<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Privat Havefest Sammen Om God Energi Energi Fyn 2020

Holder du øje med dit energiforbrug?

Energipriserne har nu i en længere periode været høje, og både hos Energi Fyn og landets øvrige energiselskaber får vi hver dag mange henvendelser fra kunder, der har spørgsmål til de høje energipriser.

Energipriserne har nu i en længere periode været høje, og både hos Energi Fyn og landets øvrige energiselskaber får vi hver dag mange henvendelser fra kunder, der har spørgsmål til de høje energipriser. Vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan for at hjælpe og rådgive på bedste vis, men energimarkedet er meget usikkert, og priserne ændrer sig hurtigt og svinger meget. Det er derfor meget vanskeligt at forudsige, hvad der vil ske i fremtiden.

El og naturgas er en børsvare på samme måde som korn, olie og stål. Råvaren er blot el og gas. Prisen på el og naturgas svinger afhængig af udbud og efterspørgsel og bliver påvirket af en lang række faktorer både herhjemme og i høj grad også ude i verden.

Som forbruger kan det derfor være en rigtig god idé at holde øje med sit forbrug og få nogle gode energivaner. Har du for eksempel en elaftale med en variabel pris, er det en rigtig god idé at tjekke spotprisen på el. Den svinger nemlig meget.

Der kan være tidspunkter på døgnet, hvor prisen på en kilowatt time er over 2 kroner, og tidspunkter, hvor den er under 20 øre. Prisen er typisk høj mellem kl. 7 og 9 om morgenen og mellem kl. 17 og 20 om aftenen, men det skifter fra dag til dag og afhænger blandt andet af, om vinden blæser, og solen skinner, så det bedst du kan gøre er at tjekke prisen på el, inden du for eksempel starter vaskemaskinen, støvsugeren eller opvaskemaskinen.

Der kan være penge at spare, hvis du vælger et tidspunkt, hvor elprisen er lav. Du kan se spotprisen på el et døgn frem i vores app og på energifyn.dk/energipriser.

For mange kan det også godt betale sig at holde øje med strømforbruget i dagligdagen. Undersøgelser viser nemlig, at en øget opmærksomhed på husstandens forbrug typisk giver en besparelse på 7-10 procent om året

Gert Mortensen, teamleder hos Energi Fyn

Prisen på el er en sammensat størrelse

Husk at elprisen er sammensat af forskellige elementer, og det kun er en mindre del af den samlede elpris, der udgør betaling for den rene el. Resten er betaling for transport, afgifter til staten samt moms. Uanset hvilken elleverandør du har, skal du betale for transport og afgifter. I øjeblikket udgør betaling for den rene el cirka 44 procent af den samlede pris, mens afgifter til staten og moms udgør omkring 45 procent, og udgifter til transport udgør cirka 11 procent. 

For mange kan det også godt betale sig at holde øje med strømforbruget i dagligdagen. Undersøgelser viser nemlig, at en øget opmærksomhed på husstandens forbrug typisk giver en besparelse på 7-10 procent om året. Det er naturligvis meget individuelt, hvor meget strøm en husstand bruger, men for nogle vil der være penge at spare blot ved at ændre vaner i dagligdagen. Et oplagt sted at sætte ind er for eksempel i forhold til standby-strøm. Den strøm som dine apparater bruger, selvom du ikke bruger dem. Det kan for eksempel være spillekonsoller, tv og anden elektronik.

 

Naturgas? Her kan du også gøre noget for at spare

Opvarmer du din bolig med naturgas, er der også en række steder, hvor du med fordel kan sætte ind for at sænke dit forbrug. Tag for eksempel kortere bade og installer en perlator, der blander vandet med luft eller sæt en vandbegrænser i vandhanen. Ifølge Sparenergi.dk er prisen for at varme 1 kubikmeter vand op mellem 40-100 kroner, så der kan være en forholdsvis stor besparelse at hente. Du kan også med fordel sørge for, at din varmtvandsbeholder står på 55 °C. Hvis temperaturen er højere, er det spild af energi, og beholderen vil kalke hurtigere til.

Holder du øje med dit gasforbrug og aflæser du løbende din gasmåler, kan du hurtigt reagere, hvis du bruger mere gas end forventet. Bruger du pludselig mere gas kan det være et tegn på, at dit gasfyr ikke er indstillet optimalt. Husk også at tjekke vandstanden på dit gasfyr, fylde vand på og sørge for, at trykket er på 1,0 bar. 

Indstil Dit Gasfyr

Sådan holder du dit gasfyr i topform

Vi har samlet nogle gode råd og tips til, hvad du selv kan gøre for at holde dit gasfyr i topform.

Tips og gode råd

Sådan holder du dit gasfyr i topform

Vi har samlet nogle gode råd og tips til, hvad du selv kan gøre for at holde dit gasfyr i topform.

Tips og gode råd

Seneste nyt

Vind 1600X900 96Dpi
Klumme

Få tilskud til energiforbedringer i din bolig

Inden længe kan du søge om tilskud til forskellige energiforbedringer i din bolig. Bliv klogere her.
Læs klummen
Elprisen 21Aug23 1600X1600
Nyhed

Skyet og vindstille vejr betyder høje elpriser

Den gennemsnitlige elpris er i dag den højeste i næsten et halvt år. Da meget af vores strøm bliver produceret af vindmøller og solceller, stiger elprisen, når vi som i dag har en skyet og vindstille dag.
Læs nyheden
Udelys Cykelsti
Nyhed

Energi Fyn skal stå for drift og vedligehold af vejbelysning i Vejen Kommune

Energi Fyn Udelys har vundet driftskontrakten vedrørende drift og vedligehold af vejbelysning i Vejen Kommune.
Læs nyheden
Elhandel Havefest Far Baby 2020
Klumme

Sol, sommer og lave elpriser

Juni måned har været fyldt med masser af solskin, varme og lave elpriser. Vi har fået fuldudbytte af de mange solceller, som er blevet sat op de seneste år.
Læs klummen
Kundecenter Finger Stikkontakt 2020
Klumme

Sol og vind giver lave elpriser

Det sidste stykke tid er vi blevet forkælet med masser af solskin og vind. Det gode vejr kombineret med mange fridage har givet os meget lave elpriser.
Læs klummen
App Elpris Maj 2023 850 X 600
Klumme

Hvornår er strømmen billigst?

Mange tænker måske, at strømmen er billigst om natten, hvor der er færrest, der bruger strøm, men sådan er det ikke altid i øjeblikket. Kigger man på elprisen gennem den seneste tid, vil man se, at prisen oftest er lavest om eftermiddagen mellem klokken 12 og 16.
Læs klummen
201606101G8A7833 1600Px
Presse

Melder sig på banen: Nu tilbyder Energi Fyn også varmepumper på abonnement

Er en varmepumpe stadig en god investering? Ja, er det korte svar fra Energi Fyn, der nu tilføjer endnu en mulighed for, at danskerne kan holde sig varme i vintermånederne. Nu kan energiselskabets kunder også få en varmepumpe på abonnement.
Læs presse­meddelelsen