Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Vil du skifte din nuværende varmeløsning ud med en billigere og grønnere opvarmningsform? Så er en varmepumpe en rigtig god idé. Men hvilken varmepumpe skal du vælge?

Tre forskellige slags varmepumper

Der findes tre forskellige slags varmepumper:

  • Jordvarmepumper
  • Luft til vand varmepumper
  • Luft til luft varmepumper

Den primære forskel på de forskellige systemer er, at både jordvarmepumper og luft til vand varmepumper giver en total varmeforsyning, mens luft til luft varmepumper giver en delvis varmeforsyning og skal bruges som supplement til for eksempel elvarme. 

Udover niveauet af varmeforsyning er der også den forskel på varmepumper, at jordvarmepumper og luft til vand varmepumper fordeler varmen gennem radiatoranlæg eller gulvvarme, mens luft til luft varmepumper varmer rummene op med cirkuleret luft.

Læs mere om varmepumper

Varmepumpeanlæg gennem Energi Fyn

Varmepumpeanlæg er for mange lidt en jungle at finde rundt i. Hos Energi Fyn tilbyder vi derfor rådgivning om, hvilken varmepumpeløsning der passer bedst til din husstand og dine behov.

Når man investerer i et varmepumpeanlæg, er der samtidig en del papirarbejde og godkendelser, der skal være styr på - også her tilbyder vi vores ekspertise og sørger for, at alt det praktiske kommer på plads. 

Et varmeanlæg kræver ikke kun ekstra papirarbejde, men også særlige tekniske kompetencer, når anlægget skal installeres. Derfor samarbejder vi med VVS-installatører, der har stor erfaring med at installere varmepumpeanlæg. Hvis du skifter til en varmepumpe gennem Energi Fyn, er du derfor garanteret absolut professionel og kompetent rådgivning, udførelse og installation – hele vejen igennem. 

Læs mere om vores rådgivning