<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Hvilket elprodukt giver klimavenlig strøm?

Hvordan går det med klimaet på Fyn?

Bestyrelsesformand hos Energi Fyn Søren Thorsager og adm. direktør Bent Agerholm har skrevet et indlæg om de klimaudfordringer, vi står overfor.

Hos Energi Fyn har vi i en årrække arbejdet på at udvikle et bæredygtigt energisystem. Det har vi gjort, fordi vi har bakket op om den danske energipolitik, der har haft til mål at omstille energisystemet til mere vedvarende energi med høj forsyningssikkerhed og til en pris, der kan betales.       

På en dyster baggrund er energipolitik nu også blevet både klima- og sikkerhedspolitik. Klimaet har aldrig været mere udfordret end nu, og vi har krig i Europa. Et Europa, der i høj grad er afhængig af russisk gas.

Samtidig er energipriserne steget voldsomt. Og fra, at energi og forsyning har været et lavinteresseområde, er det nu et emne, der optager de fleste og især de mange fynboer, som har et olie- eller gasfyr.

Sidste år steg det danske energiforbrug med 4,8%. Kulforbruget steg med 39% på grund af større elproduktion på kraftværkerne. Den faktiske CO2-udledning fra energiforbruget steg med 1,5%.

Altså er der udfordringer nok at tage fat på, hvis udviklingen skal vendes.

Svaret på udfordringerne er elektrificering. Vores el forventes at være klimaneutral allerede om 5-6 år. Derfor skal el også bruges til opvarmning, transport, produktion af grønne gasser og meget mere.

Svaret på udfordringerne er elektrificering.

Vores el forventes at være klimaneutral allerede om 5-6 år. Derfor skal el også bruges til opvarmning, transport, produktion af grønne gasser og meget mere.

Det er vi på Fyn godt i gang med, og derfor steg elforbruget med 7% i Energi Fyns forsyningsområde sidste år, hvilket især skyldes brugen af el til opvarmning.

Der, hvor vi på Fyn halter bagefter, er i forhold til udbygning af vedvarende energi. Der er idriftsat store solcelleparker, og flere er på vej, men de fynske vindmøller er små og gamle.

I de sidste 5-6 år er der i hele Danmark sat 300 nye vindmøller op på land, men kun tre på Fyn. Nemlig de tre vindmøller, som Energi Fyn har sat op på Lindø.

I april kom regeringen med et nyt energiudspil - "Danmark kan mere II". Udspillet lægger op til, at produktion af vedvarende energi på land i form af vindmøller og solcelleparker skal firedobles.

Vi er spændte på, hvordan fynboerne og de fynske kommuner tager imod dette.

Fynboerne har hidtil været skeptiske, men nu, hvor det både er af hensyn til klimaet og for at blive uafhængige af russisk gas, er holdningen måske mere positiv.

Hos Energi Fyn er vi klar til at medvirke. Som forbrugerejet selskab har vi en særlig forpligtigelse til at finde løsninger, hvor naboer til vindmøller eller solceller også høster nogle af gevinsterne.

Hos Energi Fyn er vi klar til at medvirke. Som forbrugerejet selskab har vi en særlig forpligtigelse til at finde løsninger, hvor naboer til vindmøller eller solceller også høster nogle af gevinsterne.

Energi Fyns netselskab Vores Elnet har ifølge lovgivningen en forpligtigelse til at planlægge og udbygge elnettet og dermed medvirke til, at vi når målsætningen om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030. Vores Elnet har lige afleveret en netudviklingsplan til Forsyningstilsynet, der viser, at der er behov for investeringer på flere milliarder kroner.

Udover udbygning af elnetinfrastrukturen sikrer vi sammen med andre virksomheder udvikling af klimaløsninger. Vi spiller også en vigtig rolle i forhold til at sælge klimaløsninger såsom ladestandere, varmepumper, grønne el- og gasprodukter og energisyn til virksomheder.

Vi ejer og driver 26 vindmøller og 5 regulerkraftværker, som er en forudsætning for en elforsyning baseret på vedvarende energi. Samtidig ombygger vi det fynske gadelys til LED, hvilket medfører en betydelig reduktion af energiforbruget.

Vi er en regionalt forankret energikoncern ejet af 210.000 fynske andelshavere, hvilket svarer til over ¾ af Fyn. Vores formål er at skabe værdi for vores andelshavere, kunder og medarbejdere.

Vi geninvesterer alt overskud i selskabet og vil i år investere 560 mio. kr. i udviklingen af den fynske fiber- og elnetinfrastruktur. Det gør vi, fordi vi vil bidrage til fynsk fremdrift og velfærd til gavn for vores ejere.

Vi geninvesterer alt overskud i selskabet og vil i år investere 560 mio. kr. i udviklingen af den fynske fiber- og elnetinfrastruktur. Det gør vi, fordi vi vil bidrage til fynsk fremdrift og velfærd til gavn for vores ejere.

 

Seneste nyt

Nyheder Vindmøller Lindø 2020
Presse

Energi Fyns vindmøllepulje uddeler rekordstort beløb til projekter i Munkebo

Energi Fyns vindmøllepulje uddeler i år hele 201.000 kroner til udvikling af lokalområdet i og omkring Munkebo.
Læs presse­meddelelsen
201606101G8A7833 1600Px
Presse

Melder sig på banen: Nu tilbyder Energi Fyn også varmepumper på abonnement

Er en varmepumpe stadig en god investering? Ja, er det korte svar fra Energi Fyn, der nu tilføjer endnu en mulighed for, at danskerne kan holde sig varme i vintermånederne. Nu kan energiselskabets kunder også få en varmepumpe på abonnement.
Læs presse­meddelelsen
Vind 1600X900 96Dpi
Klumme

Få tilskud til energiforbedringer i din bolig

Inden længe kan du søge om tilskud til forskellige energiforbedringer i din bolig. Bliv klogere her.
Læs klummen
Elprisen 21Aug23 1600X1600
Nyhed

Skyet og vindstille vejr betyder høje elpriser

Den gennemsnitlige elpris er i dag den højeste i næsten et halvt år. Da meget af vores strøm bliver produceret af vindmøller og solceller, stiger elprisen, når vi som i dag har en skyet og vindstille dag.
Læs nyheden
Udelys Cykelsti
Nyhed

Energi Fyn skal stå for drift og vedligehold af vejbelysning i Vejen Kommune

Energi Fyn Udelys har vundet driftskontrakten vedrørende drift og vedligehold af vejbelysning i Vejen Kommune.
Læs nyheden
Elhandel Havefest Far Baby 2020
Klumme

Sol, sommer og lave elpriser

Juni måned har været fyldt med masser af solskin, varme og lave elpriser. Vi har fået fuldudbytte af de mange solceller, som er blevet sat op de seneste år.
Læs klummen
Fiber Flex 365 850X600
Presse

Godt nyt for SMV'ere - nyt produkt opruster it-sikkerheden

Fra i dag bliver det lettere for de fynske små og mellemstore virksomheder at opgradere deres it-sikkerhed til gavn for både kunderne og forretningen. Energi Fyn og partneren Chili Security lancerer nemlig Fiber Flex 365 - en helt ny internetløsning med indbygget sikkerhed og døgnsupport alle årets dage.
Læs presse­meddelelsen