Naturgas Far Boern Familie 2020

Tips til at sænke dit energiforbrug

I sidste uge meldte Energistyrelse ud, at gasforsyningssituationen er forringet på grund af den usikre gasleverance fra Rusland. Danmarks forsyningssikkerhed er ikke i fare i øjeblikket, og selvom Rusland vælger at lukke helt for gassen, vil almindelige private forbrugere blive ved med at have både strøm og varme.

Selvom vi på nuværende tidspunkt ikke står i en decideret forsyningskrise, så opfordrer Energistyrelsen os alle til at spare på energien.

Bor du i en af landets 380.000 husstande, som i dag opvarmes med naturgas, kan det især godt betale sig at have fokus på at sænke gasforbruget, da prisen på naturgas er steget markant gennem det seneste år.

Spar på det varme vand

Et sted, hvor du med fordel kan sætte ind, selvom vi skriver juli, og du sikkert for længst har slukket for varmen, er i forhold til dit forbrug af varmt vand.

Ifølge Sparenergi.dk er prisen for at varme 1 kubikmeter vand op mellem 40-100 kroner, så her kan der være en forholdsvis stor besparelse at hente, hvis du tager kortere bade og installer en perlator, der blander vandet med luft eller sæt en vandbegrænser i vandhanen.

Sørg også for, at din varmtvandsbeholder står på 55 grader. Hvis temperaturen er højere, er det spild af energi, og beholderen vil kalke hurtigere til.

Tjek vandstanden

Husk også at tjekke vandstanden på dit gasfyr, fylde vand på og sørge for, at trykket er på 1,0 bar.

Holder du løbende øje med dit gasforbrug, kan du hurtigt reagere, hvis du bruger mere gas end forventet. Bruger du pludselig mere gas kan det være et tegn på, at dit gasfyr ikke er indstillet optimalt.

Optimer dit hus til vinteren

Selvom de færreste af os nok har lyst til at tænke på vinter og kulde netop lige nu, er det et godt tidspunkt at gennemgå sit hus på og optimere det til vinteren.

De mest oplagte tiltag i mange enfamiliehuse er isolering af loft og etageadskillelse, isolering af ydervægge, isolering har varmerør og forbedring eller udskiftning af vinduer og døre.

Husk at du kan søge bygningspuljen om tilskud. Puljen giver tilskud til en række forbedringer i din bolig og åbner for ansøgning i 2. halvår af 2022, men det er en god idé at forberede sig allerede nu.

Bygningspuljen giver også tilskud, hvis du ønsker at skift til en varmepumpe. Hos Energi Fyn hjælper vi dig gerne, hvis du overvejer en varmepumpe og har spørgsmål til ansøgningsprocessen.  Husk at du ikke må indgå en bindende aftale med en leverandør, før du har fået tilsagn om tilskud fra bygningspuljen.

 

Læs mere om bygningspuljen

Varmecheck

I april vedtog Folketinget en lov om at udbetale en varmecheck til boligejere, hvis bolig er opvarmet med en af de opvarmningsformer, der har oplevet en stor prisstigning i 2021-2022, samt har en årsindtægt på under 650.000 kroner.

Varmechecken bliver automatisk udbetalt via Udbetaling Danmark, hvis man opfylder kriterierne. Man skal ikke selv foretage sig noget. 

På Sparenergi.dk kan læse mere om de forskellige muligheder for økonomisk støtte, hvis du har vanskeligt ved at betale din el- og varmeregning.

Læs mere på Sparenergi.dk

Ef Elpriser

7 sommerlige sparetips

Vores elforbrug er generelt lavere om sommeren end om vinteren.

Der er dog er enkelte steder i hjemmet, hvor vores forbrug stiger om sommeren.

Vi har samlet 7 energisparetips, der kan hjælpe dig til at spare på forbruget i sommermånederne.

Se vores 7 sommersparetips

7 sommerlige sparetips

Vores elforbrug er generelt lavere om sommeren end om vinteren.

Der er dog er enkelte steder i hjemmet, hvor vores forbrug stiger om sommeren.

Vi har samlet 7 energisparetips, der kan hjælpe dig til at spare på forbruget i sommermånederne.

Se vores 7 sommersparetips

Seneste nyt

Om Energi Fyn Domicil Facade Bygning Vinduer 2020
Nyhed

Hos Energi Fyn har vi ikke bonusordninger

Debatten omkring bonusordninger i energibranchen fylder meget i medierne. Vi vil derfor gerne understrege, at vi hos Energi Fyn ikke har bonusordninger.
Læs nyheden
Ef Topbillede Andelshaver
Klumme

Hold fast i de gode energivaner

Vi er blevet gode til at slukke for lyset, hænge vores tøj til tørre på snoren og undgå standby strøm fra spillekonsoller og anden elektronisk underholdning. Det er ikke kun godt for vores økonomi men også for klimaet og vores udledning af CO2. Vil du gerne holde fast i at spare på strømmen, har vi samlet nogle tips og gode råd.
Læs klummen
Tilskud til varmepumpe
Klumme

En varmepumpe kan stadig betale sig

Prisen på strøm er steget meget gennem det seneste år, men det kan fortsat godt betale sig at skifte gas- eller oliefyret ud med en varmepumpe. Årsagen er, at varmepumpen er langt bedre til at udnytte energien.
Læs klummen
Kundecenter Kvinde Vaskemaskine 2023
Klumme

Flyt dit forbrug og spar penge

Den 1. januar ændrede flere netselskaber deres nettariffer. Det betyder, at du med fordel kan flytte dit forbrug til tidspunkter, hvor der er mindst belastning på elnettet, uanset om du har en elaftale med en fast eller en variabel pris.
Læs klummen
Energiraadgivning Julehjerter 2020
Klumme

5 sparetips til julen

Vi nærmer os årets korteste dag. Det er koldt og mørkt, og det betyder høje elpriser. Samtidig står julen for døren. Den tid på året hvor vi traditionelt bruger mest strøm. Der er heldigvis mange ting, som du selv kan gøre for at spare på energien, også uden at det går ud over julehyggen.
Læs klummen
Nyheder Julelys 2021
Nyhed

Hvad koster det at tænde julelys?

Vi er vilde med lyskæder og julebelysning i Danmark. Men hvad koster det egentlig, når du tænder dit julelys?
Læs nyheden
Fynsksupport Gymnastik Piger (1)
Presse

El-kunder går efter produkter, der støtter lokalt

Selvom el- og gas-regninger ikke har været det mest populære i 2022, så oplever vi alligevel, at produktet FynskSupport er populært som aldrig før. Antallet af kunder, der ønsker en aftale, der støtter kundens lokale forening eller klub, er steget med 36%.
Læs presse­meddelelsen