Elhandel Familie I Koekken 2020

Danskernes strømforbrug

En ny undersøgelse af danskernes strømforbrug og elvaner gør os alle klogere på, hvad der er vigtigt for vores kunder. Både når det kommer til hverdagens vaner, valget af leverandør og beslutningen om hvilket el-produkt, der skal vælges.

Fakta om danskernes strømforbrug

Undersøgelsen er udarbejdet på et statistisk grundlag blandt danske el-forbrugere mellem 18 og 80 år, fordelt på alle landets regioner. Den er baseret på anonyme besvarelser af en række spørgsmål med forskellige svarmuligheder.

Især 5 punkter er særligt bemærkelsesværdige:

  • Hver tredje køber el til fast pris
  • Det har betydning at leverandøren er lokal
  • Grøn strøm er vigtig, men ikke alt
  • En tredjedel af vores kunder kender ikke deres strømforbrug
  • 75 procent sparer på strømmen

Hver tredje køber el til fast pris

31 procent af de adspurgte i undersøgelsen angiver, at deres el-aftale er baseret på en fast pris pr. kWh. Samtidig angiver yderligere 31 procent, at de ikke ved, hvilken el-aftale de har. Andelen kan således vise sig at være endnu højere.

Hos os har vi to produkter, der tilbyder el til fast pris.

Fastpris hvor prisen på el fastlåses i 24 måneder, hvormed du som kunde kender din elpris 2 år frem og KvartalsEl, hvor prisen på el fastlåses for 3 måneder ad gangen.

Der kan dog være penge at spare ved at vælge et andet el-produkt, hvor prisen i stedet følger markedet og afregnes til her-og-nu-prisen – for eksempel SpotEl.

Når en tredjedel alligevel har en el-aftale til fast pris, kan det skyldes en kombination af to ting:

Forudsigeligheden i altid at kende sine el-udgifter og det faktum at de fleste basis-aftaler hos landets energiselskaber er opbygget omkring en fast pris - medmindre en anden aftale aktivt tilvælges.

Det har betydning, at leverandøren er lokal

13 procent af de adspurgte angiver det som det vigtigste, at deres energiselskab er lokalt.

Ønsket bunder ofte i, at de lokale energiselskaber understøtter udviklingen, aktiviteterne og økonomien i den landsdel eller den region, man som kunde bor i.

Hos Energi Fyn bistår vi den lokale udvikling gennem udrulning af fibernet i vores forsyningsområde og gennem forskellige aktiviteter inden for vindmøller, varmepumper og energieffektivisering.

Vi bidrager også hvert år med op til 2,5 mio. kr. til almennyttige og udviklingsmæssige projekter og initiativer rundt omkring på Fyn gennem vores to fonde

Vi giver desuden vores kunder mulighed for at støtte en lokal klub eller forening uden ekstra omkostninger med produktet FynskSupportEl.

Grøn strøm er vigtigt, men betyder ikke alt

Ønsket om grøn strøm er stort hos de danske el-forbrugere. 68 procent angiver det som værende vigtigt, men for de 60 procent er det samtidig af lige så stor betydning, at pris og service også er tiltalende.

Vores grønne el-produkt hedder NaturEl og sørger for at dit el-forbrug er 100% dækket af danske vindmøller.

Samtidig er Energi Fyn et af Danmarks 6 største energiselskaber og med mere end 125 år på bagen har vi stor erfaring med god kundeservice og med prissætning af de enkelte el-produkter. Dermed kan vi levere alle 3 ting på en gang.

En tredjedel af vores kunder kender ikke deres strømforbrug

30 procent af de danske el-kunder ved ikke, hvor meget el de forbruger. Knap halvdelen af disse er dog interesserede i at lære deres elforbrug at kende.

Til dem har vi hos Energi Fyn gjort det nemt at følge med i forbruget online via vores selvbetjeningsløsning eller ved hjælp af vores gratis app.

Download til iPhone

Download til Android

Når du kender din husstands forbrug af el, får du mulighed for at vurdere, om det er højere eller lavere end det gennemsnitlige forbrug i en husstand af samme størrelse. Du kan også sammenligne dit elforbrug over tid.

Den viden kan du bruge til at identificere eventuelle muligheder for energibesparelser i hjemmet.

75 procent sparer på strømmen

I undersøgelsen angav 3 ud af 4 el-kunder, at de enten altid eller ofte er opmærksomme på at spare på strømmen.

Det glæder os, da energibesparelser både kommer vores kunder til gode i form af en lavere elregning og skåner miljøet for unødig CO2-belastning.

Uanset om du er en af de kunder, der allerede har indført gode energibesparende vaner eller gerne vil blive bedre til det, kan du finde tips og inspiration på vores side med energisparetips.

Nyheder fra Energi Fyn

Bliv Tryg Med En Serviceaftale
Klumme

Holder du øje med dit energiforbrug?

Energipriserne har nu i en længere periode været høje, og både hos Energi Fyn og landets øvrige energiselskaber får vi hver dag mange henvendelser fra kunder, der har spørgsmål til de høje energipriser.
Læs klummen
Hvilket elprodukt giver klimavenlig strøm?
Klumme

Hvordan går det med klimaet på Fyn?

Bestyrelsesformand hos Energi Fyn Søren Thorsager og adm. direktør Bent Agerholm har skrevet et indlæg om de klimaudfordringer, vi står overfor.
Læs klummen
Varmepumpe Udendørvarmepumpe Kat 2022
Klumme

Hvor meget støjer en varmepumpe?

Du slipper ikke helt for støj, hvis du installerer en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe i din bolig. Hvor meget den støjer afhænger af, hvilken varmepumpe du vælger, og hvor du placerer den.
Læs klummen
Nyheder Energi Fyn Bygning 2020
Presse

Tilfredsstillende årsresultat hos Energi Fyn

Energi Fyns repræsentantskab har i dag godkendt selskabets årsrapport for 2021. På trods af et år præget af corona og høje energipriser er Energi Fyn kommet godt igennem året, og slutter 2021 af med et positivt og solidt resultat.
Læs presse­meddelelsen
Om Energi Fyn Fondsmodtagere 2022
Presse

Energi Fyns fonde hjælper gode ideer godt på vej

Vores to fonde har for 17. gang uddelt fondsmidler til 26 fynske foreninger, virksomheder og forskere, der alle medvirker til at skabe glæde og udvikling på Fyn. Samlet uddeler fondene i år mere end 2,6 million kroner.
Læs presse­meddelelsen
Piger Gymnastik
Presse

1,5 million kroner til fynske fællesskaber

Vi har netop udbetalt 1,5 million kroner til lokale fynske fællesskaber. Mere end 500 klubber og foreninger får gavn af støtten.
Læs presse­meddelelsen
Ef Groen Energiraadgivning
Presse

Nyt klimapartnerskab skal støtte op om den grønne omstilling

Sammen med en række fremtrædende virksomheder, uddannelsesinstitutioner og Odense Kommune har Energi Fyn stiftet Odense Klimapartnerskab, der skal bidrage til at finde og udvikle fælles grønne løsninger.
Læs presse­meddelelsen