Navigation Søgning
Bryggeriet Refsvindinge

Bryggeriet Refsvindinge er tryg ved en fastpris

Bryggeriet Refsvindinge ønskede et elprodukt med en god pris og en længerevarende kontrakt, der kunne passe sig selv. Derfor blev en fastprisaftale løsningen.

Det interesserer egentlig ikke Bryggeriet Refsvindinge alverden, om elpriserne stiger eller falder. På det lille østfynske bryggeri fokuserer man hellere på at lave den gode øl. Så da firmaet skulle have fornyet sin elaftale, faldt valget på en 3-årig fastprisaftale fra Energi Fyn. 

- Jeg vil gerne koncentrere mig om ølbrygning, og så kan Energi Fyn klare strømmen. Jeg vil ikke bruge tid på at holde øje med elpriserne - jeg vil hellere have en elaftale, der passer sig selv. Derfor valgte jeg en fastprisaftale, fortæller indehaver John Rasmussen, som har stor tiltro til, at det er det rette valg for bryggeriet.

- Man kan sige, at en fastpris er en ulempe, hvis priserne falder, men en fordel, hvis de stiger. Så det handler om at lave aftalen på det rette tidspunkt, og det kan jeg se på min pris, at jeg har gjort, siger John Rasmussen.

God rådgivning er vigtig

En ting er prisen, en anden er rådgivning. For Bryggeriet Refsvindinge handlede valget af elleverandør og elprodukt i høj grad også om at føle sig tryg og hjulpet godt på vej.

- Jeg har altid følt mig fint rådgivet af Energi Fyn. Der er mange andre elselskaber, der henvender sig. Men så længe jeg har fuld tillid til, at det er det rigtige produkt, jeg får tilbudt, og at det sker på det rigtige tidspunkt i forhold til
prisen, så kan jeg ikke forestille mig at skifte. Pålidenhed er meget vigtigt for mig, forklarer John Rasmussen.

På et bryggeri er udgiften til vand den helt store, men også strøm er en markant post. Der er køleanlæg, kompressorer,
tapperi og flere andre energikrævende maskiner involveret i processerne omkring brygning af øl. Derfor er det vigtigt for Bryggeriet Refsvindinge at have sikkerhed for prisen. 

- Når nu el er så stor en post, er det vigtigt for mig, at jeg kender prisen år for år, så jeg løbende kan budgettere med
udgiften, fortæller John Rasmussen.

Bryggeriet Refsvindinge har godt 30 produkter i sortimentet, og der brygges 4-5 gange hver uge. Største hit er Ale no. 16, som i 1997 blev kåret som Danmarks bedste øl. Det samme skete i 2000, hvor den også fik en 3. plads på verdensplan.

Firmaprofil

Navn 
Bryggeriet Refsvindinge kan dateres helt tilbage til 1885. Det er et af Danmarks mindste bryggerier, men alligevel et af de mest kendte. I 1995 opfandt brygmester John Rasmussen nemlig den populære Ale no. 16, og succesen med denne øl har siden skabt grobund for flere udvidelser af produktionen.

Udfordring
El er en af Bryggeriet Refsvindinges større udgifter. Firmaet ønskede en elaftale, hvor der var vished for den rigtige
pris, og samtidig et produkt der kunne passe sig selv.

Løsning
Bryggeriet Refsvindinge valgte en 3-årig fastprisaftale, der giver Bryggeriet Refsvindinge mulighed for at lave en præcis
budgettering af eludgiften, idet prisen kendes år for år. Det finder bryggeriet vigtigt, da de ikke ønsker at bruge tid på el.

Læs mere om en fastprisaftale