<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>

Kan jeg få min elregning hver måned?

Ja, du kan godt vælge at modtage din elregning hver måned.

Månedsafregning på el

Vælger du at modtage din elregning hver måned, vil du modtage en regning på dit faktiske forbrug i midten af den efterfølgende måned. Betalingsfristen vil være den første hverdag i den efterfølgende måned.

Din elregning for dit forbrug i januar måned vil du således modtage i februar – med betalingsfrist den 1. marts eller først kommende hverdag efter den 1. marts.

Sådan tilmelder du dig månedsafregning

Du tilmelder dig ved at logge ind på Mit Energi Fyn.

Log ind og tilmeld dig månedsafregning Tilmeld dig månedsafregning uden at logge ind

Når du tilmelder dig, skal du bruge dit kundedenummer og installationsnummer, som du finder i øverst højre hjørne på din regning.

Din regning finder du i din netbank, e-Boks, på Mit Energi Fyn eller i vores app.

Du kan også tilmelde dig månedsafregning i forbindelse med produktskifte eller produktopstart.

Det skal du være opmærksom på, hvis du vælger at modtage din elregning hver måned:

 • Hvis du vil skifte fra at modtage din regning hvert kvartal til hver måned, kan du gøre det når som helst med virkning fra det næstkommende kvartal. Du skal blot udfylde formularen på Mit Energi Fyn inden udgangen af kvartalet.
  Det vil sige, at hvis du tilmelder dig den 15. oktober, vil det have virkning fra den 1. januar. Herefter vil du fremadrettet årligt modtage 12 opgørelser på dit faktiske forbrug.
 • Skifter du til månedsafregning i forbindelse med produktskifte, kan vi allerede have afsendt en kvartalsregning til dig. Den skal du betale. På din efterfølgende regning vil vi modregne, det som du har betalt aconto.
  Fx: Hvis du skrifter produkt pr. 1. august og i den forbindelse skifter til månedsafregning, kan vi have nået at afsende kvartalsregningen for 3. kvartal til dig. Den skal du betale. Du vil medio august modtage en opgørelse pr. 31. juli, hvor vi modregner det, som vi har opkrævet aconto for 3. kvartal. Opgørelsen er til udbetaling eller betaling den 1. september. Medio september vil du modtage en faktura på dit faktiske forbrug i august til betaling 1. oktober.
 • Vi opkræver gebyr pr. regning for fx betalingsservice.
  Det betyder, at du fx kommer til at betale 12 gange betalingsgebyr fremfor 4, hvis du overgår til månedsafregning. 
 • Du vil opleve større udsving på dine regninger, da du bliver opkrævet for dit faktiske forbrug. Det betyder, at dine regninger typisk vil være højere om vinteren end om sommeren.
 • Er du registreret med elvarme, skal du være opmærksom på, at hvis du, når kalenderåret er gået, ikke har et faktisk forbrug på mindst 4.000 kWh, og der i løbet er året er dannet regninger på faktisk forbrug, hvor noget er elafgiften er beregnet til en reduceret elafgift, vil vi lave en genberegning af elafgiften på regningen, der dækker december forbruget. Det kan konkret betyde, at din regningen for december kan blive højere, end dit forbrug i december ellers ville medføre. 
 • Har du solceller, skal du være opmærksom på, at dit forbrug og produktion bliver genberegnet i forbindelse med din årsafregning. 

Bliv klogere på forskellen mellem kvartals- og månedsafregning

Afregning Energi Fyn (1)

Få svar på dit spørgsmål

 • Hvordan fastsætter I acontoprisen, når jeg har et elprodukt med en variabel pris?
 • Hvordan fastsætter I prisen på KvartalsEl?
 • Hvordan fastsætter I mit forventede forbrug?
 • Hvordan skifter jeg elprodukt?