Navigation Søgning
P. Kortegaard Planteskole

P. Kortegaards Planteskole støtter lokalsamfundet gennem deres elforbrug

For P. Kortegaards Planteskole er det vigtigt at støtte lokalsamfundet. Det gør virksomheden blandt andet gennem deres Favorit Support aftale med Energi Fyn.

Lidt uden for Rolfsted på Østfyn ligger en ikke helt almindelig planteskole. På 110 hektar jord dyrker P. Kortegaards Planteskole over 3.000 forskellige plantearter lige fra solitær buske til store allétræer.

- Vores produktionstid er noget længere end de flestes. Ofte går der op til tre år, fra vi modtager en kontrakt til planterne kan leveres. Vores kunder er primært offentlige bygherrer, som vi leverer en totalleverance af klargjorte planter til, fortæller Jørn Jørgensen, indehaver af P. Kortegaards Planteskole, der beskæftiger 25 fuldtidsansatte og flere ungarbejdere fra lokalområdet.

- Det er vigtigt for os, at vi kan tiltrække arbejdskraft, og at vi som virksomhed har et godt samarbejde med lokalbefolkningen. Med vores Favorit Support aftale får vi mulighed for at støtte lokalsamfundet og give noget tilbage til de mange ungarbejdere, der gennem årene har haft et job hos os. Og det uden at det koster os noget, siger Jørn Jørgensen.

Støtte til den lokale idrætsforening

Gennem deres Favorit Support aftale med Energi Fyn støtter P. Kortegaards Planteskole Rolfsted Idrætsforening.

- Idrætsforeningen er et vigtigt omdrejningspunkt i lokalsamfundet, derfor har vi valgt at støtte dem via vores elforbrug, forklarer Jørn Jørgensen. 

En Favorit Support-aftale består af to elementer. Et konkurrencedygtigt markedselprodukt og en investering i elmarkedet. Investeringen foretager Energi Fyn, og den er uden omkostning og risiko for virksomheden. Afkastet af investeringen tilskrives den klub, som virksomheden har valgt at støtte.

Den eneste forudsætning for at lave en Favorit Support aftale med Energi Fyn er et årligt elforbrug på over 100.000 kWh. Hos P. Kortegaards Planteskole er det nedkølning af planter der betyder, at virksomheden har et årligt elforbrug på omkring 250.000 kWh.

- Når planterne køles ned, betyder det, at de kan ligge i dvale uden at tørre ud eller rådne. På den måde sikrer vi næste års produktion af planter, og vi køber os noget tid til de mange udplantningsopgaver, som vi har om foråret. Vi har mellem 30- og 40.000 planter liggende på køl, forklarer Jørn Jørgensen.

Firmaprofil

Navn
P. Kortegaards Planteskole er en moderne en gros planteskole, der leverer klargjorte planter til professionelle planteforbrugere som anlægsgartnere, entreprenører og kommuner. Sortiment omfatter over 3.000 forskellige plantearter fra solitær buske til store træer. Virksomheden har 25 fuldtidsansatte, der året rundt arbejder med at beskære og flytte planter og træer, så de får den ønskede udformning og størrelse.

Løsning
P. Kortegaards Planteskole har en Favorit Support aftale med Energi Fyn, som giver virksomheden et konkurrencedygtigt markedselprodukt samt mulighed for at støtte den lokale idrætsforening - uden at det koster ekstra. Virksomheden er således med til at gøre en forskel for kultur- og idrætslivet på Fyn. Den eneste forudsætning er, at virksomhedens elforbrug skal være over 100.000 kWh om året.

Læs mere om Favorit Support