Nyheder Fibertromle 2021 (1)

Nu er udrulning af fibernet i gang i Nyborg

I løbet af de næste tre år udruller Energi Fyn fibernet til knap 11.000 husstande i Nyborg by og omegn. Første spadestik blev taget i starten af januar.

Udrulningen af fibernet i Nyborg sker i samarbejde med Nyborgnet, der i august sidste år ved en afstemning på foreningens generalforsamling valgte Energi Fyn til at udrulle fibernet til antenneforeningens medlemmer.

Projektet dækker knap 11.000 husstande og er delt ind i flere etaper. I de første seks etaper udrulles der fibernet inden udgangen af april 2023. I den sidste etape, der hovedsageligt dækker områder, som i dag ikke er den del af Nyborgnets område, vil beboerne blive tilsluttet umiddelbart i forlængelse af de seks første etaper. 

Vi har en relativ stram tidsplan og vil derfor grave flere steder samtidig.

Vicki Domar Rossen, salgschef hos Energi Fyn Bredbånd

- Vi forventer, at vi løbet af de næste to år kontinuerligt vil have mere end 15 gravehold til at arbejde forskellige steder i Nyborg. Derudover skal der sættes minimum tre teknikhuse op i byen. Vi vil sammen med vores entreprenør bestræbe os på at udføre gravearbejdet hurtigst muligt og til mindst mulig gene for beboerne i de berørte områder. Men det kan ikke undgås, at vi kommer til at fylde i gadebilledet, siger Vicki Domar Rossen, der er salgschef hos Energi Fyn Bredbånd. 

Dialog er vigtig

For Energi Fyn er det vigtigt at have ekstra tæt kontakt med nyborgenserne, mens udrulningen af fibernettet står på. For alle erfaringer viser, at det kan være vanskeligt at få information ud til de berørte husstande.

Det er et stort projekt, vi har taget hul på, og vi håber selvfølgelig meget på, at beboerne i Nyborg og omegn har forståelse for, at vi igennem de næste år vil være at se i gadebilledet med store maskiner og kabler.

Vicki Domar Rossen, salgschef hos Energi Fyn Bredbånd

For at komme tættere på nyborgenserne har Energi Fyn valgt at åbne et midlertidigt kontor på Falstervej i Nyborg. Kontoret vil være åbent på bestemte dage, som vil blive meldt ud senere, når restriktionerne muliggør at åbne kontoret for kunder.

- På det midlertidige kontor vil vi kunne besvare spørgsmål omkring alt fra, hvordan fibernettet fungerer, og hvilke produkter man kan vælge, til hvorfor vi graver i et specifikt område, eller hvorfor genetablering af for eksempel et fortov ikke er sket, fortæller Vicki Domer Rossen, og fortsætter:

- Vi ved erfaringsmæssigt, at det er svært for os at nå ud til alle beboerne i de områder, hvor vi udruller fibernet. Har folk ikke tilmeldt sig fibernettet og sagt nej tak til reklamer eller tilmeldt sig robinsonlisten, må vi ikke lægge information i deres postkasse, når vi graver i deres område. Vi oplever ofte, at folk ikke føler, at de får information fra os, men ofte skyldes det, at folk har truffet nogle valg, som betyder, at vi ikke må sende information til dem, forklarer Vicki Domer Rossen.   

Frit valg og masser af muligheder

Ingen længe åbner Energi Fyn fibernettet for andre indholdsleverandører end Waoo, der hidtil har været den eneste indholdsleverandør på Energi Fyns fibernet. Det betyder, at nyborgenserne også kan vælge internet, TV og telefonprodukter fra Kviknet, FastSpeed, Telenor eller Nuuday (Hiper, YouSee og TDC Erhverv).

Hos Energi Fyn mener vi, at vi har en særlig rolle i forhold til at bidrage til udviklingen på Fyn. Det gør vi blandt andet ved at udrulle fibernet til vores andelshavere og tilbyde løsninger, der matcher deres behov og ønsker. Med åbning af fibernettet kan man som kunde frit vælge på alle hylder fra forskellige indholdsleverandører.

Vicki Domar Rossen, salgschef hos Energi Fyn Bredbånd
Fiber Lyslederkabler 2020

Hvad betyder åbent fibernet?

Hos Energi Fyn ønsker vi at give vores andelshavere de bedste digitale muligheder til den bedst mulige pris og kvalitet. Derfor har vi besluttet at åbne vores fibernet for forskellige indholdsudbydere, så du frit kan vælge mellem de forskellige udbyderes indhold.

Læs mere om åbent fibernet

Hvad betyder åbent fibernet?

Hos Energi Fyn ønsker vi at give vores andelshavere de bedste digitale muligheder til den bedst mulige pris og kvalitet. Derfor har vi besluttet at åbne vores fibernet for forskellige indholdsudbydere, så du frit kan vælge mellem de forskellige udbyderes indhold.

Læs mere om åbent fibernet

Seneste nyt

Udrulning af fibernet i odense
Nyhed

Fibernet til Odense

Vi har fuld fart på udrulningen af fibernet i Odense. I løbet af de kommende år vil vi udrulle fibernet til omkring 10.000 husstande i og omkring Odense, så i alt 23.000 odenseanske husstande og virksomheder kan få fibernet fra Energi Fyn
Læs nyheden
Kundecenter Far Og Piger I Koekken 2020
Nyhed

Strømforbruget under corona

Hvis du har oplevet, at dit strømforbrug er steget siden coronakrisen begyndte sidste forår, så er du ikke alene. Det seneste år er strømforbruget i vores boliger nemlig steget med 5 procent.
Læs nyheden
Strømmen har aldrig været grønnere
Klumme

Strømmen har aldrig været grønnere

I Danmark er vi verdensmestre i at producere grøn strøm fra vindmøller og solceller, og den strøm, der kommer ud af vores stikkontakter, har aldrig været mere klimavenlig.
Læs klummen
Nyheder Sommerhuse 2021
Nyhed

Stor interesse for fibernet i sommerhus­områder

Under coronakrisen er interessen for fibernet steget. Særligt efterspørgslen blandt sommerhusejere har været i kraftig vækst.
Læs nyheden
Nyheder Vindmøller Lindø Port Of Odense 2020
Klumme

Tænk smart, når du bruger din strøm

Vi ser ind i en fremtid, hvor elforbruget vil stige betydeligt. Samtidig bliver der produceret mere vedvarende energi af vindmøller og solceller. Det er godt for klimaet, men det stiller krav til vores elnet. Vi skal derfor alle sammen tænke smartere, når vi bruger strøm.
Læs klummen
Nyheder Renovering 2020
Nyhed

Tilskud til at gøre din bolig klimavenlig

Fra den 7. april 2021 kan boligejere søge om tilskud fra Bygningspuljen til en række boligforbedringer, der sparer energi. Det gør det markant billigere at få energirenoveret helårsboliger.
Læs nyheden
Om Energi Fyn Fonde 2020 (1)
Presse

Fondsstøtte til 28 fynske projekter

Energi Fyns to fonde har for 16. gang uddelt fondsmidler til en række fynske projekter, der medvirker til at skabe glæde og udvikling på Fyn. Samlet uddeler fondene i år mere end 2,2 million kroner.
Læs presse­meddelelsen