvad du selv kan gøre for at holde dit gasfyr i topform.

Tips og gode råd

Seneste nyt

Nyheder Vindmøller Lindø Port Of Odense 2020
Presse

Energi Fyns Vindmøllepulje uddeler midler

Frem til den 31. oktober kan man søge Energi Fyns Vindmøllepulje om midler. Puljen uddeler i år 55.834 kroner til udviklingen i Munkebo.
Læs presse­meddelelsen
Nyheder Dreng I Vindue Med Computer 2020
Nyhed

Nu kan du vælge YouSee og TDC Erhverv på Energi Fyns fibernet

Fra i dag kan over 100.000 husstande og virksomheder på Fyn vælge internet, tv- og erhvervsløsninger fra YouSee og TDC Erhverv via Energi Fyns fibernet.
Læs nyheden
Kundecenter Lampe 2020
Klumme

Sammen kan vi sparer på energien

Energipriserne er steget voldsomt på grund af usikkerheden om energiforsyningerne i Europa, og vi ser ind i en vinter, hvor vi alle sammen skal have fokus på at spare på energien.
Læs klummen
Energifyn Valg Benjamin 2500X700px
Presse

Stil op til Energi Fyns repræsentantskab

Energimarkedet og i særdeleshed de rekordhøje energipriser er for alvor kommet på alles læber. Vil du gerne blive klogere på energimarkedet og have indflydelse på, hvordan Energi Fyn skaber værdi og bidrager til udviklingen, så er det nu, du har mulighed for at stille op til energiselskabets repræsentantskab.
Læs presse­meddelelsen
Energifyn Valg Energifestival Top 2500X700px V2
Presse

Energi Fyn inviterer til Energifestival

Onsdag den 7. september kl. 14-18 inviterer vi til Energifestival. Her vil der være underholdning for både store og små og rig mulighed for blandt andet at høre mere om de rekordhøje energipriser.
Læs presse­meddelelsen
Energifyn Valg Helene 2500X700px
Klumme

God energi til Fyn

Søndag den 28. august bragte Fyens Stiftstidende en klumme af adm. direktør Bent Agerholm. Klummen sætter fokus på Energi Fyn-valget og opfordrer alle andelshavere til at tage del i fællesskabet og udviklingen på Fyn ved at stille op som kandidat til vores repræsentantskab og ved at bruge deres stemme.
Læs klummen
Energifyn Valg HERO Find Kandidat 2500X700px
Presse

Kamp om pladserne i Energi Fyns repræsentantskab

186 andelshavere skal kæmpe om 93 pladser i Energi Fyns repræsentantskab. Den store interesse betyder, at der bliver valg i alle fem valgområder.
Læs presse­meddelelsen